Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rytla 21:44, 05 kwi 2017

A, to niech pękają nie u mnie, dość mam innych zaraz!
Rytla 21:44, 05 kwi 2017

Jak już wlazło podwójnie, to zapytam: ci państwo Opuchlakowie sprowadzają się z sadzonkami czy przybywają na okoliczność z okolicy?
wrobelki 23:50, 05 kwi 2017

Podwójne Gratulacje Asiu Fajne tzrmielinki kupiłaś moje po zimie straciły liście i myślałam, że padły. Ale jak to Toszka ostatnio pisała odrodziły się jak feniks z popiołu
A może zamiast żurawek konwalnika?
AniMa 08:18, 06 kwi 2017

Dzięki za namiar
Za Twoje 150g i łożysko trzymam kciuki
Rojodziejowa 09:12, 06 kwi 2017

Rytla napisał(a)
Jak już wlazło podwójnie, to zapytam: ci państwo Opuchlakowie sprowadzają się z sadzonkami czy przybywają na okoliczność z okolicy?

Nie wiem, ale jak takie cholery to podejrzewam, że mogą się sprowadzić na różne sposoby, bo po potem jak już nie jest tym obrzydlistwem w ziemi to jest chrząszczowate.

Wrobelki no kolorem konwalnik by pasował, ale chciałam coś co by się "fakturą" od liatr różniło, bo to takie trawiaste trochę jest

Ania nie ma za co, trochę masz daleko, a Pani "Złote klapki" (tak ją z siostrą nazywamy) nie prowadzi chyba sprzedaży wysylkowej.
BasiaLT 14:45, 06 kwi 2017

Ja mam u siebie żurawki od kilku lat, bardzo je lubię i narazie nic się nie dzieje. Bardzo ładnie mi się rozrastają i z pierwszych zakupionych krzaczków zrobiłam w tym roku sporo nowych sadzonek.
Rojodziejowa 18:12, 06 kwi 2017

Ja to z żurawkami mam tak, że u kogoś mi się podobają, ale sama u siebie ich nie widzę
Ten zestaw z liatrą bardzo mi się spodobał
Rojodziejowa 20:47, 08 kwi 2017

Dziś w końcu odnowiłam rabatę wymęczoną przez psiura. Wykurzyłam całą korę na razie. Runiankę starą wydarłam włożyłam gdzie indziej i zobaczymy, czy ruszy w cieniu. A wprowadziła się nowa Teraz będę chyba dyżurować przy rabatach

Na skarpie pogrom suchodrzewowy :/ Ale o dziwo ruszyła stipa, lawenda, która leży niżej wygląda tragicznie, ta która jest wyżej już ładnie puszcza świeże listki. Przetacznik darowany przez dobrego duszka ogrodowiskowego ładnie się zeieleni, tak szamo szałkie i przywrotniki. Nie wiem co tam słychać u irgi na samej górze, bo niedowidzę Zamówilam liatry i zastanawiam się czy nie wykurzyć tych suchodrzewów i nie wsadzić więcej trzmieliny.
Klnę na te moje dęby skarpowe, bo jak z jednej dziury liście wyciągam to w drugiej się pojawiają. Drzewo liście zrzuciło na jesień, a ja mam wrażenie, że one wyrastają teraz w ilościach zatrważających.

Jeny ile jeszcze tej szmaty na skarpie do zagospodarowania.... końca nie widać :/ Nie mogę się doczekać również krawężników i wykończenia murków, żeby te pręty mi się pod skarpa nie walały. Nerwa mam! No normalnie bajzel! Wszędzie bajzel!! Kiedy to się skończy?!?!

A tak, żeby zakończyć jakoś ładnie to podrzucam kwiatuszki ze spacerku, które mi dziś humor poprawiły i rok rocznie zachwycającą mnie masą kwiatów magnolię z rodzinnego miasta

AniMa 21:08, 08 kwi 2017

Skonczy się skonczy... Wszystko musi miec swoj czas

Asia zachorowałam u Ciebie na trzmielinki
Rojodziejowa 21:09, 08 kwi 2017

AniMa napisał(a)
Skonczy się skonczy... Wszystko musi miec swoj czas

Asia zachorowałam u Ciebie na trzmielinki

Tak wiem, widziałam I z pięknym skutkiem