Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

tulucy 00:28, 20 cze 2017

Fiu fiu jaka elegancka donica

Iwonka co byś dodała do Souvenir du dr. Jamain? Przesuwam wejście do warzywnika i nie chcę doktorka ruszać. A z drugiej strony muszę jednak przesunąć o pół metra Ros. Utersen. I też jej coś dodam.
Powojniki nie, bo już są, ale inne róże. Tylko jaki kolor...

Symetria mi się odezwała
inka74 07:14, 20 cze 2017

Niestety na tą donicę dałam się złapać taki mały wyskok jestem ciekawa czy orginał, o ile jest to rzeczywiście z ich szkółki, się będzie zachowywał. Czy po prostu warto zapłacić więcej.

Utersen z tego co pamiętam ma plastikowy taki intensywny róż. Doctorek ciemny. Nie mam ich u siebie. Dodałabym obu jasną różę w bieli lub lekkim pudrowym różu taką jak Royal Copenhagen. Do tego coś z niebieskim - szałwia, bodziszek lub wyższa ta niebieska kocimiętka. I niebieskie ostróżki z białymi. Ale ja teraz mam fioła na punkcie ostróżek
AngelikaX 14:46, 20 cze 2017

inka74 napisał(a)
Buksikowo nieuczesane i uczesane ale nieposprzątane. Skończyłam czyszczenie żwirku o 22. Powiem tak - mam ogromny szacunek do osób, które mają więcej niż 20 kulek. Ja pół dnia spędziłam nad 9 sztukami. Bąble na 2 palcach od nożyczek. Ledwo zginam ręce. Ale fajne są teraz takie gęste.

Cięcie extra Bąbelków nie zazdroszczę
OlgaKol 16:26, 20 cze 2017

inka74 napisał(a)
Mam nadzieję że nikt mnie nie ukatrupi - nie lubię cisów. Mam 3 sztuki od bratowej (Aniu jak czytasz - pozdrawiam) od kilku lat i to dziadostwo nie rośnie. Marźnie. Sypie się. Gubi ciągle żółte stare igły albo coś jak kwiatki. Żeby kulka powstała z 10 lat chyba czekać trzeba. Po 3 latach ledwo tej samej wysokości są. A 5 cm różnicy było między 3 sztukami. Podziwiam osoby robiące z nich żywopłoty. Też się nie dziwię, że trudno dostępne są jak to tyle zachodu wymaga.

Dlaczego miałby Cię ktoś ukatrupić?
Każdy lubi inne roślinki - zwłaszcza te, które u niego ładnie rosną.
Masz taka masę różnych piękności w Swoim ogrodzie, że nikt nie zauważy braku cisów
Pilgrimka, rzeczywiście wyglada na oryginał. Moja też już zaczyna kwitnąć. Ma dużo pączków - pomimo, że była bardzo odcięta na wiosnę.
tulucy 16:31, 20 cze 2017

Huhu Iwonka a ja też nie lubię cisów... Zwłaszcza po tym, jak spędziliśmy nockę na obserwacji z młodym w szpitalu, bo było podejrzenie, że sobie skubnął do buzi, a miał 1,5 roku dopiero... Nawet nie było jak zapytać...
malkul 16:44, 20 cze 2017

bąbelków nei zazdroszczę absolutnie!
ale kulki pocięłas świetnie)
OlgaKol 16:49, 20 cze 2017

tulucy napisał(a)
Huhu Iwonka a ja też nie lubię cisów... Zwłaszcza po tym, jak spędziliśmy nockę na obserwacji z młodym w szpitalu, bo było podejrzenie, że sobie skubnął do buzi, a miał 1,5 roku dopiero... Nawet nie było jak zapytać...

Współczuję takiego stresu. Po czymś takim też przestałabym ich lubić.
inka74 23:46, 20 cze 2017

Angelika, Gosiu bąbelki się szybko zagoją. Moja głupota trochę bo powinnam rękawiczki nowe założyć i mniej problemu by było. Albo plastry od razu jak bokserzy

Łucja przygody nie zazdroszczę. Wszystkie bym po czymś takim wyrzuciła i nie patrzyła. Ta moja wersja nie ma na szczęście owoców. Z dzieckiem to trzeba mieć jednak oczy z tyłu głowy. Tylko nie zawsze się tak da.

Olga cis toż to krzew prawie główna obok bukszpana i traw wizytówka O a w imieniu piękności różanych tych kwitnących i tych ociągających się bardzo dziękuję. Część róż przy tych wiosennych przymrozkach mocno oberwała. Bardzo nisko musiałam ciąć. Przeżyły ale w tym roku nie liczę na eksplozję koloru.
inka74 07:55, 21 cze 2017

Zakwitła mi Lady Emma Hamilton.
Makusia 08:17, 21 cze 2017

Sporo masz tych róż i ładnie kwitną.Ja nie mam pomysłu, co ze swoimi zrobić- sadziłam jak zawsze- bez ładu i składu, a teraz żal się z nimi rozstać, mimo, że moje bez rodowodu...