Zapraszam to zobaczysz na własne oczy. Wciskam gdzie się da, a Gabriela może to potwierdzić.
Na moje wciśnięte brukselki reakcja była oczywista - "O matko mają za mało miejsca !!!"
No cóż muszą sobie dać radę.
Elu brukselki ptrzebują rzeczywiscie strasznie duzo miejsca! Ja swoich nie wciskam - wcisnelam w ub roku i zacienione wcale nie urosly, szkoda roboty. W tym roku znalazly sie na liscie "nie kupowac i nie sadzic" i na razie sie jej trzymam, choc pomidory (tez byly na tej liscie) znowu mam Ale przynajmniej nie kupowane
Ja dołoze swoje 3 grosze..mi sałata zawsze szłą w pędy..i był klops..... sałty to praktycznie nei miałąm.... w tym roku kupiłąm 2 rodzaje nasionek z pomidorlandii..wysiałam je w domku ... a jakie teraz są to sama widziałaś.... nr buta najbardziej standardowy czyli 37 Ta druga jeszcze większa..ale ta druga już zaczęła iść w pąki kwatowe..ale ta w szklarni, ma tam po prostu za gorąco.... w gruncie jeszcze nie fiksuje....
Za rok posadzę sałątę bezpośrednio do gruntu i to szybko..sałata znosi nawet minusowe temperatury, zawsze można nakryć agro...... moja rekrdziska wysiana na jesień... przezimowała i była zjadliwa..
Ja już swoich agrestów zjadałam więcej niz kilkanaście.....
Ell-ku, jestem zachwycona! Bo prawdę mówiąc wydawało mi się, że niewiele tam pomieścisz, a tymczasem tam jest wszystko! Nawet pomidory! Rewelacja! Śliczna falbanka przy tym płotku...
Elu brukselki ptrzebują rzeczywiscie strasznie duzo miejsca! Ja swoich nie wciskam - wcisnelam w ub roku i zacienione wcale nie urosly, szkoda roboty. W tym roku znalazly sie na liscie "nie kupowac i nie sadzic" i na razie sie jej trzymam, choc pomidory (tez byly na tej liscie) znowu mam Ale przynajmniej nie kupowane
pozdrawiam!!
Karola to własnie te wciśnięte brukselki - nie miałam jeszcze przygotowanego miejsca do posadzenia, więc stwierdziłam, że i tak nic nie zaszkodzi posadzić trzy w ścisku w kwiatach, bo brukselek wysianych miałam nadmiar.
ta została prawie skonsumowana i wcale nie przeze mnie
a oto szkodnik
Te brukselki rosną mam nadzieję w odpowiednim miejscu