Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

mrokasia 22:26, 13 sie 2019

makadamia napisał(a)

Dąbek kupiony i posadzony - po długim weekendzie zapraszam na oblewanie, matko chrzestna

Kupiłaś dęba??? Jakiego? Green Dwarf? Poka!
inka74 07:36, 14 sie 2019

mrokasia napisał(a)
Podoba mi się ta przyszłość .
jakaś przynajmniej jest patrząc na ogród to niby nie z gumy a jednak
inka74 07:42, 14 sie 2019

makadamia napisał(a)

Myślę że trafiłaś

Dąbek kupiony i posadzony - po długim weekendzie zapraszam na oblewanie, matko chrzestna
a zdjęcia jakieś gdzie??? Utrafiony z wysokością? Ja nad platanem się zastanawiam. I nad przesadzeniem magnolii przed taras z boku coby ocienić. Teraz jeszcze w miarę bezproblemowo mogłoby się to obyć bo ona dopiero co wsadzona. Za rok już trudniej będzie.
inka74 07:43, 14 sie 2019

jolanka napisał(a)

Mam te same Kupiłam jeszcze Barwy w ogrodzie Bogdana Plomina
dobre są? Te kolory mi się podobają. Wczoraj w nie wsiąkłam.
inka74 07:51, 14 sie 2019

makadamia napisał(a)

Masz plan działki? Narysuję Ci

Ale o altanie nie było do tej pory mowy
altana to pomysł na przekonanie eM do projektu uszczknięcia bardzo dużej części trawnika w tym roku moi panowie nawet nie rozłożyli kometki i siatki do niej. Priorytety się zmieniają podobno. Teraz rower na tapecie i ping pong. Plan gdzieś mam ale mało już aktualny. Pomierzę od nowa i wstawię. Temat jest bardziej przyszłościowy bo teraz to sił nie mam już na robotę szczególnie że tyły czekają
makadamia 08:14, 14 sie 2019

mrokasia napisał(a)

Kupiłaś dęba??? Jakiego? Green Dwarf? Poka!

Właśnie pokazałam
makadamia 08:16, 14 sie 2019

inka74 napisał(a)
a zdjęcia jakieś gdzie??? Utrafiony z wysokością? Ja nad platanem się zastanawiam. I nad przesadzeniem magnolii przed taras z boku coby ocienić. Teraz jeszcze w miarę bezproblemowo mogłoby się to obyć bo ona dopiero co wsadzona. Za rok już trudniej będzie.

Utrafiony idealnie
Jestem Ci bardzo wdzięczna

Altana to akurat temat na zimę

A czy magnolii nie będzie przypalało przy tarasie?
inka74 10:34, 14 sie 2019

Widziałam. Jest super. To był dobry wybór. Mnie platan korci ale nie wiem gdzie ja bym go sobie wsadziła. I korci mnie usunięcie jednej umbry z tyłu. Chyba jednak mnie ona drażni.

eM wczoraj skosił trawnik i tak jakoś lepiej się zrobiło. Z tą magnolią to fakt. Może jej być za słonecznie. Ale jest jeszcze jedno miejsce gdzie fizycznie brakuje mi po południu cienia.
inka74 19:32, 14 sie 2019

Wczoraj znalazłam 2 gąsienice na bukszpanie i potencjalne jajeczka. Opryskałam lepinoxem i co - dziś mocno popadało. Niecenzuralne słowa cisną się na usta. Jak przeschnie trzeba będzie chyba powtórzyć.
galgAsia 20:36, 14 sie 2019

Skusiły mnie pokazywane przez Ciebie książki i zamówiłam te "Kolory w ogrodzie". Dzięki za podpowiedź!