Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Zana 15:13, 27 lis 2016

Przychodzę i od razu trafiam na zdjęcia najpiękniejszych pierników na świecie!. Cudne cudeńka. Też by mi było szkoda tak prostacko skonsumować.
Flower1 18:33, 27 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Iwonko, z masy cukrowej nie robię, bo mam dosyć pracy z nią przy okazji przygotowywania tortów. Za to jak wspomniałam, wypiekam setki pierniczków. Część zostawiam takie saute, część lukruję. O takich:

Co roku obdarowuję cała rodzinkę, bo jak kilka lat temu zrobiłam pierwszą partię, to potem przez cały rok nikt tego nie ruszył, bo niby szkoda (chyba nie smakowało )

Złote ręce! jeszcze nie widziałam takich pięknych pierniczków Sciskam!
Margerytka40 19:17, 27 lis 2016

Ja kupiłam właśnie foremki do pierniczków i w tym tygodniu piekę z Twojego przepisu
Agatek 11:12, 28 lis 2016

Tak tak śliczne te pierniczki
a gdzie przepis?
LyraBea 15:21, 28 lis 2016

jolanka napisał(a)
ja robie jeszcze choinki z kruchych ciastek - gwiazdek układanych jedna na drugiej, polanych lukrem Fajnie to wygląda
Tak, to fajny pomysł. Jak mi zostaje gwiazdek, to też na ten wzór choineczki kleje.
Katkak napisał(a)

O raju, jakie piękne . Prawdziwe dzieła ztuki . Powiem Ci, że też nie miałabym serca ich zjeść . Choinkę bym w same takie pierniczki ubrała, w światełka i tyle. Cudownie taki prezent dostać . Przpiękne są Beatko i z pewnością równie pyszne .
Dziękuję za ciepłe słowa i za i odwiedziny. Na pewno z Twoimi zdolnościami potrafiłabyś i piękniejsze, ale pewnie doba za krótka, gdy się ma tyle talentów i pomysłów na upiekszanie swojego kosmosu.
MirellaB napisał(a)
Przypomniałaś mi o podlaniu iglaków przed zimą.
Mimo, że już wszystko pochowałąm, to pompkę do deszczówki i wąż mam pod ręką żeby nawet głęboką zimą mieć w razie czego podlać nowo posadzone rośliny i drzewa.
Zana napisał(a)
Przychodzę i od razu trafiam na zdjęcia najpiękniejszych pierników na świecie!. Cudne cudeńka. Też by mi było szkoda tak prostacko skonsumować.
Pierniczki są po to by je jeść, bo radość z dawania wtedy znacznie większa. Miłe słowa. Fajnie Anulka, że wróciłaś.
LyraBea 16:20, 28 lis 2016

Flower1 napisał(a)

Złote ręce! jeszcze nie widziałam takich pięknych pierniczków Sciskam!
Dziękuje Magda. Myślę, że każdy potrafi takie zrobić. To kwestia posiadania foremek i cierpliwości. No dobra, jeszcze potrzebne są chęci, których mi na dzisiaj brak.
Margerytka40 napisał(a)
Ja kupiłam właśnie foremki do pierniczków i w tym tygodniu piekę z Twojego przepisu
Fajnie! Będę szukać efektów u Ciebie na wątku. Tymczasem widzialam, że też zaprzyjaźniona jesteś z szydełkiem. Śliczności na baloniku Ci wychodzą. Ja trzepię te moje gwiazdeczki, bo znam je na pamięć i przy okazji oglądania jakiegoś filmu odwalam już niemal masówkę. Do takich bombeczek musiałabym się dużo lepiej przyłożyć, ale kuszą
Agatek napisał(a)
Tak tak śliczne te pierniczki
a gdzie przepis?
Kilka stron wcześniej...I nie mój, ale ze strony. Z tym, że w/g mnie najlepszy do takich pierniczkow precyzyjnych, wytłaczanych >>> KLIK <<<
Margerytka40 16:55, 28 lis 2016

Beatko , ja to już nie umiem oglądać tv bez jakiejś robótki w łapkach . Najczęściej niestety jest tak że prace ręczne tak mnie pochłaniają że nic z tego oglądania nie wiem i później eMa się muszę pytać o co tam chodzi
Joku 19:48, 28 lis 2016

Nie wiem Beata czy każdy potrafi zrobić. Upiec pewnie bym umiała ale z dekoracją byłby problem
Rumianka 09:53, 29 lis 2016

To prawda, że oprócz zdolności muszą być jeszcze chęci, bo bez tego ani rusz...ja jednak do takich wypieków się nie zabieram, gdyż jestem antytalencie w tej materii... Zdecydowanie wolę gotowanie...
Agatek 13:15, 29 lis 2016

dzięki za przepis może znajdę czas na wycinanki