Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 09:07, 27 wrz 2019

Kasia_CS napisał(a)

Jak zobaczyłam foty cienistej to zbierałam szczękę - stworzyłaś mega magiczne miejsce - a ta gra swiatła tutaj - sztos!

Wszystkie foty zresztą bardzo fajne zrobiłaś Ileż Ty masz tam tych roślin, odmian.. podziwiam

Jakbyś mogła coś niecoś więcej o Irinie napisać - jak długo trzyma kwiaty, czy długie ma przerwy w kwitnieniu, czy jej nie przypala i jak reaguje na deszcz ? widziałam, że Łucja też ją ma- ciekawa jestem i jej odczuć na temat tej różyczki..
Kasiu - bardzo miło słyszeć takie słowa. Lepsze by były aparatem bo to tylko telefonem cykane. Cienista u mnie rządzi. A to takie brzydkie i nijakie miejsce było.

Moja obecna Irina to 2 sadzonka. Pierwsza z gołym korzeniem zdziczała (dziczki więcej wybijały niż szlachetna część, która słaba była od samego początku). Ale kwiaty miała cudne. Druga kupiona na wiosnę w donicy bardzo ładnie kwitła w czerwcu, powtórzyła słabiej kwitnienie w sierpniu a teraz ma spory i zdrowy krzaczek.
Kwiaty:

Obecny krzaczek - bez cenzury i obrywania. Od sierpnia go nie dotykałam:
Magleska 20:48, 27 wrz 2019

Iwona nie wiem co więcej napisać ,oprócz tego ,że bardzo mi się Twój ogród podoba ,a w szczególności ta rabata cienista ze ścieżką -wyszła Ci perfekcyjnie

jak Twoja Mama ? bo wyczytałam ,że znowu zabieg miała mieć …..

bardzo mocno trzymam kciuki ,żeby już było dobrze ….zdrowie w życiu najważniejsze ….

przepraszam ,że mało się udzielam ,ale podczytuje wieczorami na bieżąco i jakoś brak weny pisemnej miałam ….

buziaki
Helen 21:42, 27 wrz 2019

Iwonka, obejrzałam Twoją wizytówkę i powiem Ci, że wiosna fajna z taką dużą ilością tulipanów, ale lato to u Ciebie po prostu wymiata Wszystkie moje ulubione rośliny + cienista w ślicznej kostce.

I jeszcze spojrzałam na początki wątku - miałaś dużo miejsca do sadzenia.
inka74 22:30, 27 wrz 2019

Magleska napisał(a)
Iwona nie wiem co więcej napisać ,oprócz tego ,że bardzo mi się Twój ogród podoba ,a w szczególności ta rabata cienista ze ścieżką -wyszła Ci perfekcyjnie

jak Twoja Mama ? bo wyczytałam ,że znowu zabieg miała mieć …..

bardzo mocno trzymam kciuki ,żeby już było dobrze ….zdrowie w życiu najważniejsze ….

przepraszam ,że mało się udzielam ,ale podczytuje wieczorami na bieżąco i jakoś brak weny pisemnej miałam ….

buziaki
Madzia, przed chwilą byłam u ciebie, spotkanie widziałam i nowe działania. Zazdroszczę terenu też bym chciała mieć jeszcze tak trochę nowego. Widzisz byłam i śladu nie zostawiłam. Ale czytam podglądam co robisz.
Z mamą jest jak jest. Walczymy. Kciuki pomagają. Kiedyś, gdzieś będzie lepiej. Tego się trzymam.
inka74 22:53, 27 wrz 2019

Helen napisał(a)
Iwonka, obejrzałam Twoją wizytówkę i powiem Ci, że wiosna fajna z taką dużą ilością tulipanów, ale lato to u Ciebie po prostu wymiata Wszystkie moje ulubione rośliny + cienista w ślicznej kostce.

I jeszcze spojrzałam na początki wątku - miałaś dużo miejsca do sadzenia.
Helen, to tylko 600 metrów jest, z domem i całą resztą. U mnie jeszcze jesień do poprawki bo słabiutko, bardzo słabo wygląda. Ale podglądam dziewczyny i się uczę, testuję co u mnie się sprawdzi. Ogród mnie wciągnął i pochłonął przez te lata na O. Nigdy bym nie podejrzewała, że tyle rzeczy może mnie w nim wręcz fascynować. To niekończąca się opowieść. Szkoda, że tu terenu brak na doświadczenia. Nauki jeszcze fura przede mną. Trzeba będzie działkę odwiedzać. W sumie fajnie tak wrócić na początek i poczytać o własnych wzlotach i upadkach.
tulucy 22:57, 27 wrz 2019

Iwonka, przywieźć jutro wrotycz? Uda Ci się dojechać?
inka74 05:30, 28 wrz 2019

Lucy weź proszę na wszelki wypadek.
galgAsia 10:06, 29 wrz 2019

Iwonka, szkoda, że tak krótko, dobrze, że w ogóle Oby było lepiej Dobrego dnia.
inka74 19:16, 29 wrz 2019

Asia, szalona jesteś, taki kawał. Ale dla tego ogrodu warto przyjechać. I dla przemiłej gospodyni
galgAsia 19:18, 29 wrz 2019

I dla Jej gości