Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 19:19, 22 lip 2016

Tu liście Miskanta Purpurascents w lekkim przybliżeniu. Ma też czerwone łodyżki, co dodatkowo podkreśla jego niedocenianą wcześniej urodę. Mam nadzieję, że mi przezimuje

Limelight dwuletnia mnie nie zawiodła. To jedyna (oprócz tych maleństw na rabacie "z rozmachem"), którą obsypało kwieciem

Kilkuletnia Anabelka wypięła się na mnie i nie licząc kilku rahitycznych kwiatostanów, większość jej najsilniejszych pędów nie doczekała się kwiatostanów i dzisiaj wygląda tak

Najlepiej się ma Cosmos. Niepytany rządzi

anbu 19:33, 22 lip 2016

LyraBea napisał(a)
mój prawie ogród jawi się całkiem imponująco

Myślę Bea, że jesteś zbyt surowa dla siebie :/ Znasz powiedzenie nie od razu Kraków zbudowano?
Myślę sobie, jak patrzę na kawał roboty którą wykonałaś, że najgorsze już za Tobą.
Nawet jak będziesz sadzić mniejsze roślinki, to przecież one i tak szybko urosną i doczekasz się w końcu upragnionego buszu
Widzę, że u Ciebie pochmurno, chyba nawet pada? U nas od wczoraj słońce wali po oczach
LyraBea 19:42, 22 lip 2016

anbu napisał(a)

Myślę Bea, że jesteś zbyt surowa dla siebie :/ Znasz powiedzenie nie od razu Kraków zbudowano?
Myślę sobie, jak patrzę na kawał roboty którą wykonałaś, że najgorsze już za Tobą.
Nawet jak będziesz sadzić mniejsze roślinki, to przecież one i tak szybko urosną i doczekasz się w końcu upragnionego buszu
Widzę, że u Ciebie pochmurno, chyba nawet pada? U nas od wczoraj słońce wali po oczach
Szaro, buro. Kapuśniak leci z nieba od rana. Mnie to nie przeszkadza. Przedwczoraj rozsiałam nawóz na nowym trawniku. Czekam teraz na "pasy startowe" hahahahahha.
Toszka 19:52, 22 lip 2016

ciesze sie, ze ciecie tawul napawa cie radoscia. To na prawde fajne krzaczorki, troszke tylko niedoceniane, a przeciez cieciem mozna je tak latwo zreanimowac

Niekwitnaca hortka wyglada na zaglodzona - idz do Hortensjady i pytaj
bogumila 20:06, 22 lip 2016

Oglądam fotki...Limka już tak ładnie kwitnie?Pozdrawiam.
anbu 20:08, 22 lip 2016

Hi hi moje tawułki po ostatnim cięciu też już zreanimowane i cieszą oko
No chcę ich więcej, to już pewne
LyraBea 20:17, 22 lip 2016

bogumila napisał(a)
Oglądam fotki...Limka już tak ładnie kwitnie?Pozdrawiam.

Cześć Bogusia.
Oczywiście Limelight nie Lemonlight. Już poprawiłam. Tak, zaczyna pięknie kwitnąć. A cieszy tym bardziej, że wyhodowałam sama z patyczka zeszłej wiosny. W tym roku, po przycięciu zadołowałam kilka patyczków, ale tylko jeden (albo może AŻ) mi się przyjął. Może w przyszłym roku też mnie tak miło zaskoczy. Takie to jeszcze dziecko

Mam zaznaczony Twój wątek, ale nie wiem dlaczego dawno u Ciebie nie byłam. Lecę zajrzeć, co u Ciebie. Mam nadzieję, że zeszłotygodniowe ulewy przetrwałaś.
Toszka napisał(a)
ciesze sie, ze ciecie tawul napawa cie radoscia. To na prawde fajne krzaczorki, troszke tylko niedoceniane, a przeciez cieciem mozna je tak latwo zreanimowac

Niekwitnaca hortka wyglada na zaglodzona - idz do Hortensjady i pytaj
Jeśli chodzi o tawuły, to ja to wiedziałam, tylko miałam wątpliwości, kiedy mogę to zrobić, żeby im nie zrobić kuku i tu wkroczyłaś Ty.
Anabelka po przeprowadzce dostała w dołek dobrej ziemi i papu i zeszłego lata kwitła normalnie. Papu też jej dawałam, jak wszystkim. W tym jednak wygląda, jak widać. Ja myślę, że przyczyna może być inna. Posadziłam ją dosyć blisko czerpni powietrza rekuperacji...Muszę doczytać, kiedy najprędzej ją mogę stąd zabrać. No bo chyba teraz nie powinnam jej ruszać i dać jej spokój, co?
Zaraz, zaraz...czy Ty aby nie powinnaś się urlopować?
EDIT: Doczytałam o formie urlopowania.
Makusia 22:34, 22 lip 2016

Trawiasta, to już kawał byka! Bardzo dorodna!
A jak Ty masz schludnie i czysto-żadnego chwaścika, wszystko pięknie wypielone.
dominika_ 11:28, 23 lip 2016

Beatko Twoje świerki lekko chyba brązowieję, zwróć uwagę czy nie atakuje je przędziorek.
blyxa 22:18, 23 lip 2016

LyraBea napisał(a)

Witaj blyxa u mnie. Przepis na cupcakes inspirowany właśnie tym z Moich Wypieków Dorotus. Same babeczki robię według prostego przepisu swojego. Jak chcesz, podam Ci na priv. Co do efektu "wow" to na te Rocher nie potrzeba nawet rękawa cukierniczego, wystarczy mocny woreczek strunowy i odcięty róg na średnicę około 1cm i oczywiście po jednej pralince na czubku Zaś te drugie, rózowe to już potrzebują końcówki (tylki) 1M. To dzięki niej krem na babeczkach ładnie się układa

Napisz na PW proszę :] Z instrukcjami jak robisz krem. Ja w życiu kremu nie robiłam i tak się czaję, czaję, a że od czasu do czasu piekę babeczki na różne uroczystości szkolno-przedszkolne to chciałabym coś super fajnego się naumieć

LyraBea napisał(a)

Gazet się u nas nie kupuje, reklamówki nie dochodzą a i tak odpadają bo wytuszowane na kolorowo aż kapie, za to zbieram od dłuższego czasu kartony. Już nawet zastanawiałam się czy w budowlanym nie zgarnąć całej beli takiego falistego

O, bela falistego brzmi całkiem dobrze. Zapamiętam sobie!