Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

jazzy 10:55, 30 mar 2017

Rojodziejowa napisał(a)

A ja zawsze w głowie miałam model na odwrót: chłopak i dwie dziewczyny Żeby był obrońca

Bo ze mnie taka interesowna matka... Córka by mi pomagała w domu i pilnowałaby chłopaków
alis 12:47, 30 mar 2017

Rojodziejowa napisał(a)

A ja zawsze w głowie miałam model na odwrót: chłopak i dwie dziewczyny Żeby był obrońca

I pomoc, kiedy eMa nie ma w domu, a tak sama odśnieżamNo i mam 3 babeczki, w kuchni za to mam extra, bo ogród je nie interesuje
AniMa 13:00, 30 mar 2017

A ja zawsze chciałam mieć starszego brata - mamie nie wyszło...potem chciałam pierwsze dziecko - synka - wyszła super córa, druga też super....może jeszcze kiedyś trzecie będzie może i chłopak
nawigatorka 14:23, 30 mar 2017

Rojodziejowa napisał(a)

To jeszcze nic straconego
pozwolisz ze nic nie napisze a większy samochód już masz?
nawigatorka 14:23, 30 mar 2017

A ja mam starszego brata i to raczej przed nim musiałam się bronić
Rojodziejowa 17:27, 30 mar 2017

jazzy napisał(a)
Bo ze mnie taka interesowna matka... Córka by mi pomagała w domu i pilnowałaby chłopaków

Na to nie wpadłam

alis napisał(a)

I pomoc, kiedy eMa nie ma w domu, a tak sama odśnieżamNo i mam 3 babeczki, w kuchni za to mam extra, bo ogród je nie interesuje

No to u nas na razie gin wróży na chłopaka, ale jestem do tego sceptycznie nastawiona, bo to dość wcześnie jeszcze. Jak jednak będzie babka, to będzie tak jak i u Ciebie

nawigatorka napisał(a)
pozwolisz ze nic nie napisze a większy samochód już masz?

Ostatnio wymieniliśmy jednego rozwalającego się grata (był czas że ani jeden nam nie zapalił ) na Grand Scenica, tyle że fabrycznie bez tych dodatkowych dwóch miejsc można dorobić, ale na razie ja będę musiała zeszczupleć na siedzenie między dwoma fotelikami z tyłu, a jeden bąk będzie z przodu :/
Rytla 17:35, 31 mar 2017

Gratulacje!
jak po dwóch dziewczynkach czekałam na pierwszego chłopca, to byłam w szoku i nie mogłam sobie siebie wyobrazić jako matki chłopięcia, no to teraz mam pięciu i rzeczywistość przerosła wszelkie wyobrażenia.
beata_m 22:40, 31 mar 2017

hej Asiu piękna nowina niech Sylwester rośnie zdrowo a i ogródek się doczeka
pozdrawiam ciepło

p.s. Toszka super płotki dla psiaków mnie to by się takie przydały ale wyższe ... żeby dzieci nie zdążyły zadeptać wszystkiego
Rojodziejowa 12:05, 02 kwi 2017

Rytla napisał(a)
Gratulacje!
jak po dwóch dziewczynkach czekałam na pierwszego chłopca, to byłam w szoku i nie mogłam sobie siebie wyobrazić jako matki chłopięcia, no to teraz mam pięciu i rzeczywistość przerosła wszelkie wyobrażenia.

O rety to się rozhulałaś! Piękna taka duża rodzina, ale to chyba nie na mój organizm...

beata_m napisał(a)
hej Asiu piękna nowina niech Sylwester rośnie zdrowo a i ogródek się doczeka
pozdrawiam ciepło

p.s. Toszka super płotki dla psiaków mnie to by się takie przydały ale wyższe ... żeby dzieci nie zdążyły zadeptać wszystkiego

Oby rósł. Już ma jakieś 10cm od głowy do pupy - taki wielkolud Płotków na razie nie mam, wypryskałam te miejsca kopania i cisy i zobaczymy.

A co zrobić z tymi zbrązowiałymi gałązkami na cisach? Poobcinać, czy nie ruszać?

Melduję,że wszystkie 8 sztuk moich Pashmin przetrwało zimę i ruszają ładnie Cieszę mnie niezmiernie!

Ale na skarpie mojej nieszczęsnej coś mi się nie podobają suchodrzewy...

Takie ładne już duże były, a teraz wyglądają jak suche strzępy. Niby się szybko odradzają, ale nie bardzo to widzę... :/ Niestety po zimie, to najładniej wyglądają nieszczęsne jałowce, no i kula bukszpanowa. Zastanawiam się, czy przypadkiem nie wpierniczyć na tą skrapę jak się te suchodrzewy nie zbiorą thui danica tak porozrzucanej nie jakimś sznureczkiem, tylko tak niby bałaganiasrko nieregularnie. Gdzieś widziałam takie jakieś kulki w prerii takiej jaką planuję na tej mojej skarpie i fajnie to wygladało

I stokroteczki dorwałam, tylko 4 były ostatnie i towarzystwa jeszcze nie mam dla nich
Rojodziejowa 12:08, 02 kwi 2017

No i się nie pochwalilam!! Obroniłam wczoraj podyplomówkę! Koniec z częstymi wycieczkami do Katowic