Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 20:03, 07 mar 2020

Szczerze to nie wiem. Niby na metce mają pełne słońce ale nigdy na patelni jch nie miałam. Zawsze cień i półcień.
makadamia 20:11, 07 mar 2020

Całe szczęście, że masz naturę kolekcjonerki: skąd bym wiedziała, gdzie pojechać i czego szukać, gdyby nie Ty?

Ja też byłam w Kobyłce dzisiaj - po donice. Nie jestem do nich całkiem przekonana, myślę, że nie będą się gryzły z ogrodem
sarenka 20:11, 07 mar 2020

inka74 napisał(a)
Szczerze to nie wiem. Niby na metce mają pełne słońce ale nigdy na patelni jch nie miałam. Zawsze cień i półcień.
to na dzien kobiet może wybiorę sobie. Obawiam się tylko,że pies,który tymczasowo biega po podwórku zniszczy mi go :/ tulipany widzę że mają już liście są nadgryzione :/ dodam,że pies nie jest nasz.
Magleska 20:26, 07 mar 2020

Iwonka
zakupy fajneeee …..ja tez dziś nakupiłam róż w A.n ….co z tego ,że bezimienne -
nie wiem jak będą rosły i czy będą ładne -ale myślę ,że warto spróbować

ciemierniki Twoje boskie -ja dopiero zaczynam z nimi przygodę....
poprzednie biedronkowe mi wyginęły -na razie ten bordo szt jeden zastanawiam się ,gdzie posadzić

co do spójności.....mój ogród nie jest spójny ….niby staram się wprowadzać powtórzenia i różne łączące się elementy ,ale słabo mi to wychodzi
w szkółkach dostaję małpiego rozumu i wszystko chcę mieć …
u innych się zachwycam minimalizmem i uporządkowaniem ….ale to nie mój styl

ja stylu nie mam hihi

buziaki

Helen 20:33, 07 mar 2020

Iwonka, pięknego ciemiernika kupiłaś.
Ja też z tych co mnie irytuje kupowanie ciuchów i butów a później mi wstyd, bo nie mam odpowiedniego stroju na spotkanie z klientami. Ech...
AnnaCh 20:40, 07 mar 2020

Iwona, ale to o to chodzi, żebyśmy my dobrze czuły się w swoich ogrodach
Mam to samo, ciągle coś przerabiam, bo mi się nie podoba to co zrobiłam wcześniej, podobnie mam w domu Mają na to wpływ różne czynniki, czasem coś nam się przez chwilę podoba, czasem chcemy coś zrobić szybko, nie zawsze dobrze, czasem kasy brak na coś lepszego... Życie... ważne, żeby za jakiś czas dobrze nam się siedziało we własnym domu i ogrodzie
inka74 21:13, 07 mar 2020

makadamia napisał(a)
Całe szczęście, że masz naturę kolekcjonerki: skąd bym wiedziała, gdzie pojechać i czego szukać, gdyby nie Ty?

Ja też byłam w Kobyłce dzisiaj - po donice. Nie jestem do nich całkiem przekonana, myślę, że nie będą się gryzły z ogrodem

ja sobie też tak tłumaczę, że różnorodność jest potrzebna ale trochę po cichu wam tego dążenia do spójności zazdroszczę. Bo ja wiem, że mi się to w takiej formie nie uda. I czasami jest mi z tym dobrze a czasami nachodzą mnie chwile nazwijmy to refleksji.

Szkoda, żeśmy się nie spotkały. Jakie donice kupiłaś? Mi się z LM podobają ceramiczne. Muszę wszystkie plastiki stare oddać, szczególnie zielone. Przy okazji nową książkę zakupiłam - Garden Masterclass,John Brookes. Używaną. Jestem ciekawa kiedy dojdzie. Jeszcze jeden tytuł mnie ciekawi: Making the Most of Shade: How to Plan, Plant, and Grow a Fabulous Garden - masz może? Ma dobre opinie.
inka74 21:14, 07 mar 2020

sarenka napisał(a)
to na dzien kobiet może wybiorę sobie. Obawiam się tylko,że pies,który tymczasowo biega po podwórku zniszczy mi go :/ tulipany widzę że mają już liście są nadgryzione :/ dodam,że pies nie jest nasz.
możesz go w domu w donicy trzymać
inka74 21:24, 07 mar 2020

Magleska napisał(a)

co do spójności.....mój ogród nie jest spójny ….niby staram się wprowadzać powtórzenia i różne łączące się elementy ,ale słabo mi to wychodzi
w szkółkach dostaję małpiego rozumu i wszystko chcę mieć …
u innych się zachwycam minimalizmem i uporządkowaniem ….ale to nie mój styl

ja stylu nie mam hihi

buziaki

ja bym nie powiedziała, że ci to słabo wychodzi. Wręcz przeciwnie z tą spójnością to chyba każdy z nas inaczej ją rozumie. I dobrze bo powstawałyby tylko ogrody typu kopiuj wklej. Są ogrody piękne ale takie, że nie masz uczucia, że chcesz w nim być na dłużej. A są też takie, że mimo iż właścicielka narzeka, że ma jeden wielki wykopek to z przyjemnością się do niego wraca.
inka74 21:29, 07 mar 2020

Helen napisał(a)
Iwonka, pięknego ciemiernika kupiłaś.
Ja też z tych co mnie irytuje kupowanie ciuchów i butów a później mi wstyd, bo nie mam odpowiedniego stroju na spotkanie z klientami. Ech...
ja na ciuchy teraz nie chodzę nawet w czasie wyprzedaży bo... niewiele na mnie wchodzi więc sama rozumiesz. Kiedyś buty i torebki to było to, co lubiłam teraz korzystam ze starych zapasów