Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 19:33, 18 paź 2022

Magleska napisał(a)
Asia widzę ,że ze skarpą zaczynasz -super dobrze ,że miałaś pomoc
dopiero na tych fotkach zobaczyłam ,jaka ona jest stroma .

Zdrówka dla Was ,a dla Ciebie wytrwałości w obsadzaniu zrób ją sobie w miarę bezobsługową -moja dużo niższa ,ale i tak nie lubię na niej plewić

w najstromszym kawałku mam nielubiane jałowce płożące i jestem z nich zadowolona -zadarniły cały stromy kawałek i nic tam nie robię

Mam nadzieję, że taka właśnie będzie - bezobsługowa. Górą jest kilka jałowców przesadzonych z innego miejsca. Potem irga, a samym dołem floksy i ewentualnie gdzieś jakaś wrzutka czegoś innego.
Rojodziejowa 19:34, 18 paź 2022

achimee napisał(a)

O tej to mam dużo, nawet już za dużo... przypomnij się wiosną to wyślę ci sporą kępę i naprodukujesz sobie sadzonek ona szybko rośnie
A jeśli o trawy chodzi to polecam też trawyherz.pl (herz9/Allegro) robiłam tam internetowe zakupy już wielokrotnie i wszystkie trawy super rosną Sadzonki mniejsze niż np. u Słowińskich bo nie są duże/dorosłe/kilkuletnie, ale są porządnie ukorzenione i wszystkie zawsze mi się przyjmowały A i cenowo też jest sporo taniej za mniejsze rośliny Moja jesienna właśnie od nich jest

Super! To o ile sama nie zapomnę, to będę pisać
Martka 20:07, 18 paź 2022

Ależ skarpowa akcja! Przyłączam się do grona zdziwionych stromością i wysokością skarpy.
Czytam, że wsparcie już odleciało - ale zawsze to trochę łatwiej pójść w takiej brygadzie do przodu. A jak się jest te dwa kroki dalej, łatwiej zrobić trzeci. Mnie pomoc rodzinna zawsze motywuje Żałuję, że moja siostra tak rzadko może wpadać.
Wiaan 21:08, 18 paź 2022

Asia szukam róży biało-kremowej aby kwiat nie wpadał w róż. Zdrowej, niskiej, powtarzającej kwitnienie taka na przód rabaty. Możesz coś polecić?
Rojodziejowa 22:04, 18 paź 2022

Wiaan napisał(a)
Asia szukam róży biało-kremowej aby kwiat nie wpadał w róż. Zdrowej, niskiej, powtarzającej kwitnienie taka na przód rabaty. Możesz coś polecić?

Zobacz Schnekusschen Mam ją dopiero od tego sezonu, więc początkuje u mnie, ale co chwila wypuszcza nowe pączki:

Wiaan 23:32, 18 paź 2022

Ładniutka ta róża, właśnie o taki kolor mi chodziło
Johanka77 05:51, 19 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

No tak teraz zaczynam podchodzić... tyle że trochę mam wrażenie, że robię wszędzie burdel wizualny

Asia ja też jestem na tym etapie…
Odkąd wszedł mi ten Piet, to robię się jakaś wciskalska
Ostatnio na IG otrzymałam komentarz, że mam piękny naturalistyczny ogród… hmm??? No padłam! Formalny miał być
Johanka77 05:58, 19 paź 2022

Asia zainspirowałaś mnie tą skarpą! Wiesz, że ja skarpy kocham

Ja bym dała hakone w odmianach plamami.
One uwielbiają na słońcu i pięknie będą się pokładać. Do tego byliny.

Inna opcja to rozplenice, stipy i śmiałki darniowe.
I między to dużo różnych bylin. W tym Rozanne, bo długo kwitnie I jakieś niskie róże, bo przecież już masz. Zrób sobie Pieta mi już wszedł na dobre…
Rojodziejowa 16:13, 19 paź 2022

Johanka77 napisał(a)

Asia ja też jestem na tym etapie…
Odkąd wszedł mi ten Piet, to robię się jakaś wciskalska
Ostatnio na IG otrzymałam komentarz, że mam piękny naturalistyczny ogród… hmm??? No padłam! Formalny miał być

Formalny to może i był na początku
Rojodziejowa 16:15, 19 paź 2022

Wiaan napisał(a)
Ładniutka ta róża, właśnie o taki kolor mi chodziło

To polecam, bo piszą że zdrowa. Na forum tutaj widziałam już taką kilkuletnią to ślicznie się rozrosła i ładnie kwitła. O! Mam! Patrz tu