Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

anula_wn 20:27, 08 paź 2011

a to już rozumiem ! a potem masz mlion drzew w ogrodzie
u mnie tak rosną ni stąd ni zowąd dęby.... muszę wyrywać sdzonki nieustannie a może powinnam sprzedawać, hehe
anula_wn 20:31, 08 paź 2011

a poza tym ciągle czytam, że Twój ogród jest ZAMYŚLONY ! proszę zmienić nazwę , bo i Ty taka zamyślona na tych fotach....
myszorek 21:10, 08 paź 2011

raczej zmienię nazwę na stojący w miejscu, tak jak ja na avatarku Bez systemu nawadniania to jednak rośliny mają trudny start, a chwastom to nie przeszkadza.Muszę kupić w końcu korę, tylko na wiosnę znowu pójdzie pod ziemię przy przeróbkach
Joanka 10:24, 09 paź 2011

Myszorku ładnie prezentują się trawki na wrzosowisku...... normalnie oczu nie mogę oderwać od tych zdjęć
myszorek 10:26, 09 paź 2011

Joanko, czekałam az się zazółcopomarańczowią. Są fantastyczne.

A co Ty robisz na ławce u Danusi? Ciągle w loży siedzisz?
Gardenarium 10:30, 09 paź 2011

Będziemy projektować ogród po sezonie, a wiosną ruszą prace. Myszorek będzie miała ogród nie zmyślony a realny. Choć teraz przecież też go ma, tylko...no nie jest z niego hmmm...zadowolona, a warto żeby była
Ale za to bedzie miałą ładny podjazd. Już my się o to postaramy

Instagram Ogrodowiska
myszorek 10:40, 09 paź 2011

kiedy ja od piątku biję się z myślami żeby jechac do ponderosy po trawy. Tak mi się chcę, że nie macie pojęcia.
No i myśle o podjeździe jak on wyjdzie. Ten grys, co zamówił Mariusz jest jakby trochę siny z dalszej perspektywy. Nie wiem, czy nie za niebieski. To co Wy sypiecie po rabatach jest jakieś cieplejsze w odbiorze. Zresztą ubiorę kapcie i strzelę fotkę, to zobaczysz.
Bałam się też o jego ziarnistość i klinowanie, ale jak rozsypaliśmy trochę to wydaje mi się, ze będzie bardzo w porządku i wreszcie wygodnie się będzie chodziło.Tylko temat krawężników i ścieżki mnie dręczy...
myszorek 11:00, 09 paź 2011

zrobiłam zdjęcie, ale sama nie widzę tej siności na zdjęciu. Za to powyłaziło trochę rudego, grrrr

W każdym razie wory czekają.Wyglądają jak wielkie białe spermatofory przed domem

A idąc w ich stronę przyłapałam jeszcze cimicifugę. Oczywiście powąchałam ją-pięknie pachnie. Zupelnie nie rozumiem, kiedyś w kilku miejscach wyczytałam, że ma nieładny zapach, wręcz smrodek..a u mnie przy furtce rośnie

myszorek 11:20, 09 paź 2011

Sobie na szybko rozrysowałam podjazd.Nie wiem, jak Danusia go widzi, pewnie niepotrzebnie sobie tym głowę zawracam. Witek podrzucił fajny pomysł, żeby ścieżkę wejsciową zrobić z leżących krawężników. No to jak tak, to może dobrze by podłogę na ganku wykonać też z krawężników.Tylko rozsypywać je na ścieżce i rozdzielać grysem czy nie?Jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie

Na wszelki wypadek jest jeszcze wór bazaltowego grysu, może go tak między płyty?
Joanka 11:42, 09 paź 2011

myszorek napisał(a)
Joanko, czekałam az się zazółcopomarańczowią. Są fantastyczne.

A co Ty robisz na ławce u Danusi? Ciągle w loży siedzisz?

Grzeję sobie miejsce na następny rok