Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

patrycja 20:33, 15 cze 2017

Martynko napiszę u Ciebie
Ta molinia była kupowana 3-4 lata temu jak pisałam po 4zł.
W zeszłym roku była po -uwaga- 16zł.

Mam do Ciebie pytanie
Czy Ty byłaś w ogrodniczym na ul.22 lipca naprzeciw betoniarni?
Jest tam coś ciekawego, warto tam jechać?
_Martini_ 20:56, 15 cze 2017

patrycja napisał(a)
Martynko napiszę u Ciebie
Ta molinia była kupowana 3-4 lata temu jak pisałam po 4zł.
W zeszłym roku była po -uwaga- 16zł.

No i to są te ceny właśnie jak bierzesz jedną, to jeszcze spoko, ale ja zwykle kupuje kilka.
Nie byłam tam jeszcze, ale często mijam jadąc z Galerii. Z ciekawości jutro tam zajrzę. Z ulicy nie wygląda jakoś specjalnie. Napiszę jutro.
patrycja 21:03, 15 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

No i to są te ceny właśnie jak bierzesz jedną, to jeszcze spoko, ale ja zwykle kupuje kilka.
Nie byłam tam jeszcze, ale często mijam jadąc z Galerii. Z ciekawości jutro tam zajrzę. Z ulicy nie wygląda jakoś specjalnie. Napiszę jutro.

Byłabym Ci bardzo wdzięczna za info
Kasya 21:33, 15 cze 2017

Ładnie te róże z jasną zielenią wyglądają
Joku 21:37, 15 cze 2017

Martyna, wstawiłam u siebie zdjęcie nieco podrośniętej siewki knautii. Żebyś wiedziała czego masz wypatrywać.
_Martini_ 22:34, 15 cze 2017

Joku napisał(a)
Martyna, wstawiłam u siebie zdjęcie nieco podrośniętej siewki knautii. Żebyś wiedziała czego masz wypatrywać.

Idę
_Martini_ 22:35, 15 cze 2017

Kasya napisał(a)
Ładnie te róże z jasną zielenią wyglądają

A nie za jaskrawo? Mój eM twoerdzi, że szukam igły w stogu siana
MirellaB 23:01, 15 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

Mam już orliki, jest też jeden orlik w innym kolorze, jedna jarzmianka, zawilce białe wiosenne i dosadziłam w grupie trzy różowe jesienne. Białe są na obwódce i niezbyt mi się na razie podobają, bo są za rzadkie i kwitną nierówno, nie ma efektu. Jakiś jeden aster, trzy śmiałki, po lewej runianka, po prawej ciemierniki. Na całości czosnek. Niby dużo tego, ale w ogóle nie ma efektu. Nie ma co pokazywać, nie robię nawet zdjęć w tym miejscu.
Dlatego pomyślałam, że jak będę sadzić brzozy, to może zmienić nasadzenie roślin.

Martynka wg.mnie stanowczo za dużo różności. Przy sadzeniu brzóz bym zrobiła totalną rewolucję tego miejsca. Marzę o brzozach w ogrodzie z takimi roślinami jak u Edyty Lindsey. Może jej rabata brzozowa będzie dla Ciebie inspiracją
_Martini_ 23:05, 15 cze 2017

Bo to miał być busz bylinowy, ale wymknął się spod kontroli kolejna wtopa i reorganizacja
Idę zatem pobuszować u Edyty
MirellaB 23:07, 15 cze 2017

Martynka no muszę zacytować tą piękność. Kolor, kształt - cudna.

Lawendę też masz bardzo ładną