Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 12:15, 03 cze 2022

mrokasia napisał(a)
Faktycznie ten jeden grabek biedniejszy od reszty. Coś mu dolegało, że tak odstaje? Pewnie pisałaś ale nie odszukam teraz.
Moje na frontowej też różnej wielkości. Jeden grubiutki, drugi to połowa tego pierwszego. No i wciąż nie dokupiłam trzeciego, ale chyba wstrzymam się do jesieni.

W tamtym roku w lecie zrobił się bardziej żółty niż reszta drzew. Podejrzenie padło na pordzewiacza. A na niego podobno najbardziej działanoprysk. Jak grab jest jeszcze w pąkach. Zobaczymy, czy to coś da. Jak nie to trochę będzie głupio wyglądać szczerbaty szpaler (on jest drugi 2 szpalerze)
Rojodziejowa 12:20, 03 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

Mnie się zawsze marzył domek na drzewie! Nawet teraz jako już dorosłe dziecko chciałabym takowy-super sprawa tylko takich drzew pod budowę domku brak

U mnie w sumie prawie na drzewie to by się udało tak na skarpie trochę oparty. Ale wtedy musiałby być projekt indywidualny, albo własne wykonawstwo.

Kusi nas jeszcze mocno tyrolka
Roocika 13:07, 03 cze 2022

O tak, na tyrolke namawiałam męża, żeby zrobił, ale stwierdził, że jak będzie cały czas dostępna to nie będą korzystać, bo się znudzi. Może coś w tym jest.
Rojodziejowa 19:25, 03 cze 2022

Roocika napisał(a)
O tak, na tyrolke namawiałam męża, żeby zrobił, ale stwierdził, że jak będzie cały czas dostępna to nie będą korzystać, bo się znudzi. Może coś w tym jest.

To może być racja Chociaż przy trampolinie mieliśmy takie obawy, a użytkowana jest intensywnie non stop przez całą trójkę
Liviaa 02:25, 04 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Sam domek 150x150 wys. 195cm
Taras z przodu i z boku po 70cm
Podest na którym stoi domek 220x220

Wg mnie jest wystarczający.
Po pracy młodego upozuję w domku, to zobaczysz jak się sytuacja ma gdy bawi się 5latek

Bardzo dziękuję za tak wyczerpujące informacje. Na zdjęcie czekam z niecierpliwością, bo u mnie 4 i 6 lat.
Bardzo mi się podoba u nas będzie hand-made, więc pewnie sporo zgapię, bo pomysł na "sklepik" to rewelka. Mogę?
Rojodziejowa 09:00, 04 cze 2022

Liviaa napisał(a)

Bardzo dziękuję za tak wyczerpujące informacje. Na zdjęcie czekam z niecierpliwością, bo u mnie 4 i 6 lat.
Bardzo mi się podoba u nas będzie hand-made, więc pewnie sporo zgapię, bo pomysł na "sklepik" to rewelka. Mogę?

To zróbcie babralnie

Znalazłam fotkę na razie z Leonem 3letnim. Będzie update jak go dziś wywlekę do domku

Sklepik spokojnie zgapiajcie
Martka 09:40, 04 cze 2022

Będzie Leon przed i po? Już widzę, jak go ciągniesz do domku Zdjęcie jest przeurocze!
Rojodziejowa 09:53, 04 cze 2022

Tak, będzie domek po dwóch latach demolki i jej sprawca
Dragonka 11:30, 04 cze 2022

Asiu, chciałam zapytać o odętkę ( już Cię nie będę molestować o nasionka, kupiłam roślinkę, wreszcie i tu zawitała do szkółki)- czy u Ciebie tam gdzie rośnie jest rabata mocno słoneczna? Czy raczej półcień? Bo nie wiem gdzie ją posadzić w sumie
Rojodziejowa 11:59, 04 cze 2022

U mnie jest w miejscu słonecznym. W gąszczu, ale słonecznym gąszczu wśród stip, jeżowek i szałwii