Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 08:07, 26 maj 2018

Kasya napisał(a)
Szekspir trzeci rok
Chciałam się go pozbyc bo to największy koluch na świecie
Ale po wykopaniu okazało się ze ma pęknięty i chory glowny pęd u nasady wiec na smietnik poszedł

Podjęłaś zdecydowane kroki. Ale też chyba nie było sensu się rozczulać. Chociaż ja w tym roku wykopałm padniętą jedną różę i zamiast wyrzucić, wsadziłam do doniczki. A nuż coś wypuści w przyszłym roku
_Martini_ 08:13, 26 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Pięknie u Ciebie, wszystko dopieszczone, ten przy białej pergoli to bodziszek?
Wysoki i ładny odcień, takiego nie mam , masz nazwę? Ja mam 4 rodzaje, róże , fiolety i białe.u mnie teraz leje, ogród płacze ze szczęścia.Wpadnę na dłuższy czas jutro, buziaki

Bodziszek wspaniały. Cieszę się, że się podoba. Dokupiłam też białego korzeniastego, ale kwiaty zobaczymy dopiero za rok. U nas popadało trochę tyle, że nie starczyłoby roślinom. eM podlewa ogród od tygodnia.
_Martini_ 08:17, 26 maj 2018

Krakus napisał(a)

ależ Ty masz stipę! zimowała czy z nasion jakos wcześniej wysiewałaś ?

róże piękne...jak i cały ogród..

Dzięki
Stipa na zdjęciu jest u mnie trzeci sezon. W innych miejscach mocno się sama wysiała, ale też zbierałam nasiona i kępkami wsadzałam w ziemię jeszcze jesienią. Większość wykiełkował i żyje
alis 08:17, 26 maj 2018

_Martini_ napisał(a)

Dziękujęęęęęę
Jeżóki też będą różowe I chociaż już całkiem ładne z nich kępy, to i tak zjedzone przez stipę

Stipa tegoroczna czy ubiegłoroczna?Jeżówki wśród stipy bedą cudnie się prezentować
_Martini_ 08:19, 26 maj 2018

jolanka napisał(a)
Jeżówki sie rozrosną. będzie super to wyglądało. najwyżej wyskubiesz trochę stipy

A właśnie się zastanawiam jak by wyglądała gdybym jej kłosy pózniej obcięła. Bo jak była taka bujna, to jednak zrobiła spory chaos pod koniec sezonu.
MirellaB 08:22, 26 maj 2018

Bardzo ładny ogród. Powinnaś pomyśleć o zrobieniu wizytówki
_Martini_ 08:24, 26 maj 2018

Paulina, pozdrów Emilka mały miał dobrą zabawę, a my tu zaraz dochodzenie robimy

Kasia, takich pojedynczych stipusiów to ja miałam tak dużo wiosną, że to miejsce ze zdjęcia wyglądało prawie jak trawnik. Część zebrałam i posadziłam w kępki, ale widzę, że jednak są średnie i dlatego lepiej jest zebrać nasiona i od razu wsadzić w jedno miejsce docelowe. Przykryć igliwiem i jest duża szansa, że przezimuje. Jarzmianek mam zdecydowianie za mało, tylko 5.
_Martini_ 08:25, 26 maj 2018

alis napisał(a)

Stipa tegoroczna czy ubiegłoroczna?Jeżówki wśród stipy bedą cudnie się prezentować

Ta tutaj jest trzyletnia. Pewnie dlatego robi wrażenie mocno podpędzonej. W niektórych miejscach pojawiają się kuż kłosy, co mnie średnio cieszy, bo wolę zieloną trawę.
_Martini_ 08:27, 26 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Bardzo ładny ogród. Powinnaś pomyśleć o zrobieniu wizytówki

Jej, Mirelko, strzeliłam buraka! Bardzo mi to miło czytać. Wydaje mi się jednak, że jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Myślę sobie, że już jest nieźle, ale jeszcze dopracowuję Dziękuję
_Martini_ 15:45, 26 maj 2018

Wyszłam na przegląd róż, a tu wszystko klapnięte wody wody wody! Tylko jeden dzie nie było podlane. Róże zwoesiły kwiaty i pąki.

Dziś na Dzień Matki dostałam Winchester Cathedral Dobrze wiedzieli jakiego koloru mi brakowało. Chcę ją posadzić koło Szekspira, ale jak na niego patrzę, to za każdym razem mam mieszane uczucia. Jest drugi sezon taki pokraczny, znowu ma zmutowany pąk i ogólnie jako krzew mi się nie podoba. Tylko te kwiaty go ratują. A może ona ma za dużo słońca cały dzień?