Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

AngelikaX 11:11, 05 kwi 2018

Prawda, że tak intensywnie kolorki o tej porze roku dają sporo radości ? Piękne iryski
inka74 11:37, 05 kwi 2018

Dziewczyny, ja zrobiłam jeszcze jeden myk - pomiędzy irysami są też wsadzone inne cebulowe - szafirki i białe narcyzy. W założeniu jak irysy przekwitną bo one niestety krótko kwitną, za tydzień już śladu po nich nie będzie, to następne już powinny kwitnące wychodzić z ziemi. Zobaczymy, czy to się uda. Będę obserwowała tej wiosny

Wezmę jutro aparat z pracy i jak porządki porobię to i może porządne zdjęcia się uda. Bo na razie ptaki obs...y wszystko pod drzewami. Są urocze ale śmiecą strasznie.

Jadąc do pracy wymyśliłam projekt na następną wiosnę, że przed tą rzeczką krokusową w trawę wkopię płyty duże 80 cm x 20 cm takie, jakie mam w kręgu pod palenisko. Ułożę je w wachlarz a pomiędzy nimi w trawę dosadzę białe duże krokusy. Zmienię też układ żółtych - bardziej po łuku będą bo teraz prosto dziwnie to wygląda. Coś w tym stylu jak poniżej na szybko namazałam tylko tu na zdjęciu z lata bo tylko takie miałam pod ręką Na czerwono płyty i obwódkę z kostki zaznaczyłam.

Już to miejsce na leżaki wykorzystywaliśmy. jak trochę odsunę od rabaty idealnie na 2 leżaki będzie. Na wiosne będzie kwitnąco a na lato fajne miejsce na odpoczynek bo tam lekki półcień rano i po południu jest.

Płyty takie jak tu

co o tym pomyśle myślicie?
inka74 11:50, 05 kwi 2018

o rany, jak mi brakuje takiej zieleni jak na zdjęciach... i kwiatów, ech...
anulajda 12:14, 05 kwi 2018

Rzeczka krokusowa piękna czy to prosta czy to kręta ale mi się zrymowało
Cięcia róż nie zazdroszczę bo nie lubię tego robić, dobrze że ta czynnośc jest o tej porze roku i do następnych zakupów mi już przechodzi ))
anka_ 12:16, 05 kwi 2018

Jak dla mnie pomysł super. I patent z cebulowymi też.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 22:35, 05 kwi 2018

Hej jestem
Też mam plany na sobotę ambitne, ciekawe, ile mi się uda

Ja mam zamiar powtykać jesienią wszędzie w wolne miejsca krokusy i iryski... Żeby tak łyso jak teraz nie było
Kasia_CS 23:51, 05 kwi 2018

Slicznie kontrastują te iryski w zrębkach Czasem szkoda, że nie kwitną te nasze roślinki za jednym zamachem, żeby cieszyło oko// a z drugiej strony jak przekwitną, to musimy mieć coś na zapas

Trzymam kciuki za bluszcz! tfu tfu!
inka74 12:24, 06 kwi 2018

Chciałam wam pokazać "maleństwo" od Kasi koło dla przypomnienia ma 2.8 m szerokości

I zdjęcia z serii wiosna, wiosna, wiosna ejże ty ))

Wczoraj powstał plan a dziś pierwszy krok do realizacji

Anda 12:35, 06 kwi 2018

Wow
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 14:01, 06 kwi 2018

Iwonka, hihi

piękna wiosenka, choc nie lubię żółtego

A wiesz co? A dałoby się te płyty bardziej na okrągło ulożyć? Przynajmniej z tej perspektywy śrdokową dałabym jeszcze z 10cm do przodu i sasiadujące tez ciut. Czy nie będzie Ci grało?