Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

tulucy 21:39, 04 maj 2018

Piękne drzewa
A wiesz, że ja ostatnio też tak sobie myślę, że od ...y strony wszystko robię. Drzewa, krzewy na końcu... jak już miejsca nie mam. Zaczynam szczepione oglądać
malgol 22:01, 04 maj 2018

Trochę zazdroszczę tych upałów bo u mnie nocami zero a w dzień 16 stopni gdzie tu sprawiedliwosc?
Sliwy też cielam po kwitnieniu czyli teraz
alis 22:17, 04 maj 2018

Zana napisał(a)

Powiem Ci, że ja mimo iż "ogrodniczkuję" chyba już czwarty rok, to gnojówkę zrobiłam dopiero drugi raz w życiu. Będąc na działce jakoś nigdy nie było czasu wyprawić się po pokrzywy, na dodatek to działka weekendowa, więc element codziennego mieszania był niemożliwy do zrealizowania. Dopiero w tym roku oświeciło mnie, że przecież mogę sobie ją postawić w wiaderku na balkonie, a potem przelać w buteleczki i przewieźć gotowca.

Carex Montana Raureif, bardzo lubię tę trawkę:

Podoba mi się ta trawka W jakich warunkach rośnie u Ciebie? Słońce czy cień? Przebarwia się jesienią?
Zakupy zacne Anulka, lubię Twój klimatyczny ogród
alis 22:18, 04 maj 2018

malgol napisał(a)
Trochę zazdroszczę tych upałów bo u mnie nocami zero a w dzień 16 stopni gdzie tu sprawiedliwosc?

Czy na pewno o Polsce mówisz
malgol 22:32, 04 maj 2018

alis napisał(a)

Czy na pewno o Polsce mówisz

Na pewno zachod Waszego kraju tak ma słońce jest, I owszem, ale powietrze chłodne. Tylko w słońcu ciepło. Ma po weekendzie się poprawiać. A! I deszczu kropla nie spadła od dawna
Kasia_CS 22:33, 04 maj 2018

Podziałaliście sporo przez te 3dni ładne drzewka sobie sprawiliście tfu tfu!! Widzisz, wszędzie tulipany przekwitają, a uu CIeie wyglądają na świeżynki
mrokasia 22:51, 04 maj 2018

Przyszłam popatrzeć na ten bajzel, co go tak reklamowałaś u mnie. I co? I nic! Nie ma! Są za to fajne zakupy . Te serby to może nie za wysokie są ale za to jakie grubiutkie!
Masz jakieś straty pozimowe? Jak te brązowe trawki? Żyją?
paniprzyroda 23:58, 04 maj 2018

Śliczne foty, a te z narcyzami znakomite, też je lubię i sadzę, a nazywam "babcinymi", bo to cebulowe z wiejskich ogródków naszych babć
inka74 08:31, 05 maj 2018

Serby szybko nabiorą wysokości. O to bym się nie martwiła. One tam przy bramie będą? A klonika gdzie wsadziłaś? Kiku tnij po zakończeniu kwitnienia. Większość ozdobnych śliw, wiśni czy jabłoni tak się tnie. Fajną zasłonę stworzy przy tarasie.
Zana 19:53, 05 maj 2018

Jolanka jak to brzydkie?. No przytargaliśmy z Pęchcina, eM wziął z firmy sporego busa a i tak ledwo wszystko upchnęliśmy.

Aniu/Anbu dzięki za podsumowanie w telegraficznym skrócie. Dopiero jak przywiozłam klona Trompka to sobie uświadomiłam, że wcale nie chciałam wyprowadzonego na pniu tylko rozgałęziającego się od dołu. No zaćmienie w szkółce na mnie padło!

Wiola no właśnie ma być parasol, ale ona teraz taka urokliwie romantyczna jest. I obawiam się, że eM nie da jej ciachnąć. To jego drzewko