Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 15:43, 02 cze 2022

DariaB napisał(a)
Asia taaaaki wypad planujesz! Może bym i ja dołączyła Zabiorę swoją 4 z przodu Maślana peonia śliczna bodziszek z hortensjami mnie otumanił swym pięknem! Może powtórzę to połączenie u siebie, cudnie to wygląda, tylko nie mam takich niskich hortensji hmm. Ogródek przy przedszkolu na bardzo duży plus!

Dołączaj! Będzie super! Peonia dziękuje i dyga łodyżką. Bardzo jestem ciekawa, czy to połączenie na żywo u mnie też będzie mi grać. Ja ostatnio widzę bardzo dużo w szkółkach tych niższych odmian właśnie, np. seria Living.
Rojodziejowa 18:28, 02 cze 2022

Ogłoszenia parafialne: Józek wyprzedaje Kwietnik PADBORG. Zniżka 62%
Można kupować tylko stacjonarnie.
Juź kilka razy mnie kusił odstraszając ceną. Teraz jest w ostateczności znośna

Rabatka na oczyszczalni zaskoczyła mnie tym, że stipy na niej niesamowicie urosły. Czekam na jeżówki. O dziwo chyba wszystkie przeżyły, poza jedną, którą ukatrupił zabójca borówek zadeptując przy naprawie oczyszczalni…

Agatorek 21:15, 02 cze 2022

Stipy rzeczywiście ładnie już urosły
Zachwycam się grabami w tle …
Rojodziejowa 21:47, 02 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Stipy rzeczywiście ładnie już urosły
Zachwycam się grabami w tle …

Stipy na zdjęciu wydają się mniejsze, chyba się musz w robieniu zdjęć podszkolić One mają już chyba z 50cm.
Aga, ale patrz jaki jeden grab biedniejszy... na szczęście po oprysku wiosennym widzę, że listki są już dobrego koloru, ale i tak nie wiem, jak on biedak nadgoni resztę drzewek. Chybo mu trochę rozlużnię ziemię wokół pnia i podsypię kompostem. Może się weźmie bardziej za nabieranie masy

A no i kupiłam ostatnio małe grabiki pospolite, żeby mini żywopłocik zrobić. Co ile takie grabiki w malusich doniczusiach sadzić na żywopłocik?
Martka 21:55, 02 cze 2022

Asiu, tak po cichu kupiłaś grabiki i nie pokazujesz? Ile ich masz i jak długi odcinek będzie z nich? Ja bym sadziła co 50 cm. Stipy dorodne, pinterestowe wręcz Czym opryskałaś tego graba na wiosnę?
MartaCho 22:38, 02 cze 2022

My sądziliśmy nasze graby co 30 cm. Po dwóch latach jest już całkiem gęsto
olciamanolcia 22:44, 02 cze 2022

Rabatka rabatką ale ten mur rzucił mi się w oczy. Bardzo lubię wszelakie betony a tu w Twoim ogrodzie wraz z nasadzeniami jest bosko. Stipy piękne . Czy one poradzą sobie w lekkim cieniu- pomysłami , że mam sporo miejsca w rabacie brzozowej i kilka mogłabym tam dodać .
Rojodziejowa 22:56, 02 cze 2022

Martka napisał(a)
Asiu, tak po cichu kupiłaś grabiki i nie pokazujesz? Ile ich masz i jak długi odcinek będzie z nich? Ja bym sadziła co 50 cm. Stipy dorodne, pinterestowe wręcz Czym opryskałaś tego graba na wiosnę?

Bo to takie malizny, że nie ma co fotografować za bardzo. Ale bardzo mnie ucieszyło, że tak przy okazji kupiłam takie w sam raz na żywopłot i nie za miliony. Mam ich 10 szt. Chciałam zrobić taką ściankę na około 3m. Jak będzie za mało to podjadę po więcej. Mieli też buki w dwóch kolorach w takiej postaci na żywopłot ale ja sobie ubzdurałam graby.

Nazwy preparatu nie pamiętam. Sprawdzę jutro w kąciku alchemika
Rojodziejowa 22:58, 02 cze 2022

MartaCho napisał(a)
My sądziliśmy nasze graby co 30 cm. Po dwóch latach jest już całkiem gęsto

Tak właśnie celowałam w ok 30cm. Czyli byłoby dobrze.
Rojodziejowa 23:00, 02 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)
Rabatka rabatką ale ten mur rzucił mi się w oczy. Bardzo lubię wszelakie betony a tu w Twoim ogrodzie wraz z nasadzeniami jest bosko. Stipy piękne . Czy one poradzą sobie w lekkim cieniu- pomysłami , że mam sporo miejsca w rabacie brzozowej i kilka mogłabym tam dodać .

One mi się mocno ze słońcem kojarzą, ale już tyle razy się przekonałam, że rośliny potrafią zaskoczyć, że jak tylko masz taką ochotę, to próbuj

Za każdym razem jak robie zdjęcie z murkiem to sibie pluję w brodę, że jeszcze nie przeczyszczony i jie zaimpregnowany.