Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 19:12, 17 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

O Doll'sy już u ciebie kwitną, u mnie jeszcze trochę
Bardzo je lubie, nawet dosadziłam na jesień, one na zdjeciach wychodzą czerwone ale na żywo wpadają trochę w róż no i kształt mają fajny i nawet się mnozą na razie

A zatem same dobre wieści

Ja właśnie lecę do Was pozwiedzać ogrody
paulina_ns 19:20, 17 kwi 2018

Mój mąż też dzisiaj kosi trawę nie cierpię jak jest wysoka za tulipana dziękuję piękny jest co do za drzewko masz na pniu po lewej stronie zdjęcia?
paulina_ns 19:21, 17 kwi 2018

A i widziałam,że szukasz pnącej róży może spodoba Ci się eden Rose? właśnie jutro ma do mnie dotrzeć
Wiolka5_7 19:46, 17 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Raport różany ku pamięci:
Żyją wszystkie - uff. Marniutka jest Gardentraume, ale wyraziła wolę walki jednym maciupkim pączusiem, więc trzymam za nią kciuki Moja ukochana Spirit of Freedom strasznie się ociąga i raczej będzie wypuszczała pędy bardzo nisko. Kurfurstin Sophie przesadzałam jesienią i odchorowuje tę zmianę, straciła kilka pędów. Pamiętam jednak, że w zeszłym roku kwitła jako jedna z ostatnich. Mainzer znowu marudzi, to będzie jej ostatnia szansa. Reszta róż ma się jako-tako, albo całkiem nieźle, przy czym nowe z jesieni w większości szybciej ruszyły od pozostałych.
Nadal wybieram między pnącymi - Jasmina? Giardina? A w miejscu po jednym Chopinie będzie jednak... róża Poszukuję czegoś wysokiego za Wedgwood i Cinderellą.

Dzisiaj eM pierwszy raz kosił trawę. A ja jutro idę pielić, chwasty widzę, całkiem sporo

Trawka jak malowana, fajny placyk z huśtawką i wogóle ślicznie u ciebie
_Martini_ 20:21, 17 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Mój mąż też dzisiaj kosi trawę nie cierpię jak jest wysoka za tulipana dziękuję piękny jest co do za drzewko masz na pniu po lewej stronie zdjęcia?

Paulina, ale nie wiem, na którym zdjęciu? Tym z trawnikiem?
Mam już Eden Rose Bardzo ją lubię. Na razie nie mam pomysłu jak ją prowadzić. Musiałam sporo skrócić najdłuższy pęd po zimie, a chciałam go dla eksperymentu kulkować.
_Martini_ 20:23, 17 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Trawka jak malowana, fajny placyk z huśtawką i wogóle ślicznie u ciebie

Dziękuję Ogród jest stosunkowo "młody", bo na początku ciągle coś zmieniałam. Teraz najbardziej lubię oglądać wiosną zdjęcia z poprzednich sezonów, bo wtedy widać taką różnicę, aż trudno uwierzyć.
anbu 20:30, 17 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Ooooo jak ładnie w tym ogrodzie
paulina_ns 20:31, 17 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)

Paulina, ale nie wiem, na którym zdjęciu? Tym z trawnikiem?
Mam już Eden Rose Bardzo ją lubię. Na razie nie mam pomysłu jak ją prowadzić. Musiałam sporo skrócić najdłuższy pęd po zimie, a chciałam go dla eksperymentu kulkować.

Te żółte drzewko na zdjęciu z ławeczką i ślicznym trawnikiem ja dopiero będę szukała jej miejsca u siebie, na pewno dam jej jakąś podpore i niech rośnie, czytałam,że lubi słońce, więc pewnie gdzieś ją koło tarasu wcisnę, dużo przyrasta? Jakoś nie mam doświadczenia z pnącymi różami
_Martini_ 20:47, 17 kwi 2018

anbu napisał(a)

Ooooo jak ładnie w tym ogrodzie

Oooo, dziękuję Lubić takie komentarze
_Martini_ 20:59, 17 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

Te żółte drzewko na zdjęciu z ławeczką i ślicznym trawnikiem ja dopiero będę szukała jej miejsca u siebie, na pewno dam jej jakąś podpore i niech rośnie, czytałam,że lubi słońce, więc pewnie gdzieś ją koło tarasu wcisnę, dużo przyrasta? Jakoś nie mam doświadczenia z pnącymi różami

Chodzi o brzozę Youngii? Tam są dwie, a pod nimi danica z jarzmiankami. Brzozy teraz są super, maja takie delikatne zwiewne listki. Lubię takie klimaty
Też nie mam doświadczenia z pnącymi. U mnie to będzie trzeci sezon Eden. W poprzednim wyrzuciła jeden spory pęd, ale niestety musiałam go po ziemie mocno skrócić. Ogólnie byłam z niej bardzo zadowolona.