Makusia, zoja, Dominika, Jolanka, Anula., Ania
Macham do Was zbiorowo. Po Waszych wątkach biegam regularnie, nie wszędzie regularnie zostawiam ślad. Nadrobię :*
Czuję coś, że ten mój wielki trawnik będzie okropny. Wczoraj przeszłam się po nim i ziemia zbita na beton. Teraz musiałabym chyba młotem pneumatycznym powierzchnię pruć. I jak ma przez takie coś przebić się trawa? Niby ostatnio tak lało, że słowami nie opisze a ziemia pod trawnikiem spieczona, sucha i popękana miejscami. Czuję, że trawa chwilę porośnie i zacznie obsychać. Nie wiem, jak się takim wielkim placem należycie zaopiekować. Przez posianiem zasiliłam częścią nawozu, ale to chyba za mało. Nie wiem, kiedy podać kolejną dawkę. Muszę poczytać.
Wczoraj odchwaściłam i wzruszyłam z grubsza ziemię wzdłuż płotu i nowo powstała "rabatę z rozmachem" i ledwo glebogryzarka ruszyła ziemię taka ubita i skamieniała.
Dziewczyny z okolic Trójmiasta. Macie może namiary na niedrogą korę na metry sześcienne? Muszę to wszystko jak najszybciej grubą warstwą kory obsypać, bo nie dam rady na bieżąco pielęgnować. Za duży teren. Potrzebuję zakryć korą jakieś 150-200m2. Proszę o namiary.