Ale się tu dzieje Drzewa nie doradzę do donicy, nie mam doświadczenia z doniczkami. A ścieżka widzi mi się na prosto czyli wariant 2. Będzie pasować do opaski wokół domu - prostej, taras też jest prosty. Łuku z kostki nie będzie po prawej prawda?
Mnie się bardziej podoba po łuku, ta prosta coś zgrzyta
Drzewko w donicy fajna sprawa, ale ja nie mam najlepszych doświadczeń z donicami. Będziesz musiała lać hektolitry wody, a i tak będzie ryzyko, że przesuszysz... Trochę kasandruję , ale już to przerabiałam.
Owoce świdośliwy brudzą na fioletowo, jak jagody. U mnie w sumie w ostatnich latach wszystko wyskubały ptaki, więc nowych plam nie mam, a stare plamy zmył deszcz po pewnym czasie. Chyba. Muszę się przyjrzeć płytom
Jak zrobisz ścieżkę prosto to i tak będziesz z taczką czy kosiarką ścinała najazd po łuku bo to taki naturalny najazd ze sprzętem od strony trawnika.
Mnie się bardziej podoba „po łuku”
Ja bym zrobiła ścieżkę prosto, z poprzesuwanymi względem siebie płytami. Po łuku niech idzie ta zewnętrzna linia rabaty czyli połączenie rabaty pod domem z rabatą pod ogrodzeniem. Linie wewnętrzne, że tak powiem, w tej części w większości są proste, jak zlikwidujesz skrzynie to ta wewnętrzna rabata będzie w kwadracie chyba?
Edit: Iwonka a myślałaś o tym, by po tych przeróbkach ławkę postawić bokiem do domu a plecami do szopki? Byłby widok na ogród .