Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Martka 19:42, 02 wrz 2021

Asiu, tak czułam że umysł matematyczny musicie być jakoś umysłami spokrewnione z Judith, macie też ogromną precyzję językową i podobny typ awatarków, nie mówimy tu o kolorze włosów
Rojodziejowa 19:56, 02 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Asia mam może dziwne pytanie ale się nie znam. Czy jeżówka, która kwitnie, czy ona już osiągnęła docelową wysokość kwiatu, czy jest szansa, że podrośnie. Kupiłam bezodmianową bo o taki kolor mi chodziło, tylko chciałabym aby rosła wyższa i mam zagwozdkę posadzę oczywiście i zobaczę ale nie wiem czy dokupić Magnus. Wrzucam u siebie fotkę.

Już Ci Paweł odpowiedział, ale ja jeszcze dodam coś, o czym już kilka osób również wspominało. Rośliny jednej odmiany mimo, że w opisie mają daną wysokość mogą się sporo różnić wysokością w zależności od warunków jakie mają. U mnie na rabacie jeżówkowej Green Jewel różnią się jakoś 15 centymetrami.

Rojodziejowa 20:19, 02 wrz 2021

Martka napisał(a)
Asiu, tak czułam że umysł matematyczny musicie być jakoś umysłami spokrewnione z Judith, macie też ogromną precyzję językową i podobny typ awatarków, nie mówimy tu o kolorze włosów

Umysł ścisły z aberracją artystyczną Podyplomowo również grafika (ale stosuję w szkole w bardzo ograniczonym zakresie, tu się uwsteczniłam) i arteterapia

Niech ten weekend szybko nadejdzie, bo jestem spragniona wieści z obserwowanych wątków, a na razie zakrętu złapać nie mogę

Judith 20:24, 02 wrz 2021

Asia, przepraszam, ze Ci zawracam głowę tematem nieogrodowym... Żaliłam sie na szkołę, a teraz taka radość mnie rozpiera, ze musze sie nią podzielic - super nauczycielka fizyki, która przeszła na emeryturę wrocila do szkoły!!! Njus dnia i radość przeogromna .
Judith 20:31, 02 wrz 2021

Dziewczyny, podział na umysły ścisłe i humanistyczne jest sztuczny i niemający odzwierciedlenia w rzeczywistości. Jest - według mnie - jedynie próbą upraszczania świata.
Rojodziejowa 20:41, 02 wrz 2021

Judith napisał(a)
Asia, przepraszam, ze Ci zawracam głowę tematem nieogrodowym... Żaliłam sie na szkołę, a teraz taka radość mnie rozpiera, ze musze sie nią podzielic - super nauczycielka fizyki, która przeszła na emeryturę wrocila do szkoły!!! Njus dnia i radość przeogromna .

No to faktycznie świetna wiadomość!

Martka 20:50, 02 wrz 2021

Judith napisał(a)
Dziewczyny, podział na umysły ścisłe i humanistyczne jest sztuczny i niemający odzwierciedlenia w rzeczywistości. Jest - według mnie - jedynie próbą upraszczania świata.

Zgadzam się, to pewne uproszczenie, kto jest w stanie opisać umysł ... są uproszczenia, modele, typologie, nic nie przystaje do rzeczywistości
Rojodziejowa 11:24, 04 wrz 2021

Judith napisał(a)

szufladkowanie sprawdza się tylko w meblach
Rojodziejowa 11:39, 04 wrz 2021

Szał cebulowy na O już w pełni, również jestem nim zainfekowana

Ale powstrzymuję się jak mogę więc jest skromnie (na razie)
Exotic Emperor na razie w ilości 70cebul
Flaming Flag 16szt - może do jakiejś donicy…
Krokusiki Jeanne d’Arc 16szt będzie na jedna plamka krokusow pod klonem

Nie mam na miejscu, więc pewnie zamówię gdzieś internetowo tulipany botaniczne Turkestanica. Jeżeli ktoś zna sprawdzone zródło cebulowych to ślicznie proszę o priv z namiarem.

Edit: Aktualizacja stanów magazynowych…
Kasia1980 16:58, 04 wrz 2021

Czyli udało Ci się upolować tulipany exotic . A miałaś już ? Ja mam tej wiosny pierwszy raz kwitły , podobno nie trzeba co roku wykopywać , tak wyczytałam u Angeliki z "na zielonej trawce" .