Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 23:06, 22 kwi 2025

Excel właśnie mnie woła, że zaległości nieuzupełnione.
A u mnie cisza, wyobraź sobie! FG do mnie nic nie napisało. Może to dlatego, że stwierdziłam, że trzeba mi jeszcze 3 łubiny Masterpiece Zaoszczędzą pewnie i wyślą jedną przesyłką
Magara 23:11, 22 kwi 2025

Do mnie napisali, że chcą mnie lepiej poznać - zignorowałam
LIDKA 23:27, 22 kwi 2025

Asia moje buki tez miały takie szczepienie. Zostawiłam na wierzchu choć Anda radziła sadzić głęboko.
Po 3 latach to miejsce sie fajnie wyrównało i pień jest ładny.

Licze że w kolumnowych owocowych tez to sie jakoś ładnie zrośnie. Bo póki co te szczepienia brzydkie i drażnią.

Szalona jesteś w ilości roślin. Ja dziś tylko 1 róża do donicy i 1 hortka vanillka fraise. No bidnie przy Tobie.
Liliowce wycyganiłam od sis.

Czy Ty miałaś jakieś z liściami w żółte paski?
Rojodziejowa 00:03, 23 kwi 2025

Magara napisał(a)
Do mnie napisali, że chcą mnie lepiej poznać - zignorowałam

Będą Cię teraz stalkować
Rojodziejowa 00:15, 23 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Asia moje buki tez miały takie szczepienie. Zostawiłam na wierzchu choć Anda radziła sadzić głęboko.
Po 3 latach to miejsce sie fajnie wyrównało i pień jest ładny.

Licze że w kolumnowych owocowych tez to sie jakoś ładnie zrośnie. Bo póki co te szczepienia brzydkie i drażnią.

Szalona jesteś w ilości roślin. Ja dziś tylko 1 róża do donicy i 1 hortka vanillka fraise. No bidnie przy Tobie.
Liliowce wycyganiłam od sis.

Czy Ty miałaś jakieś z liściami w żółte paski?

Czyli ciut głębiej niż w donicy i tak jak piszesz ze szczepieniem nad ziemią - tak zrobię. Wszyscy są widzę zgodni co do tego Ale nie wiem, czy już teraz, czy na razie wyląduje w większej donicy, bo dziś się wykluł plan rewolucji z tyłu ogrodu. Jabłoń i parocje były jej początkiem
Mój mąż powiedział: "już mi wszystko jedno" Biorę to jako zgodę na moje fanaberie.

Miejsce szczepienia nie przeszkadza mi jakoś bardzo. I tak to pewnie obsadzę roślinami, więc nie będzie widoczne.

O Twoich liliowcach czytałam Ja mam tylko 3 odmiany liliowców: On and On, Schnickel Fritz i Lavender Blue Baby. Wszystkie mają nudne zielone liście
Kontonaogrod 12:35, 23 kwi 2025

Jakie tulipany! Bosko

zakupy też niczego sobie Też posadziłam podobnej wielkości 3 sztuki persian spire. Żyją po zimie czyli jest dobrze
Angelika95 21:27, 23 kwi 2025

Ciekawa jestem co nowego planujesz, a odpowiedź męża mnie rozśmieszyła tulipany oczywiście cudne, można się gapić i gapić
Rojodziejowa 21:39, 23 kwi 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Jakie tulipany! Bosko

zakupy też niczego sobie Też posadziłam podobnej wielkości 3 sztuki persian spire. Żyją po zimie czyli jest dobrze

U Ciebie mam wrażenie, że jest cieplej, ale mam nadzieję, że i u mnie wytrzymają

A co do zakupów Daria mnie namówiła na kolejne drzewko...
Chyba będzie zamiast klona na rogu murku - wiśnia tybetańska. Chociaż nie wykluczam, że wiśnia wyląduje gdzie indziej, jak już ją przywiozę do domu Może trzeba ją będzie dać gdzieś, gdzie wzrok częściej sięga
Rojodziejowa 21:46, 23 kwi 2025

Angelika95 napisał(a)
Ciekawa jestem co nowego planujesz, a odpowiedź męża mnie rozśmieszyła tulipany oczywiście cudne, można się gapić i gapić

Przedłużenie uporządkowanej części do szklarni.
O tutaj wizualizacja dla męża:

A tu pokraczny na razie szkic, koncepcja w fazie prac.
Ławeczka wypada. Warzywnik zaczynałby się wcześniej. Jako "bramę" miałby pergolę drewnianą, której kształt nawiązywałby do kształtu szklarni. Pergola byłaby niejako przedłużeniem kształtu szklarni.
Rojodziejowa 21:53, 23 kwi 2025

Pierwszy raz dziś widziałam moją kotę tarzającą się w przy, ale nie w kocimiętce. Potem poszła myziać się liśćmi traw.