Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

ell 10:42, 15 cze 2012

Zapraszam to zobaczysz na własne oczy. Wciskam gdzie się da, a Gabriela może to potwierdzić.
Na moje wciśnięte brukselki reakcja była oczywista - "O matko mają za mało miejsca !!!"
No cóż muszą sobie dać radę.
abiko 10:44, 15 cze 2012

)) czyli u mnie miejsca mam jeszcze dużo
popcorn 11:02, 15 cze 2012

Elu brukselki ptrzebują rzeczywiscie strasznie duzo miejsca! Ja swoich nie wciskam - wcisnelam w ub roku i zacienione wcale nie urosly, szkoda roboty. W tym roku znalazly sie na liscie "nie kupowac i nie sadzic" i na razie sie jej trzymam, choc pomidory (tez byly na tej liscie) znowu mam Ale przynajmniej nie kupowane

pozdrawiam!!
ell 11:03, 15 cze 2012

a jak
Mala_Mi 17:25, 15 cze 2012

ell napisał(a)

A ja co 10 słowo przeczytałam..więc tylko pozdrawiam...

Ja u Ciebie co 10te zdjęcie oglądam, żeby nadążyć.

Ja dołoze swoje 3 grosze..mi sałata zawsze szłą w pędy..i był klops..... sałty to praktycznie nei miałąm.... w tym roku kupiłąm 2 rodzaje nasionek z pomidorlandii..wysiałam je w domku ... a jakie teraz są to sama widziałaś.... nr buta najbardziej standardowy czyli 37 Ta druga jeszcze większa..ale ta druga już zaczęła iść w pąki kwatowe..ale ta w szklarni, ma tam po prostu za gorąco.... w gruncie jeszcze nie fiksuje....
Za rok posadzę sałątę bezpośrednio do gruntu i to szybko..sałata znosi nawet minusowe temperatury, zawsze można nakryć agro...... moja rekrdziska wysiana na jesień... przezimowała i była zjadliwa..
Ja już swoich agrestów zjadałam więcej niz kilkanaście.....
Milka 17:28, 15 cze 2012

Ale zong, przypomniałyście mi, że mam agrest, po pracy zobaczę czy juz zjadliwy
Elfik 21:33, 15 cze 2012

ell napisał(a)
Elu specjalnie dla Ciebie dzisiejsze fotki,
Ell-ku, jestem zachwycona! Bo prawdę mówiąc wydawało mi się, że niewiele tam pomieścisz, a tymczasem tam jest wszystko! Nawet pomidory! Rewelacja! Śliczna falbanka przy tym płotku...
marzena 21:36, 15 cze 2012

ale ogródek z bujnymi roślinkami ! i jak ładnie się prezentuje
a ja wyrwałam wszystkie sałaty bo zaczęły gnić po tych deszczach...
an_tre 22:36, 15 cze 2012

Przeniosłam od Elfika ell napisał(a)

"Elfiku nie wyrzucaj - ja marzę o tej dziewannie, ale jakoś nic mi z tego nie wychodzi. Chociaż u Ciebie sobie pooglądam"

...Elu, gdybym o tym wiedziała to razem z dzwonkami bym ci przesłała, albo przez Joankę. a może przesłać nasionka?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ell 16:27, 17 cze 2012

popcarol napisał(a)
Elu brukselki ptrzebują rzeczywiscie strasznie duzo miejsca! Ja swoich nie wciskam - wcisnelam w ub roku i zacienione wcale nie urosly, szkoda roboty. W tym roku znalazly sie na liscie "nie kupowac i nie sadzic" i na razie sie jej trzymam, choc pomidory (tez byly na tej liscie) znowu mam Ale przynajmniej nie kupowane

pozdrawiam!!

Karola to własnie te wciśnięte brukselki - nie miałam jeszcze przygotowanego miejsca do posadzenia, więc stwierdziłam, że i tak nic nie zaszkodzi posadzić trzy w ścisku w kwiatach, bo brukselek wysianych miałam nadmiar.

ta została prawie skonsumowana i wcale nie przeze mnie

a oto szkodnik

Te brukselki rosną mam nadzieję w odpowiednim miejscu