Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Johanka77 07:46, 24 maj 2017

Rojodziejowa napisał(a)

A nie u Madżenki? Właśnie widziałam, ze Ci moja skarpa tam do głowy przyszła przy zwycięskim projekcie A projekty trochę takie na tym Chelsea jakby się koncentrowali na architekturze i juz o ogrodzie zapomnieli

No szału niiiiii....
Rojodziejowa 08:06, 24 maj 2017

Zana napisał(a)
Mnie się skarpa też podoba. Rozumiem Twoje rozterki z nią związane, nie wiem czy jest coś trudniejszego, niż obsadzenie takiej skarpy. Niemniej jednak wygląda fajnie. Podoba mi się, że dałaś tam przywrotnik z szałwią. Leona cmokam w jego wiercipiętkę. Świetne imię.

Dzięki Anula :* Mam wrażenie, że przez to pochylenie muszę nawsadzać tam więcej roślin i najlepiej by było porobić większe grupy, no ale wszystko przede mną.
Rojodziejowa 08:06, 24 maj 2017

Johanka77 napisał(a)

No szału niiiiii....

No ni ma, ale może ja burak po prostu jestem i to nie mój poziom
Zana 08:13, 24 maj 2017

To ja chyba też burak jestem. Jakoś mi się tez te projekty nie do końca widzą.
Grodzia 08:41, 24 maj 2017

Witam koleżankę z małopolski ja z okolic Bochni i też niestety walczę ze skarpą będę zaglądać
Rojodziejowa 09:00, 24 maj 2017

Ja jeszcze nie przeglądnęłam wszystkich, ale po tych próbkach, które przedstawiła Madżenka, to myślę, że więcej się nazachwycam na pintereście

Jeszcze zasięgnę Waszej opinii odnośnie murków. (Jeszcze szpece nie przychodzą, ale mam nadzieję, że w wakacje nadejdzie taki czas Pierwotnie miało wyglądać to tak:

Ale nie wiem, czy nie będzie problemu, przy styku murku z ogrodzeniem. Opcje są dwie, zwalić te kawałek murków pod ogrodzenie na granicy z sąsiadem i wylać inaczej, ale pokombinować coś ze stopniami. Na razie mi przyszło do głowy, że można by przesunąć jeden murek o tak, ale nie do końca mi to gra:

Wtedy ten jeden stopień będzie szerszy, ale akurat tam dechę można położyć i będzie miejsce do siedzenia

Mój mąż natomiast chciałby zjazd dla kosiarki ale że wg planów tam ma być miejsce na palenisko, to raczej mi to nie pasuje.

Generalnie przy już konkretnym myśleniu o realizacji wychodzi parę rzeczy, które dostarczają mi gimnastyki umysłowej
Rojodziejowa 09:01, 24 maj 2017

Grodzia napisał(a)
Witam koleżankę z małopolski ja z okolic Bochni i też niestety walczę ze skarpą będę zaglądać

O to bliziutko!! To zaraz biegnę na Twoją skarpę patrzeć
Johanka77 10:02, 24 maj 2017

Rojodziejowa napisał(a)

Jeszcze zasięgnę Waszej opinii odnośnie murków. (Jeszcze szpece nie przychodzą, ale mam nadzieję, że w wakacje nadejdzie taki czas Pierwotnie miało wyglądać to tak:

Ale nie wiem, czy nie będzie problemu, przy styku murku z ogrodzeniem. Opcje są dwie, zwalić te kawałek murków pod ogrodzenie na granicy z sąsiadem i wylać inaczej, ale pokombinować coś ze stopniami. Na razie mi przyszło do głowy, że można by przesunąć jeden murek o tak, ale nie do końca mi to gra:

Wtedy ten jeden stopień będzie szerszy, ale akurat tam dechę można położyć i będzie miejsce do siedzenia

Mój mąż natomiast chciałby zjazd dla kosiarki ale że wg planów tam ma być miejsce na palenisko, to raczej mi to nie pasuje.

Generalnie przy już konkretnym myśleniu o realizacji wychodzi parę rzeczy, które dostarczają mi gimnastyki umysłowej

Ja wolę zawsze symetrycznie. Jeśli zmieniać to z obu stron. Po co tyle trawnika?
natka098 10:16, 24 maj 2017

A ja znowu inaczej ta druga opcja jest dla mnie ciekawsza wprowadza coś innego nieoczywistwego.
Rojodziejowa 18:45, 24 maj 2017

Johanka77 napisał(a)

Ja wolę zawsze symetrycznie. Jeśli zmieniać to z obu stron. Po co tyle trawnika?

No trawnika tyle nie będzie, na razie bez nasadzeń te plany, albo z jakimiś losowo rzuconymi.