Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 21:02, 21 paź 2019

Ewuś tak, prosta forma zdecydowanie do Twojego ogrodu. Dzięki Ci bardzo za życzenia, oby się spełniły

Wiola hmmm, u mnie jest w półcieniu i na dobrze urobionej glebie, przy linii nawadniającej. O ile na słońcu może dałby radę, to mam wątpliwości czy suszę wytrzyma.

Haniu Zapraszam ponownie do Izy, tym razem na ogród Ani/Kwartet. Jest na co popatrzeć
Wiolka5_7 21:09, 21 paź 2019

Zana napisał(a)
Ewuś tak, prosta forma zdecydowanie do Twojego ogrodu. Dzięki Ci bardzo za życzenia, oby się spełniły

Wiola hmmm, u mnie jest w półcieniu i na dobrze urobionej glebie, przy linii nawadniającej. O ile na słońcu może dałby radę, to mam wątpliwości czy suszę wytrzyma.

Haniu Zapraszam ponownie do Izy, tym razem na ogród Ani/Kwartet. Jest na co popatrzeć

Dzięki za info
to jednak na pełne słońce odpada,bo będzie miał za sucho....szkoda...
jednak wszystkie carexy najlepiej rosną jak mają wilgoci w nogach
Tak,więc trzeba będzie pójść w sucholubne seslerie
AnnaMS 21:45, 21 paź 2019

Zana napisał(a)

Ale chociaż tu mam jakoś nawet ładnie

Anula podziwiam Ciebie i Twój tajemniczy ogród. Ciebie za tak magiczne zdjęcia jakie robisz swoim rabatom, drzewom, zakątkom leśnym Masz gdzie zaszaleć z trawami, hortkami, drzewami, super.
Fajną ścieżkę wymodziłaś, przyznam się że robię podobną z murkiem ze starej cegły po jednej stronie cegły jeszcze nie mam ale projekt w głowie jest i materiał na ścieżkę też już jest. Będzie bardziej w nieładzie poprztykana kępami fiołków, może będzie ładnie...
Twoja ścieżka z tą trawą wygląda odlotowo
Helen 22:23, 21 paź 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki za info
to jednak na pełne słońce odpada,bo będzie miał za sucho....szkoda...
jednak wszystkie carexy najlepiej rosną jak mają wilgoci w nogach
Tak,więc trzeba będzie pójść w sucholubne seslerie

Wiolka, wklejam odpowiedź Pani, która mi sprzedawała montanę. Zapytałam czy się nadaje na słoneczne stanowisko (niestety nie zapytałam o podlewanie, bo mam już u siebie)
Dzień dobry,
nasze sadzonki stoją w pełnym słońcu i jak Pani widziała, zupełnie nic się z nimi nie dzieje.
Różnica, którą zauważyłam jest taka, że te że słońca mają kremowe paski, a kępy rosnące pod drzewami - białe.
Pozdrawiam,

Poppy 22:45, 21 paź 2019

Zana napisał(a)

To ze wszech miar atrakcyjne drzewka: wiosną kwitną, mają pyszne owoce (niestety ptaszony również je lubią),jesienią pięknie się przebarwiają. Warto je mieć.

Oh, ja tez mam swoja SS, w koncu, tylko nie lamarcka, jak Twoja, a Bellerine. Okazja byla

Anula, przepiekny Twoj ogrod, i zdjecia jak zwykle. Normalnie powtarzam sie bez konca, ale czego nie tkniesz, to wychodzi magia
Kasia_CS 02:40, 22 paź 2019

Ja mam Raureif w pełnym słońcu i podlewam ją baardzo sporadycznie. Ale fakt faktem, że mam kilka kęp tegorocznych w mniejszym nasłonecznieniu i wyglądają bardziej świeżo.

A trawka rusza bardzo szybko wiosną
malgol 12:57, 22 paź 2019

KasiaLangier napisał(a)

Doczytałam, śliczny ten jarząbek Zapisuję i zaczynam szukać miejsca dla niego miejsca

No w końcu i ja doczytałam,który to ten jarząbek
One kolumnowe sa ,ale jakie te kolumny mogą być szerokie? wie ktoś?
Pozbyłabym się jaśminowców,które jakoś o zawrót głowy nie przyprawiają i posadziłabym te jarząby...zasłonią mi sąsiadkę?
mrokasia 13:12, 22 paź 2019

Poppy napisał(a)

Oh, ja tez mam swoja SS, w koncu, tylko nie lamarcka, jak Twoja, a Bellerine. Okazja byla

Anula, przepiekny Twoj ogrod, i zdjecia jak zwykle. Normalnie powtarzam sie bez konca, ale czego nie tkniesz, to wychodzi magia

Ballerinę mam i ja .

Anula, w tym roku to koniecznie przyjeżdżam na oględziny.
galgAsia 13:31, 22 paź 2019

malgol napisał(a)

No w końcu i ja doczytałam,który to ten jarząbek
One kolumnowe sa ,ale jakie te kolumny mogą być szerokie? wie ktoś?
Pozbyłabym się jaśminowców,które jakoś o zawrót głowy nie przyprawiają i posadziłabym te jarząby...zasłonią mi sąsiadkę?

Cześć, Małgosiu! piszą w internetach, że 80-100cm. Możesz zrobić szpaler... a sąsiadka szeroka?
malgol 13:38, 22 paź 2019

galgAsia napisał(a)

Cześć, Małgosiu! piszą w internetach, że 80-100cm. Możesz zrobić szpaler... a sąsiadka szeroka?

No ciu ciut Dwa jaśminowce tam rosną a one calkiem szeroko się rokładaja więc pewnie ze 3 jarząby by weszły Bo chyba mogę co 1 m posadzić?

I jeszcze jedno pytanie...jak z nogami tych jarząbów? ogałacają się od dołu ?trzeba je czyms podsadzić?Jakoś moja wyobraznia tego nie ogarnia