Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:01, 08 mar 2020

Zachciało mi się z tym bambusem odciąć jego całkiem spory kawałek. To taka odmiana co się nie rozłazi, rośnie w kupie. I ten element okazał się decydujący o stopniu trudności cięcia. A jeszcze wcześniej cięłam ice dance i to wszystko razem z lekka mnie wykończyło.
inka74 23:07, 08 mar 2020

nicol21 napisał(a)
Fajna ta malizna, niech się dobrze trzyma . Ale to chyba część uroku kupowania o tej porze roku - wybór jest marny więc łatwiej akceptuje się wyższe ceny.
niestety u nas ceny na ciemierniki są od sasa do lasa. Od 10 zł do 50 standardowo a i po 100 i 145 widziałam. Więc no cóż ale prawda jest co piszesz, spragnieni kwiatów przymykamy oko na cenę o ile mamy takie możliwości finansowe. Jak kieszenie puste to ciężko bywa z chciejstwami
inka74 23:14, 08 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Nie, nie, ja tylko stałam i dopingowałam we właściwym czasie podstawiając doniczkę .

Iwonka, kochana, bardzo Ci nie dziękuję za bambusa i resztę. Cmok!!!
nie ma za co, wybawiłaś mnie od nadmiaru za co jestem ci niezmiernie wdzięczna ))
niech ci zdrowo rośnie i zadarnia co trzeba. Jak pojechałaś to jeszcze jedną sztukę znalazłam IC jak wilczomlecz się rozrośnie to będę pamiętać o tobie.
sarenka 05:29, 09 mar 2020

Ostatnio ciemierniki mi się śniły- odbieram to jako znak, że powinnam go kupić
Mi się udało wczoraj nasionka do doniczek wysiać, a tak to zimno było i nic nie zrobiłam. Hortensje czekają na dalsze cięcie.
inka74 11:21, 09 mar 2020

Matko i córko, Megi o której ty wstajesz???
sarenka 11:45, 09 mar 2020

Jak pisałam byłam już po śniadaniu o 5 pobudka. Za wcześnie jak dla mnie
inka74 12:11, 09 mar 2020

Zgroza, ja jednak byłabym nieżywa. Jestem typową sową
sarenka 12:24, 09 mar 2020

Ja też, ale jak mus to mus właśnie odchorowuje bólem głowy poranne wstawanie
mirkaka 16:21, 09 mar 2020

jolanka napisał(a)
Hmm, zastanowiłam się nad Twoim Iwonko wpisem i pomyślałam sobie, że moja natura sroki i zbieracza na razie wygrywa
Na pewno też, kiedy już poobsadzam swój ogród (a wiesz, ze miejsca jeszcze trochę mam), zacznę tak jak Ty teraz, przesadzać, pasować, co by o tę spójność troszkę jednak zadbać. Podziwiam osoby, które potrafią wcześniej zaplanować no i trzymać się mocno tego planu. Z drugiej jednak strony rozwiany włos, roziskrzone oczy i odrobina szaleństwa na widok rośliny w szkółce albo na zdjęciu albo u koleżanki na rabacie, która koniecznie ale to koniecznie musi znaleźć się w naszym ogrodzie.... czy jest coś piękniejszego?

Jola jak ja się z Tobą zgadzam

Iwonko, chyba ciągłe poszukiwanie jest fajniejsze niż uzyskanie ostatecznie efektu.
Co byśmy robiły gdyby ogród był gotowy ?
Ja też kupuję często to co mi się podoba,a potem szukam miejsca gdzie można coś wsadzić. Rośliny się zmieniają, mody na nie, coraz więcej nowych odmian i chciejstw

Cudny ten ciemiernik z obwódką
Gosiek33 17:52, 09 mar 2020

Choć boję się bambusów to ten bardzo mi się podoba