Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 17:38, 13 kwi 2017

AngelikaX napisał(a)

Co do mojego powojnika mam odmianę Solina - z tego co wyczytałam silnie rośnie, nadaje się na południową wystawę i najważniejsze wpasowuje się w obraną game kolorystyczną. Mam nadzieję, że choć Twojego dogoni w tym sezonie, bo na razie lichotka raptem 70-80cm ma

Bardzo ładny ten powojnik. Nic się nie martw, szybko Ci urośnie.
Mi się taki marzy silnie rosnący za tarasem, ale to jest północna strona i słońce tylko przy zachodzie słońca. W takich warunkach to chyba nie ma szans na powojnika. Bardzo podoba mi się Rubens, kwiatki przypominają mi zawilce.

A tulipki to Triumphy Purple Prince i White Dream. Zastanawiam się czy to prawda, że jak ścina się kwiaty różnego koloru tymi samymi nożyczkami, to na następny rok kolor kwiata może być inny? Dziwne, Co ma piernik do wiatraka?

_Martini_ 17:41, 13 kwi 2017

Mirello, kłosownicę kupię tu gdzie mi Janka podała linka. Duża sadzonka, więc wezmę trzy i podzielę. Oczywiście nie omieszkam dorzucić do koszyka jakieś drobnostki

Za tulipanki dziękować Ciągle do nich zaglądam, żeby się nimi nacieszyć. Ale później w tym miejscu będą róże, więc też mam nadzieję na coś popatrzeć.
malkul 19:22, 13 kwi 2017

Już widzę że tulipny buchną i Ciebie. Bombaa
anna_t 19:50, 13 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Rzeczone nowe nabytki brzózki

I brateczki mocno się zagęściły

Ogólnie w ogrodzie zielono, kolorów jeszcze mało, ale czekam cierpliwie. Mam nadzieję, że latem będzie tak jak zaplanowałam.

Dzisiaj wsadziłam cztery nowe róże. I kupiłam bukszpany, żeby "zakleić" dziury w obwódce. A za chwilę akcja reanimacja piwonii i jeszcze muszę przesadzić Swany do donic. Ale pogoda nawet sprzyja

Martyna ale będzie klimatycznie gdy te brzozy urosną... ja też planuję brzozy koło placyku ale zwykłe nie zwisające. relaks przy ich szumie mi sie marzy

jak przycięłaś swany? pokazesz?
_Martini_ 19:50, 13 kwi 2017

malkul napisał(a)
Już widzę że tulipny buchną i Ciebie. Bombaa

A dziękuję Miałam się jeszcze cieszyć Purple Pion i Spring Green na placyku, ale ponieważ były przesadzane, to już pewnie nie zakwitną. Zatrzymały się w rozwoju. Ale nie miałam innego wyjścia.
_Martini_ 19:53, 13 kwi 2017

anna_t napisał(a)

Martyna ale będzie klimatycznie gdy te brzozy urosną... ja też planuję brzozy koło placyku ale zwykłe nie zwisające. relaks przy ich szumie mi sie marzy

jak przycięłaś swany? pokazesz?

Ja musiałam mieć takie brzozy, bo sadzone są w centrum ogrodu, dziwnie by wyglądały takie wysokie na środku. A Ty gdzie masz placyk? Nie zanotowałam.

Zrobię fotkę Swany jutro. Biedule siedziały długo w przechowalniku, ale żyją, wypuszczają listki
_Martini_ 19:55, 13 kwi 2017

Coś mi się dzieje ze stipą, która przecież po zimie ruszyła śmiało. Te zielone, które wypuściła robią się na końcach brązowe. Usycha?
Zagajanka 21:25, 13 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Pączek białego rh Cunningham ??

[/img]

No. On kwitnie nie czysto białym a trochę różowawym kolorem.
Mój już otworzył kwiatki
_Martini_ 21:49, 13 kwi 2017

Zagajanka napisał(a)

No. On kwitnie nie czysto białym a trochę różowawym kolorem.
Mój już otworzył kwiatki

Hmm, a miał być tu właśnie czysto biały, tak sobie przecież zaplanowałam, a tu taki psikus dobrze jednak że nie jakis fiolet albo, o zgrozo, czerwony.
_Martini_ 14:10, 14 kwi 2017

Mój 1000 post zostawiam u siebie