Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

paulina_ns 17:42, 17 kwi 2018

Piękne wiosenne zdjęcia tulipany już tuż, tuż będzie szał
Wiolka5_7 17:47, 17 kwi 2018

Prześliczne te tulipanki, lubię takie kolory
_Martini_ 17:59, 17 kwi 2018

Tess napisał(a)

A ja bym tam wsadziła miscanty. Policzyłam odległości (wg kostek) i spoko pomiędzy tujami a rodkami dałabym np. Morning Ligtha.

Natomiast z kwasolubnych możesz sięgnąć po kiścienie. Ożywią trochę tę rabatkę. Ale ja - jak już mówiłam - dodałabym zwiewności tej rabacie.

Ooo, to, właśnie o to mi chodziło, a nie umiałam tego nazwać A zamiast ML może Klein Fontane? Podobają mi się te białe kwiatostany, chociaż zwykle ja nie lubię kwitnienia traw.

_Martini_ 18:11, 17 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)

U mnie hosty zaczęły wystawiać kły hosty chyba bym wolała kupować już wx formie rozrośniętej, bo z nimi taki wybór, ze każda inny liść, a niuanse czasem ciężko wychwycić. I w necie ciężko ich rozmiary sobie uzmysłowić

Fajny ten tulipan zielono biały. To pojedynczy jakiś omyłkowy, czy kupiłaś więcej?

Teraz widzę właśnie, że hosty, takie zwykłe, wychodzą u teściowej. Z hostami mam zagwozdkę, podoba mi się kilka w necie i pasują deklarowaną wielkością w miejsca docelowe. Ale wolę zakupy stacjonarne.

Tych tulipanów miałam jedną paczkę. Nie mam pojęcia jak się nazywają, bo żadne etykietki mi nie pasują. Myślałam, że happy generation, ale one są biało-czerwone. Będziemy dumać jak rozkwitną.

Prześwietlone zdjęcie bo pod słońce

_Martini_ 18:14, 17 kwi 2018

Zagajanka napisał(a)

Popieram pomysł z miskantami. Rodki za bardzo się rozrosną, by się zmieścić obok z różami

No, to już raczej postanowione Chyba, że bardzo będzie mi tam brakowac koloru latem, to znowu będę marudzić Tam są tylko Pashminy.

_Martini_ 18:17, 17 kwi 2018

Kasya napisał(a)

Albo variegatusy

O, ładne! No i ładnie na tle zielonych szmaragdów by wyglądały. Musze o nich poczytać.

Dzisiejszych trzcinnik, niezła czyprunka

_Martini_ 18:19, 17 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Piękne wiosenne zdjęcia tulipany już tuż, tuż będzie szał

Więc dla Ciebie Dollsy Nie przepadam za czerwonym, ale te są nawet ładne.

_Martini_ 18:20, 17 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Prześliczne te tulipanki, lubię takie kolory

Też wolę różowe, chociaż te ku mojemu zdziwieniu tez mi się podobają. Może dlatego, że mają ładny kielichowy kształt?

Wiolka5_7 18:40, 17 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Też wolę różowe, chociaż te ku mojemu zdziwieniu tez mi się podobają. Może dlatego, że mają ładny kielichowy kształt?

O Doll'sy już u ciebie kwitną, u mnie jeszcze trochę
Bardzo je lubie, nawet dosadziłam na jesień, one na zdjeciach wychodzą czerwone ale na żywo wpadają trochę w róż no i kształt mają fajny i nawet się mnozą na razie
_Martini_ 18:50, 17 kwi 2018

Raport różany ku pamięci:
Żyją wszystkie - uff. Marniutka jest Gardentraume, ale wyraziła wolę walki jednym maciupkim pączusiem, więc trzymam za nią kciuki Moja ukochana Spirit of Freedom strasznie się ociąga i raczej będzie wypuszczała pędy bardzo nisko. Kurfurstin Sophie przesadzałam jesienią i odchorowuje tę zmianę, straciła kilka pędów. Pamiętam jednak, że w zeszłym roku kwitła jako jedna z ostatnich. Mainzer znowu marudzi, to będzie jej ostatnia szansa. Reszta róż ma się jako-tako, albo całkiem nieźle, przy czym nowe z jesieni w większości szybciej ruszyły od pozostałych.
Nadal wybieram między pnącymi - Jasmina? Giardina? A w miejscu po jednym Chopinie będzie jednak... róża Poszukuję czegoś wysokiego za Wedgwood i Cinderellą.

Dzisiaj eM pierwszy raz kosił trawę. A ja jutro idę pielić, chwasty widzę, całkiem sporo