Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 15:25, 10 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

No ta cudna Chociaż ja "różowa" nie jestem ale podobaja mi się u kogoś.. Lubię te kremowe, lubie w kolorze jak to określił Paweł "chamskiej bieli " lubię ciemnoróżowe .

Powiem Ci, że jak tam pojechałam to zapomniałam co ja lubię, a czego nie
Ogrodowy_Kal... 17:33, 10 cze 2022

Przychodzę z rewizytą, choć nie pierwszy raz
Mi ogólnie podobają się wszystkie style ogrodowe, więc nie napiszę nic wymyślnego jak tylko tyle że wszystko wygląda super Mimo, że nie mam linii prostych u innych podobają mi się bardzo.
Fajnie zagospodarowałaś oczyszczalnię.
Rojodziejowa 18:04, 10 cze 2022

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Przychodzę z rewizytą, choć nie pierwszy raz
Mi ogólnie podobają się wszystkie style ogrodowe, więc nie napiszę nic wymyślnego jak tylko tyle że wszystko wygląda super Mimo, że nie mam linii prostych u innych podobają mi się bardzo.
Fajnie zagospodarowałaś oczyszczalnię.

Rozumiem to całkowicie, bo też się zachwycam ogrodami, które idą w zupełnie inną stronę niż mój

Oczyszczalnia zarośnięta, jednak ten grzybek jeszcze mógłby się bardziej wtopić w tło Ale i tak już jest zdecydowanie lepiej Dzięki
anuska2507 19:06, 10 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Tak Jechałam między innymi ją właśnie oglądać - to Novalis

O rajuśku, ja chyba dostałabym oczopląsu i nic bym nie kupiła
Fajna ta Novalis, podoba mi się z tymi pomarańczowymi na drugim planie.
Rojodziejowa 19:12, 10 cze 2022

anuska2507 napisał(a)

O rajuśku, ja chyba dostałabym oczopląsu i nic bym nie kupiła
Fajna ta Novalis, podoba mi się z tymi pomarańczowymi na drugim planie.

Tak, bardzo fajnie wygląda ten zestaw. Zobaczyłam je obok siebie i pomyślałam sobie, że oczywiście Anda miała rację, gdy pisała:
„Do białych róż nie sadziłabym Novalisa. Będzie strasznie mdło. On jest wysoki i szczupły raczej. Bardzo ładnie wygląda razem z Bengali, ale ona to taki pastelowy pomarańcz.”
Anda 19:41, 10 cze 2022

Jej Asia, zapisałaś to sobie? bardzo się cieszę
Novalis jest super i fajnie na tej fotce widać, że właśnie z pomarańczem świetnie konweniuje.

Jeśli podoba Ci się Rosige Landdrostei to polecam Ci jeszcze Schöne Koblenzerin Baaaardzo trwały kwiat i przepięknie rozkwita.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 20:23, 10 cze 2022

Zapiszę na przyszłość tę ślicznotkę. Na razie jednak nadal rozważam, czy zostawić jedną odmianę róż - Aspirin w rabacie i resztę zrobić z dużą przewagą fioletowych bylin, czy jednak zdecydować się jeszcze na jakiś mocniejszy akcent różany… Rhapsody in blue mieli np. Albo może Minervę, ale czytam o niej, że nie dość że kapryśna, to jeszcze czasem ją słonko przypala.
Wiaan 21:00, 10 cze 2022

Anda napisał(a)
Jej Asia, zapisałaś to sobie? bardzo się cieszę
Novalis jest super i fajnie na tej fotce widać, że właśnie z pomarańczem świetnie konweniuje.

Ja sobie tego nie zapisałam tak jak Asia i już widzę, że posadziłam Novalis w złym miejscu, tzn. połączeniu kolorów.
Rojodziejowa 21:04, 10 cze 2022

Wiaan napisał(a)

Ja sobie tego nie zapisałam tak jak Asia i już widzę, że posadziłam Novalis w złym miejscu, tzn. połączeniu kolorów.

A z czym ją masz?
tulucy 21:14, 10 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Powiem Ci, że jak tam pojechałam to zapomniałam co ja lubię, a czego nie

Ja wiem, jakiej jednej nie lubię. No nijak nie mogę się przekonać do Augusta Luise. Choć dużo dziewczyn ją chwali.