Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Zana 09:37, 21 cze 2019

Iwonka, super zmiana
mrokasia 09:49, 21 cze 2019

Iw, ładnie bardzo . Świetnie to wygląda po powiększeniu!
Ja buksów też nie zamierzam wymieniać
U mnie póki co, odpukać, spokój. Jak nie upilnuję i mi zeżrą - wtedy będę myśleć.
A co do robót brukarskich - niestety, tanio nie jest... a często to praca ponad nasze siły i choćbyśmy bardzo chciały same tego nie zrobimy. Sama to najwyżej mogłabyś wysypać żwirem.
UrsaMaior 10:49, 21 cze 2019

inka74 napisał(a)
ja sprawdzam i w razie potrzeby lepinox idzie w ruch i zbieranie. Na razie tylko 1 nalot był i nie widać innych. Myślałam o wymianie ale zdroworozsądkowe finansowe i sentymentalne podejście zwyciężyło. Ja mam ponad 20 dużych bukszpanów, głównie kule 40-50 cm i mniejsze 30 cm, kilka stożków, 1 topiar. W 95% sama je formowałam i nadal formuję od małego krzaczka. I obwódkę mam wąską na 10 metrach. Wymiana ich na cisy to znaczny koszt i strata mojej wieloletniej pracy na razie bez większego powodu. Obecnie bardzo ładnie wyglądają. Dopóki inwazji nie ma totalnej - nie wymienię. Ćma to tak samo szkodnik jak inne, które niszczą rośliny. Cisy też mogą chorować. A 3 tys. przyda się na zrobienie ścieżki z tyłu

Faktycznie, u Ciebie ilość towaru i pracy taka, że żal. U mnie zostało tylko 8, z czego 2 w miarę, a 6 wygląda średnio. Nie lubię roślin, z którymi trzeba się cackać, nie mam ani czasu, ani możliwości, ani ochoty. Cisy jednak dużo lepiej się sprawdzają i pewnie na nich się u mnie skończy... No chyba, że ładne choiny ustrzelę.
Widziałam zmianę rabaty, BRAWO! Wygląda duuużo bardziej rasowo
A słuchaj, co do kosztów ścieżki - jakieś ładne, ciemne kamyki może? Nie śledziłam wcześniej pomysłów, więc nie wiem czy już rozważałaś.
nicol21 10:59, 21 cze 2019

Zmiana bardzo pozytywna, jak kiedys ochota wroci to zawsze można belkę wymienić.
Ten bloczek fajny, tylko fakt ze dosc drogi. a nie lepiej trzymac sei tego samego materialu co juz masz?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kokesz 12:00, 21 cze 2019

Super zmiana
Od razu lepiej
Deszczu zazdroszczę, wszędzie pada tylko nas omija o przesadzaniu mogę zapomnieć. Margaretki nowo posadzone też ledwo zipią na słońcu
tulucy 12:17, 21 cze 2019

Iwona super to wyszło
tylko plizzz sprzedaj swój patent na komary, bo jak to? wieczorem robisz i Cię nie żrą?
Gosiek33 12:25, 21 cze 2019

U mnie żrą i rankiem, po deszczu i wieczorem. Ciężko coś robić
mrokasia 12:29, 21 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)
U mnie żrą i rankiem, po deszczu i wieczorem. Ciężko coś robić

U mnie też. Najmniej w pełnym słońcu ale weź coś rób w pełnym słońcu...
Psikadła na ciało słabo działają, żeby nie powiedzieć - wcale. Najlepiej sprawdzają się u mnie pałki dymne, pod warunkiem że działa się w jednym miejscu a nie robi tetris z udziałem połowy rabat w ogrodzie .
UrsaMaior 12:35, 21 cze 2019

mrokasia napisał(a)

U mnie też. Najmniej w pełnym słońcu ale weź coś rób w pełnym słońcu...
Psikadła na ciało słabo działają, żeby nie powiedzieć - wcale. Najlepiej sprawdzają się u mnie pałki dymne, pod warunkiem że działa się w jednym miejscu a nie robi tetris z udziałem połowy rabat w ogrodzie .

A Muga? Próbowałaś?
mrokasia 12:42, 21 cze 2019

UrsaMaior napisał(a)

A Muga? Próbowałaś?

Próbowałam. Fakt, działa najlepiej ale też bez szału, niestety... a mnie komary uwielbiają wręcz .