Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

AnnaCh 19:48, 29 mar 2020

Nie zrobiłam dzisiaj nic, tak bardzo boli mnie głowa... Chyba to był sygnał, że idzie zmiana pogody.
Podziwiam ilość wykonanej pracy, u mnie masakra jeszcze... Ech... Może do lata ogarnę
inka74 19:50, 29 mar 2020

Venus suchy, Teutomia jeszcze się łudzę ale nie wygląda na żywą. Cała reszta ma jeż ładne pąki a ta nic. Ogólnie to nigdy więcej nie będę wsadzała drzewa do ziemi po maju a przed jesienią. Nawet jak kupię to zadołuję prędzej niż wsadzę. Te upały moim zdaniem je załatwiły i moja głupota. Nic. Człowiek uczy się na błędach przez całe życie.
Helen 19:53, 29 mar 2020

Iwonka, dobrze że to piszesz, to też przestroga dla nas.
mrokasia 19:55, 29 mar 2020

inka74 napisał(a)
Venus suchy, Teutomia jeszcze się łudzę ale nie wygląda na żywą. Cała reszta ma jeż ładne pąki a ta nic. Ogólnie to nigdy więcej nie będę wsadzała drzewa do ziemi po maju a przed jesienią. Nawet jak kupię to zadołuję prędzej niż wsadzę. Te upały moim zdaniem je załatwiły i moja głupota. Nic. Człowiek uczy się na błędach przez całe życie.

Te zeszłoroczne czerwcowe upały u mnie też odbiły się na świeżo posadzonych drzewkach, choć nie tak dramatycznie jak u Ciebie. Ale moje graby pamiętasz, jeden wygląda bardzo nieciekawie, choć wydaje mi się, że puszcza coś od pnia.
Ciężko nie sadzić pomiędzy majem a wrześniem...
inka74 19:57, 29 mar 2020

AnnaCh napisał(a)
Nie zrobiłam dzisiaj nic, tak bardzo boli mnie głowa... Chyba to był sygnał, że idzie zmiana pogody.
Podziwiam ilość wykonanej pracy, u mnie masakra jeszcze... Ech... Może do lata ogarnę
ma być teraz prawie przez tydzień zimniej.
Ja bym chciała do maja ogarnąć to co sobie zaplanowałam. Jakoś tak jak idę z planem to mniej myślę o innych tematach. Wiem, że duże/kosztowne tematy takie jak taras muszą zostać odłożone na jakiś czas. Rozsądek podpowiada, że trzeba zaciskać pasa. I tym sposobem ani tarasu nie zrobię ani pokoju na górze nie wykończę. Zostanie na następne lata do roboty.
inka74 20:04, 29 mar 2020

Helen napisał(a)
Iwonka, dobrze że to piszesz, to też przestroga dla nas.
Ja jak coś mi się nie uda to piszę, nie ukrywam. Jeżeli ktoś może uniknąć mojego błędu - tylko się cieszyć. Te upalne lato, które rozciąga się na kilka miesięcy powoduje, że rośliny mają dużo ciężej. Do tego praktycznie brak zimy A do tego przymrozki aż do maja. Teraz też może tak być, że mróz skosi mi rośliny.
inka74 20:06, 29 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Te zeszłoroczne czerwcowe upały u mnie też odbiły się na świeżo posadzonych drzewkach, choć nie tak dramatycznie jak u Ciebie. Ale moje graby pamiętasz, jeden wygląda bardzo nieciekawie, choć wydaje mi się, że puszcza coś od pnia.
Ciężko nie sadzić pomiędzy majem a wrześniem...
ja w lipcu i sierpniu przesadzałam i sadziłam te derenie. Głupi błąd. Stanowczo za późno. Platan też w upał sadzony ale ułamałam gałązkę i zielony, mokry jest.
sarenka 20:43, 29 mar 2020

Iwona, u nas jeszcze śnieg za żal padać.
Ten obornik granulowany to na trawnik rozsypałas?
Ja chyba pod jeżówki go podsypie. Pod hortensje, borówki też można?
inka74 21:17, 29 mar 2020

Nie, trawnik dostał specjalny nawóz z żelazem. Obornik poszedł na rabaty.
Jeżówki lubią z tego co pamiętam obornik owczy. Sporo obornika bo one dosyć żarłoczne są.
agata19762 22:00, 29 mar 2020

Sporo pracy za Tobą
ja mam 32 ary i szczerze padam na twarz po tych wiosennych porządkach.
Końca nie widać...
Pozdrawiam wiosennie