Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 09:43, 15 kwi 2025

April napisał(a)
Jakbym oglądała zdjęcia z innej strefy klimatycznej Tej zdecydowanie dużo, dużo cieplejszej od mojej. Do tego pomidory i inne warzywa tak zaawansowane jak u mnie będą w czerwcu
Bardzo fajnie się to ogląda, jest motywacja do pracy

O widzisz, a ja mam wrażenie, że u mnie wszystko dużo późniejsze niż u reszty z forum Tulipany u niektórych już są wspomnieniem, a u mnie dopiero zaczynają łapać kolory
Miło mi Cię tu widzieć
Rojodziejowa 09:47, 15 kwi 2025

anuska2507 napisał(a)
U mnie Dolls Minuet z biedry takie podobne do nikogo
Tak myślę, że też spróbuję nie czekać do maja i wsadzić w szklarni kilka pomidorów, które mam w zapasie. A nuż się uda

Haha. Szczęście w nieszczęściu, że nie wsadzałam w rabatę
Z tymi pomidorami to chyba zaryzykuję i wsadzę coś na dniach… Termometr pokazał, że gleba już jest w ciepła. To powinno wystarczyć pomidorom.

I jakoś wydaje mi się, że przez te dwa dni, kiedy siedziały w szklarni takie jakieś ładniejsze się zrobiły

April 09:54, 15 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

O widzisz, a ja mam wrażenie, że u mnie wszystko dużo późniejsze niż u reszty z forum Tulipany u niektórych już są wspomnieniem, a u mnie dopiero zaczynają łapać kolory
Miło mi Cię tu widzieć

Często zaglądam ale tematy poruszacie najczęściej warzywne, a na tym się nie znam Jak nie mam nic do powiedzenia to po prostu milczę Ale jestem

Moje tulipany też ledwie z rumieńcami... jakoś później wszystko w tym roku.
Makao 10:06, 15 kwi 2025

Szybko lecisz
Ja swoje pomidory wczoraj wyniosłam do szklarni na sprawdzenie. Okna w domu otwierałam im codziennie od dawna więc do chłodnego powietrza powinny być przyzwyczajone. Wieczorem wyglądały dobrze więc zostawiłam je na noc. Przetrwały ale wsadzić jeszcze się peniam bo nie mam nagrzewnicy a jedynie grzejnik przenośny. Taka ta pogoda nie pewna
Rojodziejowa 14:16, 15 kwi 2025

April napisał(a)

Często zaglądam ale tematy poruszacie najczęściej warzywne, a na tym się nie znam Jak nie mam nic do powiedzenia to po prostu milczę Ale jestem

Moje tulipany też ledwie z rumieńcami... jakoś później wszystko w tym roku.

♥️

Tak. Na zdjęciach z tamtego roku widzę, że u mnie też wszystko było bardziej zaawansowane
Rojodziejowa 14:20, 15 kwi 2025

Makao napisał(a)
Szybko lecisz
Ja swoje pomidory wczoraj wyniosłam do szklarni na sprawdzenie. Okna w domu otwierałam im codziennie od dawna więc do chłodnego powietrza powinny być przyzwyczajone. Wieczorem wyglądały dobrze więc zostawiłam je na noc. Przetrwały ale wsadzić jeszcze się peniam bo nie mam nagrzewnicy a jedynie grzejnik przenośny. Taka ta pogoda nie pewna

Wczoraj zanim włączyłam ogrzewanie spadło do 15 stopni, potem już było cieplej. Dziś przenoszę do szklarni resztę pomidorów.

Ja mam taki mały sprzęcik do nagrzewania.
Podobny pokazywał Jacek Naliwajek w naturalnie o ogrodach
Rojodziejowa 14:21, 15 kwi 2025

Mie wiem czy znacie Farmergracy. Dziś jest promocja na darmową wysyłkę. Zaszalałam j zamówiłam sobie dwa łubiny (m.in.)

April 14:29, 15 kwi 2025

Kobieto, miałam nic nie kupować a teraz do północy będę się bić z myślami. Jutro posiniaczona do pracy pójdę
Makao 14:45, 15 kwi 2025

A to Ty już dogrzewasz szklarnię?
U mnie w nocy spadło do 9st w szklarni i pomidory mają się dobrze. Ja dopiero przy spadku do 0st bym grzała żeby nie spadło do minusowej.
DariaB 14:46, 15 kwi 2025

Asia mam podobne spostrzeżenia, w zeszłym roku wiosna o tej porze była już dużo bardziej zaawansowana, tegoroczna wydaje się być bardziej zbliżona do tego co znamy z naszej strefy klimatycznej. Wózeczek fajowy, na piwonie też się nie mogę doczekać.