Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Makusia 09:19, 18 lut 2019

Iwi ta Twoja lista rzeczy zrobionych jest mniej więcej wielkości mojej "do zrobienia" w ciągu najbliższych tygodni
Masz power !
inka74 10:20, 18 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale się napracowałaś czyściutko,że mucha nie siada
Jodełka pięknie przycięta i żonkile śliczne
Wszyscy nie mamy formy po zimie,ja też miałam zakwasy ,ale niedługo czlowiek się rozrusza
trzeba się rozruszać bo roboty jeszcze mnóstwo przede mną. Niby rabaty skończone a ciągle coś
inka74 10:44, 18 lut 2019

makadamia napisał(a)

Też u mnie rośnie i mam z nim "love-hate relationship".
Albo przemarza albo się łamie od stroisza. A odrasta stosunkowo powoli.
Ale ładny jest skubaniec i nie mam serca się go pozbyć
kupiłam 3 lata temu. Podzieliłam sadzonkę. W pierwszym roku jedna mi normalnie znikła. Druga miała raptem 2 gałązki. Przebarwił się na różowo tylko raz w pierwszym roku. W ubiegłym roku odkryłam zaginioną sadzonkę w zupełnie innej części rabaty. Nie wiem jak tam przywędrowała. Przesadziłam tam gdzie powinna być ale jest mizerna. Strasznie. Za to ta ogromna w stosunku do poprzedniego roku. Ukryła się pod rdestem. Widocznie lekki cień jej posłużył. Nie chcę jej na razie ruszać bo liczę po cichu, że zakwitnie i się przebarwi. Także u mnie też wesoło z nim nie jest.
inka74 10:46, 18 lut 2019

makadamia napisał(a)

Mnie plecy dokuczają
Ale widzę, że Ty od razu na tip-top robisz.
Ja na razie tylko pobieżnie ogarniam. I tak w tym roku wyjątkowo wcześnie sezon się zaczął. W porzednich latach zaczynałam w marcu od cięcia cisów i bukszpanów, a sprzątanie to bywało że i w kwietniu robiłam, jak pogoda nie dopisała.
Ja mam potem mało wolnych weekendów. Muszę się sprężać niestety
inka74 10:47, 18 lut 2019

Makusia napisał(a)
Iwi ta Twoja lista rzeczy zrobionych jest mniej więcej wielkości mojej "do zrobienia" w ciągu najbliższych tygodni
Masz power !
bateryjka mi siada
inka74 08:56, 19 lut 2019

a dziś rano przymrozek był... hmmm
Anda 09:05, 19 lut 2019

Ale ładnie wysprzątałaś ogród

U mnie na weekend znów ma byś 15 stopni... Co za pogoda...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 10:17, 19 lut 2019

Iwonka, no dyć to jeszcze luty. W sobotę ma być w nocy -7. I w ogóle cały tydzień szykuje się przymrozkowy.
inka74 11:21, 19 lut 2019

Ewcia - muszę sito do kompostu sobie zrobić takie na taczkę zakładane bo wyciągnęłam trochę z dna i jakieś takie nie bardzo jest to gładkie. Rabaty prawie na wyjściowo muszę bo potem mam mało czasu do połowy kwietnia w weekendy. Zostaną mi na później róże i hortensje do cięcia.

U mnie pokazuje tylko -2 stopnie i tylko przez 2 dni w nocy - Anula tego się będę trzymać )))
Anda 11:45, 19 lut 2019

No tak, Ty znów na wyjazdach będziesz
Monty Don kompost nie do końca przerobiony daje na rabaty. Podobno wcale nie musi być gładki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies