Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 21:55, 29 wrz 2011

dobrze gada
Dom dopasowany do otoczenia, ogród do domu, a teraz idę wziąść zimny prysznic, bo się znowu naoglądałam różności
Basiaw 11:10, 30 wrz 2011

Musze się poprawić, najpierw pochwała gospodyni, Myszorku, masz młody ogród a już tyle ładnych roślin i fajne pomysły na urządzenie zieleni, juz na pewno jest miło a z każdym rokiem będzie jeszcze bardziej. Poważnie Danusia będzie Ci wszystko do góry nogami przewracać, czy tak się przekomarzacie?

Pszczelarni doły są zaraźliwe, jak patrzę z perspektywy czasu, to całkiem inny dom bym postawiła i jeszcze parę innych rzeczy inaczej by się zrobiło, ale chałupy nie wyburzę, trzeba z tego co się zrobic coś najładniejszego na miarę swoich możliwości.
monteverde 21:27, 01 paź 2011

myszorek 22:36, 03 paź 2011

Nio, weekend był rozbiegany i męczący, wyjazdowy, ale przynajniej napatrzyłam się na kwiaty w ogrodzie i moje kochane cynie u Ojca. Podczas, gdy u mnie kwitną już tylko wrzosy i niedobitki perovskii, no i hortensje u schyłku, to u niego dalej bajkowo kolorowo.
cynie porosły na metr pięćdziesiąt

jabłonka pięknie owocuje.Tato nagina jej pędy, aż do ziemi, trochę wilków u góry będzie miał do wycięcia

Moja Mama nie gorsza, zakwitło jej dendrobium, które u mnie wcale a wcale nie kwitło, choć tak je prosiłam. Jest zdrowe i jędrne i ma 5 albo 6 wspaniałych pędów kwiatowych

kwitną i inne storczyki

także białe o kwiatach wielkości dużej męskiej rozczapirzonej dłoni-naprawdę imponujący widok.Jeszcze nigdy, nigdzie nie widziałam takich wielkoludów, a na niejednej wystawie byłam

Ja też będę miała swoje pięć minut, bo moje cymbidium ma już uformowany wielki pęd kwiatowy i lada dzień wyklują się zielone kwiaty-o ile kot ich nie zeżre, ale to pokażę jeszcze, jak się wyklują , o ile się wyklują
hania 22:49, 03 paź 2011

piękne storczyki
Lena 07:07, 04 paź 2011

myszorek Ty nie być taka skromna
Ty cieszyć się z tego co osiągnęłaś w ogrodzie
Gardenarium 08:24, 04 paź 2011

Dendrobium w uprawie domowej pięknie się prezentuje

Instagram Ogrodowiska
myszorek 09:10, 04 paź 2011

dziękować, dziękować Wszystkim za wsparcie.Jeszcze wszystko ogarnę
Wczoraj miałam godzinę na prace ogrodowe- w sumie nic nie zrobiłam, trochę popodlewałam, ale zaczeło kropić więc się schowałam do domu, a jak się schowałam to przestało kropić, ech. Muszę dzisiaj trochę powtórzyć, bo ziemia sucha jak wiór, nawet trawa zaczyna schnąc.Mam chyba ze 300 roślin w doniczkach i trzeba to gdzieś powsadzać przed zimą. Oby tylko sobota była łaskawa
Sebek 19:10, 04 paź 2011

Mam nadzieję, że te rośliny będą pasować do projektu

A storczyki cudne - mnie kusi dendrobium
myszorek 21:17, 04 paź 2011

ja też mam taką nadzieję. Ważne że dokupiłam w weekend trochę złotych wrzosów wielkich po 4 złocisze i wrzośców goldenów i 3 podrośnięte kulki bukszpanowe w śmiesznej cenie, trzmielinę złotą. Co mnie tak na złoto wzieło to nie wiem, ale kupiłam wszystko, co było na stanie w pewnej przydrożnej szkółce i sądzę, że Danuś to jakoś upakuje i jeszcze jej miejsca zostanie.W końcu to sprawdzone rośliny i do tego całkiem ładnie prowadzone. Chetnie nabyłabym jeszcze w tym roku trochę jakichś traw, są w niezłych cenach z tego co Szefowa mówiła - bo inaczej to dopiero na przyszłą jesień będą dorodne w szkólkach i pół pola pustego mi będzie odłogiem stało
Danuś nie okrzanisz mnie mam nadzieję, że Ci się w projekt wcinam