Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Magara 00:02, 21 paź 2022

Podobno przyszły tydzień ma być ciepły jeszcze, dasz radę ogarnąć zakupowe szaleństwo
olciamanolcia 07:22, 21 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Tak ten Będą poduchy!

Mam te poduchowate floksy ale białe . Pikne som
Rojodziejowa 15:11, 21 paź 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Gdzie zamawiałaś róże? Szczególnie o Koko i Jude mi chodzi. Ładne przyszły?

Od lewej: Dwie Ausjo, dwie Koko Loko, jedna Wollerton Old Hall

A moje michałki/marcinki/astry są takie:

Mam się spodziewać, że w ziemi będą wyższe?
Rojodziejowa 16:19, 21 paź 2022

Tej mojej jesieni, to wiele do Waszych brakuje, ale są już miejsca, które lubię. Może za dwa lata to już będzie w miarę ogarnięte…

To lubię, bo zgodnie z moimi zamierzeniami zza żywopłociku zimozielonego wystaje przebarwiona rozplenica. Pod klonem, który jest na poerwszym planie jest też dobrse bodziszkom. Tutaj są chyba najładniejsze.

Moje niby gracki kwitną na całego

Rabata cienista chyba się przyjęła, ale wyględna nie jest

Jeszcze nie pomalowane misy maja towarzystwo już prsekwitniętych jeżówek i muszę przyznać, że takie też są ok. Tu chyba coś pozmieniam…. Możliwe, że wylecą jeżówki Delicious Nougat… podzielę wiosnę i chyba dam je między siewki rozplenic na murku wzdłuż podjazdu pod świdośliwami.

No i jeszcze hortensje z hakone i bergeniami. Za nimi posadzona Kiku Shidare… nie doczekała się ziemi na planowanym miejscu, więc została posadzona tu.

Wdziewam gacie robocze i lece choc trochę dziś skubnąć. Nie jest tak zimno, jak myślałam

Muszę przetestować nową łopatkę i motyczkę, która wydaje się za lekka, żeby być dobra, ale może jednak da radę
sylwia_slomc... 19:40, 21 paź 2022

Mgduska napisał(a)
Oooo, Asia, Ty też nazywasz marcinki michałkami! A myślałam, że nikt mnie nie rozumie

Ja nazywam tak i tak
Kordina 21:08, 21 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Sywlia, niebiesko/szarolistne roslinki na front różanki. Masz jakiś pomysł? I jakaś w środek… bylice by pasowały?

przeniosłam pytanie
ja mam w tym kolorze perowskie i rośliny na szachownicy ziołowej:
Bylica estragon Draganek (wys 60-80 cm, kwiat VI - VIII), Hyzop lekarski, wys 40 cm (chociaż on bardziej fioletkowy), Kocanki włoskie - aromat Curry i Maggi (wys 50 cm, szer 70), bylica piołun z jednej rośliny dość pokaźny krzaczor się zrobił, wietlica japońska paproć, dla mnie nowa, nie wiem jak się zachowa i oczywiście brunery. Odmiana żurawki o szarozielonych liściach - żurawka 'Rex Peppermint' (mam, kwitnie obficie różową mgiełką do teraz) gożdziki (mam, ale nie znam nazwy) no i niektóre funkie.

A to stronka z moich starych inspiracji:
http://www.bezogrodek.com/2018/09/rosliny-o-srebrnych-lisciach.html

A jak coś bardzo niskiego i zadarniajacego, to mam świetną dąbrówkę rozłogową Burgundy Glow
MartaCho 22:05, 21 paź 2022

Szarolistny na obwódkę to może starzec?
Liviaa 01:57, 22 paź 2022

O, jak dawno nie było tylu zdjęć. Super wyglądają rozplenice zza żywopłotu i rabatka z misami tyż
Jakie masz hortensje z bergeniami, przypomnisz? bardzo fajnie się trzymają
Rojodziejowa 08:56, 22 paź 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja nazywam tak i tak

Sylwia a Twoje rozrastają się mocno? Nie wiem jak dużo miejsca im zaplanować
Rojodziejowa 09:26, 22 paź 2022

Kordina napisał(a)

przeniosłam pytanie
ja mam w tym kolorze perowskie i rośliny na szachownicy ziołowej:
Bylica estragon Draganek (wys 60-80 cm, kwiat VI - VIII), Hyzop lekarski, wys 40 cm (chociaż on bardziej fioletkowy), Kocanki włoskie - aromat Curry i Maggi (wys 50 cm, szer 70), bylica piołun z jednej rośliny dość pokaźny krzaczor się zrobił, wietlica japońska paproć, dla mnie nowa, nie wiem jak się zachowa i oczywiście brunery. Odmiana żurawki o szarozielonych liściach - żurawka 'Rex Peppermint' (mam, kwitnie obficie różową mgiełką do teraz) gożdziki (mam, ale nie znam nazwy) no i niektóre funkie.

A to stronka z moich starych inspiracji:
http://www.bezogrodek.com/2018/09/rosliny-o-srebrnych-lisciach.html

A jak coś bardzo niskiego i zadarniajacego, to mam świetną dąbrówkę rozłogową Burgundy Glow

To Maggi miałam przy pomidorach o reszcie muszę poczytać A w też linku bardzo fajne roślinki!