Dziewczyny, ja zrobiłam jeszcze jeden myk - pomiędzy irysami są też wsadzone inne cebulowe - szafirki i białe narcyzy. W założeniu jak irysy przekwitną bo one niestety krótko kwitną, za tydzień już śladu po nich nie będzie, to następne już powinny kwitnące wychodzić z ziemi. Zobaczymy, czy to się uda. Będę obserwowała tej wiosny
Wezmę jutro aparat z pracy i jak porządki porobię to i może porządne zdjęcia się uda. Bo na razie ptaki obs...y wszystko pod drzewami. Są urocze ale śmiecą strasznie.
Jadąc do pracy wymyśliłam projekt na następną wiosnę, że przed tą rzeczką krokusową w trawę wkopię płyty duże 80 cm x 20 cm takie, jakie mam w kręgu pod palenisko. Ułożę je w wachlarz a pomiędzy nimi w trawę dosadzę białe duże krokusy. Zmienię też układ żółtych - bardziej po łuku będą bo teraz prosto dziwnie to wygląda. Coś w tym stylu jak poniżej na szybko namazałam tylko tu na zdjęciu z lata bo tylko takie miałam pod ręką

Na czerwono płyty i obwódkę z kostki zaznaczyłam.
Już to miejsce na leżaki wykorzystywaliśmy. jak trochę odsunę od rabaty idealnie na 2 leżaki będzie. Na wiosne będzie kwitnąco a na lato fajne miejsce na odpoczynek bo tam lekki półcień rano i po południu jest.
Płyty takie jak tu
co o tym pomyśle myślicie?