Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 21:33, 09 lis 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
O ja cie... tulipan na tulipanie, a wydawało mi się, że już mam wszędzie ich gęsto
gęsto to było kiedyś jak była owalna. Teraz jest o 100 sztuk mniej na powierzchni większej o jakieś 30%
inka74 21:46, 09 lis 2021

Juzia napisał(a)
A nie masz problemu z korzeniami innych roślin?
Bo ja kiedyś tak sadziłam tulipany jak ty... a teraz już łopatki nie mogę miejscami wbić. Nawet jakbym chciała nasadzić gęsto, to nie idzie

Będę podziwiać u ciebie
Korzenie są głównie przy krzewach, tujach i innych iglakach a ja sadzę między bylinami i różami. Jedne nie mają ogromnego systemu korzeniowego a drugie mają korzenie wgłąb. Daję więc radę
inka74 21:52, 09 lis 2021

Mirka napisał(a)

Dokładnie mam tak jak Juzia. Szukam miejsca a tu korzenie. Ja jestem ciekawa sposobu sadzenia tych cebul ?
Sadzarką i łopatką

A odległości między cebulami są spore
nicol21 22:16, 09 lis 2021

Wow! Sporo tego Ci się nazbierało. Efektu wiosną zazdroszczę jak najbardziej. Zakupy też przyjemna sprawa... tylko to sadzenie i upychanie! Ałć!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mirka 22:20, 09 lis 2021

Iwonka i ja tak sadziłam ale nie takie ilości.
Ręka cie nie bolała? Bo ja po kilku wsadzony paczkach miałam już dość
inka74 22:27, 09 lis 2021

nicol21 napisał(a)
Wow! Sporo tego Ci się nazbierało. Efektu wiosną zazdroszczę jak najbardziej. Zakupy też przyjemna sprawa... tylko to sadzenie i upychanie! Ałć!
sadzenie to najmniej przyjemna czynność
inka74 22:33, 09 lis 2021

Mirka napisał(a)
Iwonka i ja tak sadziłam ale nie takie ilości.
Ręka cie nie bolała? Bo ja po kilku wsadzony paczkach miałam już dość
jak podzielisz całość na mniejsze porcje to nie ma problemu. Owszem, pod koniec miałam już przesyt ogólnie roboty ale się udało Dziennie do 300 sztuk jest ok, szczególnie jak na robotę jest tylko weekend
Mirka 22:52, 09 lis 2021

inka74 napisał(a)
jak podzielisz całość na mniejsze porcje to nie ma problemu. Owszem, pod koniec miałam już przesyt ogólnie roboty ale się udało Dziennie do 300 sztuk jest ok, szczególnie jak na robotę jest tylko weekend

Też mam tylko weekend na ogród i to nie każdy. Może kiedyś dojdę do wprawy tak jak ty.
Podziwiam rozplanowanie nasadzeń
anpi 00:06, 10 lis 2021

inka74 napisał(a)
Róże w tym roku słabiej kwitną. Bardzo nierówno.

Iwonko jaka to róża, bardzo piękna?
Cofnęłam się u Ciebie, podziwiam ogród w różnych porach roku. Zapisałam już kilka nowych chciejstw
Będę czekała na wiosenne szaleństwo tulipanowe!
inka74 05:42, 10 lis 2021

Mirka napisał(a)

Też mam tylko weekend na ogród i to nie każdy. Może kiedyś dojdę do wprawy tak jak ty.
Podziwiam rozplanowanie nasadzeń
Dasz radę u ciebie skala inna ogrodu. Większe ogrody i ich ogrodnicy mają trochę inne potrzeby.