Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 19:00, 15 wrz 2021

April napisał(a)
Murek "w czerni" bardzo fajnie, nowocześnie wygląda. Będziesz malować? Jakoś mi umknęło jakie docelowe wykończenie zaplanowałaś. Ale kształt skarpy bardzo zmienił się na korzyść. Przycięcie ostrego brzegu skarpy, wizualnie ją skróciło. Bardzo ci się uporządkuje przez to przestrzeń.
Podoba mi się

Taki miałam plan, że go dziabnę na antracyt - impregnatem barwiącym, ale...

Judith napisał(a)
Miodzio. Mówiłam, ze czerń będzie super, ale teraz sama nie wiem, co lepsze - ten naturalny beton piękny jest

No właśnie... Jest piękny Najlepiej byłoby mi zadecydować, jak już byłoby wszystko razem, czyli również ułożona przy nim kostka... Wtedy dopiero chyba będę umiała ocenić, czy nie jest za bardzo szaro wszędzie. Tak czy tak koniecznie trzeba go jakoś zaimpregnować, bo starsze mury z zaciekami nie wyglądają już tak fajnie. Zastanawiam się, czy jest w ogóle szansa jakoś je odświeżyć bez nakładania warstwy barwiącej. Spróbuję karcherem, ale nie wiem, czy to już nie są zbyt stare zacieki
Joann 19:03, 15 wrz 2021

Też nie wiem, czy nie ładniejszy ten naturalny beton. Może zostaw go, zawsze będziesz mogła pomalować kiedyś, jak będziesz chciała zmiany. Jestem zachwycona tym betonem! Bardzo oryginalny akcent w ogrodzie.
Rojodziejowa 19:04, 15 wrz 2021

MartaCho napisał(a)
Wspaniale Asiu! Widać, że porządnie zrobili. Faktycznie taki naturalny ładnie się prezentuje.

No właśnie... i będzie zgryz Zostawić szary z szarą kostką, czy może jednak zaimpregnować na kolor
Rojodziejowa 19:08, 15 wrz 2021

Joann napisał(a)
Też nie wiem, czy nie ładniejszy ten naturalny beton. Może zostaw go, zawsze będziesz mogła pomalować kiedyś, jak będziesz chciała zmiany. Jestem zachwycona tym betonem! Bardzo oryginalny akcent w ogrodzie.

No właśnie muszę poczytać jak to z kolejną warstwą impregnatu jest, czy można ja bez cudowania kłaść na poprzednią. Jeśli tak, to można spróbować jak to będzie grało. A jeśli jednak będzie ten wszechobecny szary beton przytłaczał, to dopiero zrobić ciemniejszy.
Roocika 19:08, 15 wrz 2021

Ale ekspresem idzie, świetnie to wygląda.
Rojodziejowa 19:10, 15 wrz 2021

Roocika napisał(a)
Ale ekspresem idzie, świetnie to wygląda.

Już mnie szalunek cieszył, a teraz ten mur to już w ogóle...

Jeszcze ujojcałam, żeby mi ten pozom muru pociągnęli do końca aktualnego szalunku, żeby zbyt wielu schodków nie było
sylwia_slomc... 20:27, 15 wrz 2021

Super
Agi2006 20:37, 15 wrz 2021

Aska mega! !!!!!!!! Skarpa niesamowicie zyskała! J a osobiście nie dawała bym jej koloru. Teraz nawiązuje do tych murkow które juz masz Ponadto z kostka nie będzie się zlewalo bo to zupełnie inna faktura. I mamy poziom i pion wiec światło będzie się zupełnie inaczej układało. Głęboko kopaliscie fundamenty pod te mury?
Ewa777 20:54, 15 wrz 2021

Super murek powstał U Ciebie ciągle cos się dzieje
Agatorek 22:01, 15 wrz 2021

Jaka tam będzie długość murku? Nie mam pojęcia, czy bym malowała. Pewnie poczekałabym na kostkę i zobaczyła całość.
Skarpa wygląda teraz na bardziej uporządkowaną, dużo z nim zyskała.

Ładnie rozgałęzione derenie niestety tanie nie są. Ale i tak kuszą .