Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

ajka 23:39, 21 lip 2026

Rojodziejowa napisał(a)
Jacqueline du Pré kwitnie ponownie. Baba daje czadu!
Wypuściła masę nowych kwiatów i zaczyna teraz je otwierać. Rośnie od zachodu i widać jej to pasuje

Oj, ta twoja różyczka też przepiękna.

Masz pięknie, niedoskonałości są w każdym ogrodzie. Przecież ogrodem trzeba mieć czasem się cieszyć, a nie tylko w nim robić od rana do wieczora. U mnie wszędzie chwasty, w trawniku, na plaży.
Ostatnio wzięłam i zaczęłam wykopywać i wywalać to co mi się nie podoba
Rojodziejowa 09:27, 22 lip 2026

Jacqueline du Pre daje pokaz

Pomidorki się rozkręciły, cukinie i bakłażany również

Dziś będzie briam i czekam na płatki chilli i robię po raz pierwszy cukinię po koreańsku do słoików.

Macie jakieś fajne przetwory z cukini? Ketchup z cukini nam nie podszedł. Wczoraj upiekłam włoski placek z cukini - Schiacciata di zucchine. Polecam! I szukam kolejnych przetworów
antracyt 10:04, 22 lip 2026

Asia, ale masz już zbiory!
U mnie na razie wszystko jeszcze zielone

Jadłam ostatnio przepyszne słupki cukini w zalewie curry. Przepis podobno popularny w internecie, tylko octu dodano trochę mniej.
ewsyg 13:20, 22 lip 2026

Rojodziejowa napisał(a)
Jacqueline du Pre daje pokaz
[img size=360x480]https:

Miałam tą różę, ale u mnie bardzo chorowała i już jej nie mam. Trochę mi jej szkoda.
UrsaMaior 20:18, 22 lip 2026

Cudowny okaz! Miałam, ale moje warunki nie dla róż Dobrze, że choć ja fotkach mogę podziwiać i zazdrościć!
Magara 23:34, 22 lip 2026

Asia, zobacz u Ania Gotuje pasztet z cukinii - nam smakuje
ajka 00:01, 23 lip 2026

Wiem, że to nie przetwory (tych nie robię), ale my bardzo lubimy placki cukiniowo-ziemniaczane, leczo, zupę krem z cukini. Polecam też jajko sadzone na cukini. Moja teściowa robi pyszną cukinię w curry z octem, którą poleca antracyt.
Rojodziejowa 08:22, 23 lip 2026

Dzięki dziewczyny!
Słupków na pewno będą. Na ten pasztet zerkałam. Trzeba spróbować w takim razie, skoro piszesz Magarku, że smaczny
Placuszki kiedyś już chyba robiłam - trzeba powtórzyć.
Leczo to było pierwsze, co robiliśmy, ale już z takiej przerośniętej cukini. Tera staram się zbierac dużo mniejsze - tak, żeby skórka nie była zbyt twarda.

Sałatka zrobiona i briam z fetą też - pycha

Rojodziejowa 08:35, 23 lip 2026

Ewuś, moja Jacqueline rośnie od zachodu i mocno mnie zaskoczyła wigorem. Nie przycięta na wiosnę z początkiem sezonu miała sporo plamek, ale się zebrała potem i całkiem mnie zaskoczyła.

Ursa, w Twoich warunkach za to sporo cudeniek rośnie, które u mnie nie mają prawa bytu. Ale nie myślałam, że taka róża może nie dać rady.
MartaCho 08:42, 23 lip 2026

My bardzo lubimy też taką zapiekankę z cukinii:

https://obiaddlataty.pl/index.php/2018/02/17/zapiekanka-z-cukinii