Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Agatorek 10:47, 11 lis 2021

inka74 napisał(a)
Cuchnące

Jak będziesz chciała na wiosnę więcej, to mogę Ci trochę wykopać. Od siebie, albo od mojej mamy (ma bardzo dużo tej odmiany) .

Ps. Duże sadzonki i dowóz gratis
inka74 17:20, 11 lis 2021

Dziękuję )) ja już nie mam gdzie
Agatorek 20:36, 11 lis 2021

Trawnika jeszcze trochę masz
inka74 18:02, 12 lis 2021

Nie ruszam trawnika. Są dobre proporcje i kształty
Dorota321 11:05, 13 lis 2021

Jak zobaczyłam akcję sadzenia tulipanów, to od razu cofnęłam się do Twojej wiosny. Jak to się mówi - jest moc.
nicol21 11:27, 13 lis 2021

To już czas kupować ciemierniki....?!

Ogród nocą wygląda super. Fajnie, że się podzieliłaś.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Johanka77 21:43, 13 lis 2021

inka74 napisał(a)
Dziewczyny, ja cebulki skupuję przez min. 3 miesiące. Rozkładam zakupy na raty bo tak po prostu jest lżej dla portfela. Z drugiej strony nie mam już tylu wydatków na rośliny bo ogród mam obsadzony więc mogę pozwolić sobie na małe szaleństwo Najpierw w sierpniu kupuję w Biedronce i Lidlu oraz zamawiam internetowo taniej w przedsprzedaży z wysyłką na wrzesień. To dotyczy upatrzonych odmian. Wcześniej robię listę co i gdzie ma iść i w jakiej ilości. Po tych kilku latach nabrałam trochę wprawy i nie ma braków ani nadwyżek. Mam swoje ulubione odmiany lub te, które chcę koniecznie przetestować bo na wiosnę zapisałam je w notesie . W październiku jak znajdę coś ciekawego na przecenach to dokupuję ale to są odmiany testowe. W tym roku dwie rabaty są tak testowo obsadzone po całości. Efekt na wiosnę dopiero. Tym sposobem w tym roku nazbierałam do wsadzenia ponad 2 tys. sztuk różnych cebul, głównie tulipanów. Nowych i z wykopków. No taka mała fiksacja, nieszkodliwy ale pracochłonny nałóg.

Co roku powstają w moim kajecie ogrodowym takie zapiski

A na wiosnę jak tulipany kwitną nagrywam krótkie filmiki z info dla mnie co jest ok a co jest do poprawy. Na tej podstawie robię potem wstępne plany nasadzeń - powstaje lista tulipanów, które chcę koniecznie mieć i gdzie je chcę mieć. To baza, ok. 2/3 nasadzeń. Reszta zależy od tego co uda mi się kupić.

Do oglądania wiosną zapraszam bez biletów. Efekt niestety jest nie do końca przewidywalny bo zdarzają się po prostu pomyłki lub nie trafiam z miksami z czasem kwitnienia ale zawsze coś tam jest do obejrzenia.

O! Kuźwa!
Sorki… Musiałam
Ty jesteś niesamowita! Taki plan!!!

Mój plan rodzi się zawsze w mojej głowie, gdy widzę interesujące mnie paczki w kolejnych moich Biedronkach
W tym roku posadziłam jedynie 200. I to na raty.

A sprzęt masz fachowy!
Ja lecę tylko takim szpadelkiem.
Polecasz tę sadzarkę?
Pszczelarnia 16:46, 14 lis 2021

To już czekam na wiosnę u Ciebie. Fachowe podejście do tematu cebulowych. Ja najpierw martwiłam się, że nie posadzę, nie zdążę a jak posadziłam, to się jeszcze oglądam, gdzie by kolejne dokupić.
inka74 15:20, 15 lis 2021

Dorota321 napisał(a)
Jak zobaczyłam akcję sadzenia tulipanów, to od razu cofnęłam się do Twojej wiosny. Jak to się mówi - jest moc.
hehehe. Dorotko, no to taka moja mała szajba
inka74 15:26, 15 lis 2021

nicol21 napisał(a)
To już czas kupować ciemierniki....?!
Ogród nocą wygląda super. Fajnie, że się podzieliłaś.
Już powoli można, szczególnie te wcześniej zaczynające kwitnienie, w grudniu. Lub te do donic na święta.
Ogród nocą bardzo, bardzo lubię. Muszę znaleźć trochę czasu i uaktualnić moją wizytówkę bo sporo się zmieniło, na lepsze