Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 16:36, 05 lip 2017

First Lady patrzy w dół.

Kurfurstin Sophie, zmasakrowana przesadzaniem, a jednak prezentuje się super.

Baronessa

_Martini_ 16:51, 05 lip 2017

Melina Starlet ma super kolor. Ale też patrzy w dół

Szekspir zachwyca. Wielki kwiat na karłowym krzewie, bo młody.

_Martini_ 16:56, 05 lip 2017

Po lewej Louis, po prawej Spirit budują ładne krzaczki.

Swany w donicy dostały towarzystwo

_Martini_ 16:59, 05 lip 2017

Tu irysy zostaną, a dzwonki przesadzę, bo robią chaos.

Jeżówki w stipie nie zgrały się wzrostem. No i cis w pleckach jeszcze za niski.

Zana 23:27, 05 lip 2017

Bardzo dawno u Ciebie nie byłam, ale Ciebie też nie było. Ale solennie a przede wszystkim z przyjemnością nadrobiłam i nie wiem co Ty się tej rabaty z leosiami czepiasz. Jest mocnym, wyrazistym akcentem, to fakt. Ale jakże wyjątkowym!

Dzisiejsze fotki śliczne. Pashmina zachwycająca, oj będę chyba jeszcze kupować, bo na razie mam jedną. Czy u Ciebie Louis jest bez podpory? A Melina pachnie? Ona z tym wieszaniem kwiatków ponoć tak ma, taki typ.

Widzę, że kupiłaś trzcinniki, które Ci zamiast trumny bukszpanowej proponowałam
kasja83 08:04, 06 lip 2017

Piękne fotkiKwieciście baaaardzo.
Zagajanka 10:34, 06 lip 2017

Martynko, Twój ogród już nabiera masy
Zobaczysz, jak niespodziewanie urosnie busz i to już w przyszłym roku heh. Bierz na to poprawkę, jak sadzisz roślinki, by potem nie było za gęsto i nie trzeba było przesadzać.
_Martini_ 14:29, 06 lip 2017

Zana napisał(a)
Dzisiejsze fotki śliczne. Pashmina zachwycająca, oj będę chyba jeszcze kupować, bo na razie mam jedną. Czy u Ciebie Louis jest bez podpory? A Melina pachnie? Ona z tym wieszaniem kwiatków ponoć tak ma, taki typ.

Widzę, że kupiłaś trzcinniki, które Ci zamiast trumny bukszpanowej proponowałam

Hej Ania
Tak, Louis na razie bez podpory, bo sadziłam ją, jak większość róż, tej wiosny. Zastanowię się jeszcze jak ją prowadzić. Wiem, że może być z niej potworzyca
Melina pachnie. Nie tak intensywnie, jak inne, ale zdecydowanie można wyczuć zapach. Szkoda, że tak zwiesza kwiaty. Ona rośnie obok Louis i właśnie tej chciałam dać późnej podporę. Zobaczymy.
To nie jest trzcinnik z irysami. Trzcinnik prawdopodobnie był tu wcześniej, ale go przesadziłam na tyły różanki i ścięłam. Teraz wypuszcza młode listki. Muszę mu cyknąc fotkę, to może ktoś podpowie czy to faktycznie jest trzcinnik, bo kupowany był jako kłosownica
Trumna bukszpanowa robi na pewno out. Poczekam jednak do jesieni, żeby też przesadzić różę, która tam rośnie.
_Martini_ 14:30, 06 lip 2017

kasja83 napisał(a)
Piękne fotkiKwieciście baaaardzo.

No trochę tego kwiatka widać, ale raczej kadrami do buszu daleeeeko.
_Martini_ 14:35, 06 lip 2017

Zagajanka napisał(a)
Martynko, Twój ogród już nabiera masy
Zobaczysz, jak niespodziewanie urosnie busz i to już w przyszłym roku heh. Bierz na to poprawkę, jak sadzisz roślinki, by potem nie było za gęsto i nie trzeba było przesadzać.

Janko, masy nabierają te różę, które sadziłam wiosną,w związku z czym są opóźnione w rozwoju Pisałaś też o tym u siebie. Mam jeszcze wystarczająco miejsca na nowe nabytki różane, po prostu przesadzę małe bylinki, których jednak na razie jest za dużo. Ma to być przecież różanka
Ania-Zana mnie pytała czy Loius jest bez podpory. Na razie jest, ale czy uda mi się ją tak prowadzić? Wolałabym bez.