Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Wiaan 23:42, 06 kwi 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Piękny kolor i super zdjęcie
Magara 00:20, 07 kwi 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Magara, jest taka dziewczyna popularna na YouTube - Kasia.in. Ona co roku robi Amorepomidore czy jakoś tak to ona nazywa, czyli sieje w walentynki 14 lutego.

Patrycja, wiem, że niektórzy wcześniej zaczynają z pomidorami. Ja mam wbite w głowę, że za wcześnie nie można, bo mało światła, wyciągają się, etc. Ja mam bardzo słabe warunki do wysiewów, zero parapetów Twoje regały z oświetleniem widziałam i śledzę jak się będą sprawdzać
Moje siewki jak co roku mizerne, ale do tej pory z tych mizerot owoców było w sezonie sporo
W tym roku prowadzę notatki, za rok będę mądrzejsza
nicol21 01:05, 07 kwi 2024

Przepadłam z irysami i liliowcami.... dzięki za namiar.

a powiesz mi gdzie kupiłaś irysa Gerald Dalby? Dzięki.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiaan 01:14, 07 kwi 2024

nicol21 napisał(a)
Przepadłam z irysami i liliowcami.... dzięki za namiar.

a powiesz mi gdzie kupiłaś irysa Gerald Dalby? Dzięki.

Ja też proszę o namiary, oryginalny irys
Patrycja_KG_Lu 07:46, 07 kwi 2024

Magara napisał(a)

Patrycja, wiem, że niektórzy wcześniej zaczynają z pomidorami. Ja mam wbite w głowę, że za wcześnie nie można, bo mało światła, wyciągają się, etc. Ja mam bardzo słabe warunki do wysiewów, zero parapetów Twoje regały z oświetleniem widziałam i śledzę jak się będą sprawdzać
Moje siewki jak co roku mizerne, ale do tej pory z tych mizerot owoców było w sezonie sporo
W tym roku prowadzę notatki, za rok będę mądrzejsza

Też nie mogę się przełamać. Boję się, że mi mróz zniszczy jak przyjdzie. Dopiero od zeszłego roku mamy tunel, wcześniej miałam w gruncie jak trwała budowa. Pamiętam jak dziwiłam się na małe plony pomidorów. Dopiero szef ekipy budowlanej przyznał się na końcowym rozliczeniu, że mam smaczne pomidorki i że brali do kanapek. Teściowa mi się dziwi, że późno siałam skoro mam tunel, ale stare przekonania zostały. W przyszłym roku jedną partię posieję wcześniej na próbę i ocieplę tunel jak mój sąsiad.
Rojodziejowa 10:46, 07 kwi 2024

Magara napisał(a)

Zdjęcia - rób, rób, rób Jesienią się przypomnę
A ten TT na waciku, no weź Kto w lutym pomidory wysiewa??? Chyba tylko po to, żeby inne wysiewaczki w kompleksy wpędzić

Irga powiadasz... Hmmm, do przemyślenia... Ja głównie na floksy postawiłam, ale mam jedną irgę, kupioną jako coś innego. Rośnie, Małżonka wkurza, faktycznie - na skarpę ją przeniosę

Wszystko przez Ryskę z tym Tiny Timem

Irgę dammera Major ma też Navigatorka na skarpie. Taka jednolita równa połać wygląda też super.
Niektóre odmiany są wyższe, trochę bardziej bałaganiarskie, a ta ww płoży się gładko po ziemi
Rojodziejowa 10:47, 07 kwi 2024

Gosialuk napisał(a)
Ja też przeniosłam irgę na skarpę. Moja miała być horyzontalis, ale jest pomylona. Jak zaczęła rosnąć jak wściekła, to się przestraszyłam trochę jej wigoru i eksmitoeałam na skarpę. Tam może szaleć.
Asia będzie piwoniowy szał u ciebie. Bardzo go jestem ciekawa.

Szał to myślę, że jeszcze nie w tym roku
Rojodziejowa 10:49, 07 kwi 2024

Agatorek napisał(a)
Chyba jeszcze nie widziałam u Ciebie tej pergoli na tarasie. Czas jakoś mi przelatuje przez palce . Fajnie wyszło i super wyglądają donice

A tulipany to masz przesłodkie ❤️

♥️Dzięki Aguś!
Pergola stoi od niedawna Teraz czekam na narożnik.
Rojodziejowa 10:51, 07 kwi 2024

Wiaan napisał(a)

Piękny kolor i super zdjęcie

Muszę odszukać odmianę tych tulipanów, bo bardzo przyciągają wzrok. Z trzcinnikiem Overdam tworzą fajny zestaw.
Rojodziejowa 10:52, 07 kwi 2024

Ewelina, Anetka takie biedne sadzoneczki irysa kupiłam w miejscowym CO w tamtym roku.
Jak będę u nich to spytam, czy nie mają jeszcze, bo widzę że internetowo słabo dostępny