Taki miałam plan, że go dziabnę na antracyt - impregnatem barwiącym, ale...
No właśnie... Jest piękny Najlepiej byłoby mi zadecydować, jak już byłoby wszystko razem, czyli również ułożona przy nim kostka... Wtedy dopiero chyba będę umiała ocenić, czy nie jest za bardzo szaro wszędzie. Tak czy tak koniecznie trzeba go jakoś zaimpregnować, bo starsze mury z zaciekami nie wyglądają już tak fajnie. Zastanawiam się, czy jest w ogóle szansa jakoś je odświeżyć bez nakładania warstwy barwiącej. Spróbuję karcherem, ale nie wiem, czy to już nie są zbyt stare zacieki
Też nie wiem, czy nie ładniejszy ten naturalny beton. Może zostaw go, zawsze będziesz mogła pomalować kiedyś, jak będziesz chciała zmiany. Jestem zachwycona tym betonem! Bardzo oryginalny akcent w ogrodzie.
No właśnie muszę poczytać jak to z kolejną warstwą impregnatu jest, czy można ja bez cudowania kłaść na poprzednią. Jeśli tak, to można spróbować jak to będzie grało. A jeśli jednak będzie ten wszechobecny szary beton przytłaczał, to dopiero zrobić ciemniejszy.
Aska mega! !!!!!!!! Skarpa niesamowicie zyskała! J a osobiście nie dawała bym jej koloru. Teraz nawiązuje do tych murkow które juz masz Ponadto z kostka nie będzie się zlewalo bo to zupełnie inna faktura. I mamy poziom i pion wiec światło będzie się zupełnie inaczej układało. Głęboko kopaliscie fundamenty pod te mury?
Jaka tam będzie długość murku? Nie mam pojęcia, czy bym malowała. Pewnie poczekałabym na kostkę i zobaczyła całość.
Skarpa wygląda teraz na bardziej uporządkowaną, dużo z nim zyskała.
Ładnie rozgałęzione derenie niestety tanie nie są. Ale i tak kuszą .