Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

inka74 01:10, 20 lis 2018

Anula szacun co do prędkości skupu doniczek i czasu na dołowanie poświęconego. Jeszcze niedawno nic nie miałaś ale u ciebie nawet na wierzchu z korzeniem zostawione rośliny żyją. To już jest dla mnie fenomen ")
Makao_J 05:10, 21 lis 2018

Matko i córko tyle roślin czeka na wsadzenie u Ciebie? No ja jak nie wsadzę w ciągu tygodnia to spać nie mogę i sumienie mnie gryzie.
Fakt faktem od wiosny będziesz miała co wsadzać a ja będę czekać aż coś pokaże się w sklepie

Ja muszę zacząć sezon od podziału dwóch miskantów Silberfeder. Mam spore kępy a nim dogonią je nowe sadzonki to kilka sezonów minie. Nigdy nie dzieliłam traw więc mam obawy ale może się uda.
Kokesz 17:25, 21 lis 2018

Hahaha dobre jesteście
Ja też mam trochę doniczek, nawet na balkonie, takie mini doniczki z sadzonkami, które ukorzeniam od września.
Aaa, jeszcze wczoraj przyszły karpy host, które miałam posadzić w donicach i zadołować ale one mają już kły i liściory jak na wiosnę i nie wiem co z nimi teraz?
Wpisałam to pytanie w wątku o hostach i ktoś mi odpowiedział że posadzić do ziemi i dobrze okryć...
Bumblebee 16:14, 28 lis 2018

Wstawiłam, dziękuję za motywację. Nie mogłam się za to zabrać

p.s też mam doniczki, przetrzymam je do wiosny. Oraz małego szczeniaczka, który mi wykopuje rośliny z doniczek... ech, dobrze, że go lubię
Gardenarium 16:33, 28 lis 2018

Ja swoje niewsadzone wszystkie podołowałam w warzywniku

Instagram Ogrodowiska
AgataM 16:34, 28 lis 2018

Witaj Aniu Podziwiam.... Imponująca ilość sadzonek Na pewno już mają zaplanowane miejsce w ogrodzie.
Pozdrawiam
Tess 18:56, 28 lis 2018

52 rośliny w donicach? Wow!
Jeszcze kilka lat temu też tak miewałam.
Ale po latach zmagań sama ze sobą obecnej jesieni miałam tylko 11, w tym dwa zakupione jesienią drzewka (miałam miejsce na jedno, a kupiłam trzy) i dorodny cis, dla którego donica była domem przez ostatnie pięć lat (bo nie umiałam podjąć decyzji lokalizacyjnej).
Wsadziłam wszystkie do gruntu, ostatnie wczoraj i się martwię, czy nie za późno.
Za to nie zdążyłam wsadzić wszystkich cebul - tzn. myślałam, że wsadziłam wszystko, ale znalazła skitrane krokusy i czosnki.
Zima zaskoczyła ogrodnika
Kokesz 19:51, 28 lis 2018

Ja sadziłam ostatnie cebule w niedzielę też myślałam, że wszystkie ale znalazłam jeszcze bulwki zawilców zadołowane w doniczkach w domu, żeby szybciej puściły korzonki i dzisiaj sobie o nich przypomniałam.
Muszę je zadołować w ogrodzie jak się ociepli
Toszka 20:00, 28 lis 2018

Tess napisał(a)
52 rośliny w donicach? Wow!
Jeszcze kilka lat temu też tak miewałam.
Ale po latach zmagań sama ze sobą obecnej jesieni miałam tylko 11, w tym dwa zakupione jesienią drzewka (miałam miejsce na jedno, a kupiłam trzy) i dorodny cis, dla którego donica była domem przez ostatnie pięć lat (bo nie umiałam podjąć decyzji lokalizacyjnej).
Wsadziłam wszystkie do gruntu, ostatnie wczoraj i się martwię, czy nie za późno.
Za to nie zdążyłam wsadzić wszystkich cebul - tzn. myślałam, że wsadziłam wszystko, ale znalazła skitrane krokusy i czosnki.
Zima zaskoczyła ogrodnika

Kochana, zmącę twoje szczęście... jeszcze u mnie stoi kilka twoich doniczek z Admiration
Zapewne skończy się, że zadołuję je w kompostowniku

A tak swoją drogą to mnie został jeden cis wsadzony w donicę. I dziś olśnienie! - znalazłam dla niego miejsce. W przyszłym tygodniu ma być na plusie to będę sadzić
Tess 20:32, 28 lis 2018

Toszka napisał(a)

Kochana, zmącę twoje szczęście... jeszcze u mnie stoi kilka twoich doniczek z Admiration
Zapewne skończy się, że zadołuję je w kompostowniku

A tak swoją drogą to mnie został jeden cis wsadzony w donicę. I dziś olśnienie! - znalazłam dla niego miejsce. W przyszłym tygodniu ma być na plusie to będę sadzić

No zmąciłaś Zapomniałam o nich zupełnie
Muszę się ogarnąć i odebrać w weekend.

To jednak zima mnie zastała z roślinami w donicach