Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Agatorek 19:04, 14 wrz 2021

Mi też się podoba ta „wizualizacja” murku!

No i wzięłabym tego derenia i pewnie grujecznika (cena tego ostatniego rewelacja ). Ale czytam, że masz już kilka drzewek w przechowalni … . Może posadź te, co już masz, a później ewentualnie znajdź miejsce nowym? (Ja tak nie potrafię, kupuję „na zakładkę” ).
Rojodziejowa 19:29, 14 wrz 2021

Agatorek napisał(a)
Mi też się podoba ta „wizualizacja” murku!

No i wzięłabym tego derenia i pewnie grujecznika (cena tego ostatniego rewelacja ). Ale czytam, że masz już kilka drzewek w przechowalni … . Może posadź te, co już masz, a później ewentualnie znajdź miejsce nowym? (Ja tak nie potrafię, kupuję „na zakładkę” ).

No właśnie te chciejstwa potrafią człowiekowi namieszać. Obiecałam sobie, że muszę mieć konkretny plan z konkretnymi roślinami, bo potem te bidoki w doniczkach trzymam, a wcale im w nich nie jest dobrze (zwłaszcza, że nie mam takiego nawadniania jak w szkółkach czy punktach sprzedaży)

Dereń kusi. Podoba mi się jego pokrój. Te nibykwiatki też są piękne, ale jak zaczęłam czytać, jak odmiany różnią się wielkością, trwałościa tych nibykwiatków itd. to może lepiej pewnym być również konkretnej odmiany. Ten konkretny dereń o wys ok. 140cm kosztuje sobie już niemało bo 250zł
Ewa777 14:21, 15 wrz 2021

Kupiłaś fajny zestaw cebulek wiosennych Będzie pięknie wiosną
Rojodziejowa 16:32, 15 wrz 2021

Ewa777 napisał(a)
Kupiłaś fajny zestaw cebulek wiosennych Będzie pięknie wiosną

Dziękuję Ewo Taką właśnie mam nadzieję
Joann 17:38, 15 wrz 2021

Rojodziejowa napisał(a)

No właśnie te chciejstwa potrafią człowiekowi namieszać. Obiecałam sobie, że muszę mieć konkretny plan z konkretnymi roślinami, bo potem te bidoki w doniczkach trzymam, a wcale im w nich nie jest na pewno dobrze zwłaszcza, że nie mam takiego nawadniania jak w szkółkach czy punktach sprzedaży.
[...]
Mam to samo bergenii do tej pory nie wsadziłam, stoją i podlewam albo zapominam
Rojodziejowa 18:02, 15 wrz 2021

Joann napisał(a)
Mam to samo bergenii do tej pory nie wsadziłam, stoją i podlewam albo zapominam

No właśnie. A jak siedzą już w ziemi, to nawet jak się zapomni, to sobie lepiej poradzą.
Rojodziejowa 18:09, 15 wrz 2021

14,5mb muru rozszalowane i przygotowany następny kawałek

Niestety podobno od jutra pogoda już się kiepści
April 18:22, 15 wrz 2021

Murek "w czerni" bardzo fajnie, nowocześnie wygląda. Będziesz malować? Jakoś mi umknęło jakie docelowe wykończenie zaplanowałaś. Ale kształt skarpy bardzo zmienił się na korzyść. Przycięcie ostrego brzegu skarpy, wizualnie ją skróciło. Bardzo ci się uporządkuje przez to przestrzeń.
Podoba mi się
Judith 18:51, 15 wrz 2021

Miodzio. Mówiłam, ze czerń będzie super, ale teraz sama nie wiem, co lepsze - ten naturalny beton piękny jest
MartaCho 18:58, 15 wrz 2021

Wspaniale Asiu! Widać, że porządnie zrobili. Faktycznie taki naturalny ładnie się prezentuje.