Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 17:49, 23 maj 2017

kasja83 napisał(a)

No te to bardzo egzotycznie wyglądają!!Dziwadełka

No dość dziwne Ale muszę przyznać, że w takiej "kupie" wyglądały dobrze w wazonie nawet w fazie tracenia płatków
Rojodziejowa 18:14, 23 maj 2017

Johanka77 napisał(a)
Ale masz ładnie! A pod oknem wręcz wymuskane!
Pokaż więcej tej skarpy.

Ja to wszędzie brzydactwo widzę Na skarpę mam nerwa i najchętniej bym zdarła wszystko, wyrównała i zasadziła bardzo gęsto jakimiś zimozielonymi, żeby szybko było barrrdzo zielono. Nie ma co pokazywać, bo to jeden bajzel

Rojodziejowa 18:21, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)

Moje też tak wyrosły jak głupie. Nie wie mczy one tak mają czy ja coś źle zrobiłam czy co..

Ja sobie wymyśliłam, że one tak rosły, bo miejsce mają zacienione i pragnęły więcej światła. Wymyśliły sobie że wyżej będzie tego światła więcej
A druga teoria to taka że woda działa na wzrost, a słonko na kwitnienie, to zanim "nazbierały" tego słonka na tyle, żeby zakwitnąć, to wody "nazbierały" wtedy dużo więcej niż zazwyczaj
paulina_ns 18:38, 23 maj 2017

Witaj, przyszłam do Ciebie od Basi widzę,że kolejna osoba z Małopolski piękne tulipany masz/miałaś, skarpy nie zazdroszczę, sama kompletnie pomysłu pewnie bym nie miała. Obok kościoła u nas jest wielka skarpa rosną na niej czerwone,żółte berberysy, danice, świerki conica i powiem Ci,że jak to wszystko urosło na prawdę pięknie to wygląda, więc może pomysł coś w tym kierunku. Zaznaczam i będę zerkala co wykombinowalas
jazzy 23:31, 23 maj 2017

A mi się skarpa podoba
Johanka77 23:45, 23 maj 2017

Fajna skarpa! Będzie git!
U Asi Navigatorki dziś relacja z Chelsea Flower. Tam zwycięski projekt ma fajne klocki architektoniczne na Twoją skarpę by pasowały jako podtrzymanie roślin i ziemii
Rojodziejowa 06:59, 24 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Witaj, przyszłam do Ciebie od Basi widzę,że kolejna osoba z Małopolski piękne tulipany masz/miałaś, skarpy nie zazdroszczę, sama kompletnie pomysłu pewnie bym nie miała. Obok kościoła u nas jest wielka skarpa rosną na niej czerwone,żółte berberysy, danice, świerki conica i powiem Ci,że jak to wszystko urosło na prawdę pięknie to wygląda, więc może pomysł coś w tym kierunku. Zaznaczam i będę zerkala co wykombinowalas

Witam w moich skromnych zabałaganionych progach Oczywiście zapraszam do zaglądania. Mam nadzieję że coś niedługo ruszy na froncie domu
Nieraz widziałam skarpy fajnie zagospodarowane, ale najfajniejszą minimalistyczną widziałam wczoraj na jakimś pinie, którego jakimś cudem nie zapisałam
Rojodziejowa 07:04, 24 maj 2017

Johanka77 napisał(a)
Fajna skarpa! Będzie git!
U Asi Navigatorki dziś relacja z Chelsea Flower. Tam zwycięski projekt ma fajne klocki architektoniczne na Twoją skarpę by pasowały jako podtrzymanie roślin i ziemii

A nie u Madżenki? Właśnie widziałam, ze Ci moja skarpa tam do głowy przyszła przy zwycięskim projekcie A projekty trochę takie na tym Chelsea jakby się koncentrowali na architekturze i juz o ogrodzie zapomnieli
Rojodziejowa 07:05, 24 maj 2017

jazzy napisał(a)
A mi się skarpa podoba

Jazzy dzięki pokrzepiasz
Zana 07:18, 24 maj 2017

Mnie się skarpa też podoba. Rozumiem Twoje rozterki z nią związane, nie wiem czy jest coś trudniejszego, niż obsadzenie takiej skarpy. Niemniej jednak wygląda fajnie. Podoba mi się, że dałaś tam przywrotnik z szałwią. Leona cmokam w jego wiercipiętkę. Świetne imię.