Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Kordina 23:26, 08 lis 2022

No właśnie, ja też ciągle codziennie działam a końca nie widać dzisiaj posadziłam ze 20 tulipków i tyle samo krokusów, ciągle wywożę ziemię po trasie w-z
Wiaan 09:06, 09 lis 2022

Asia ładne sadzonki trzcinnika, moje to takie bździnki kupione stacjonarnie, zobaczymy co z nich będzie też jestem ciekawa Twoich nowości
MartaCho 09:43, 09 lis 2022

Sadzonki bardzo piękne! Myślę, że spokojnie o podziale i rozmnożeniu od razu możesz pomyśleć!

Najlepszego urodzinowo! Dla siebie też taki przepiękny tort robisz, jak dla rodzinki?
Mirka 11:44, 09 lis 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Dziś przyszły sadzonki trzcinnika KF z dużej sadzonki:

A tylko na nie czekałam z kontynuacją obsadzania różanki.
Wczoraj dojechała Ostnica olbrzymia

Więc dziś obsadzanie zakończone. Jeszcze muszę wyściółkować i można się brać za sadzenie hortensji, a mam ich 9 5 kupionych a 4 mi przysłał przedwczesny Mikołaj. Justynka! Będę na nie chuchać dmuchać

Pięknie sadzonki dostałaś Będziesz je dzieliła?
Nie trzymaj nas w napięciu pokazuj fotki przecież my lubimy takie zdjęcia robocze
Rojodziejowa 15:08, 09 lis 2022

Kordina, no najgorzej jak roboty od razu nie widać na wiosnę za to będziesz mieć tulipanowe radości

Wiaan zaklinałam się, że dość nowości, ale znów wraca do mnie myśl o prosie, więc możliwe, że to nie koniec, ale to już nie będzie takie emocjonujące jak boho różanka

MartaCho ja z tych niecierpliwych więc nie będę ich dzielić już wsadzone takie - niech rosną Torty tylko dla innych robię, ale za to dla mnie upiekła w tamtym roku córka z pomocą tatusia

Mirka, to specjalnie dla Ciebie wstawiam moj burdel zanim poprzycinam te suchelce bylinowe i nie tylko

Mirka 15:15, 09 lis 2022

Mirka, to specjalnie dla Ciebie wstawiam moj burdel zanim poprzycinam te suchelce bylinowe i nie tylko

WOW specjalnie dla mnie dzięki
Ja tam żadnego b…..lu nie widzę
Rośliny jak się rozrosną będzie fajnie.
Nie napisałaś czy trzcinnika dzieliłaś?
Rojodziejowa 15:24, 09 lis 2022

Mirka napisał(a)

WOW specjalnie dla mnie dzięki
Ja tam żadnego b…..lu nie widzę
Rośliny jak się rozrosną będzie fajnie.
Nie napisałaś czy trzcinnika dzieliłaś?

Nie dzieliłam. Wsadziłam takie sadzonki niech się dzieje i od razu rośnie duże
Rojodziejowa 20:52, 09 lis 2022

No ale jak to tak rabata bez cebul na wiosnę? Taka pusta? Hmm...

a akurat promocyje w cebulowych

teraz tylko dobrać odmianę odpowiednią do rabaty retro... Wyndham, Garden Flevor czy Copper Image?
Agatorek 21:04, 09 lis 2022

Tez nie dzielę sadzonek. No może oprócz jednej wielkiej rozplenicy, którą wykopałam u mamy. Była ogromna i zrobiłam z niej cztery duże (spokojnie mogłam zrobić dwa razy tyle ). Cierpliwości do roślin nie mam .

Podziwiam Cię Asia . Jeszcze o cebulowych myślisz. I czytałam, że myślałaś o pracy w ogrodzie w pelerynie przeciwdeszczowej . Mnie już lenistwo dopadło wychodzę coś porobić, jak jest ładna pogoda (słońce ) i mam chęć. Ale rozumiem Cię, w zeszłym roku też jakoś mi się sezon przedłużał.
Rojodziejowa 22:01, 09 lis 2022

Agatorek napisał(a)
Tez nie dzielę sadzonek. No może oprócz jednej wielkiej rozplenicy, którą wykopałam u mamy. Była ogromna i zrobiłam z niej cztery duże (spokojnie mogłam zrobić dwa razy tyle ). Cierpliwości do roślin nie mam .

Podziwiam Cię Asia . Jeszcze o cebulowych myślisz. I czytałam, że myślałaś o pracy w ogrodzie w pelerynie przeciwdeszczowej . Mnie już lenistwo dopadło wychodzę coś porobić, jak jest ładna pogoda (słońce ) i mam chęć. Ale rozumiem Cię, w zeszłym roku też jakoś mi się sezon przedłużał.

Chciałabym po prostu choć raz mieć wsadzone wszystko, nic nie zmarnowane Jestem bliska, ale ciągle coś się dzieje i czas ucieka. A peleryna w użyciu była, ale co z tego, jak kalosze się niczym betonowe buty na błocie robią i ciężko nawet chodzić

A o cebulowych myślę, bo będzie świecić golizną na wiosnę cały ten zakątek