No lepiej żeby były, bo tutaj nawet z malowaniem nie jest prosto. W rogu nad drzwiami do kuchni potężne pajęczyny wiszą, bo nie mam żadnej drabiny, która by tak wysoko sięgnęła
Drzwi na strych można by ukryć zmieniając klamkę na mniej "klamkową" i optycznie "zespolić/zlać" je ze ścianą, nawet wieszając na nich obrazki w tych samych ramkach. Ukrycie, wymiana klamki dużo da.
Moim zdaniem, jesli tylko fundusze Ci pozwola, to powinnas pozbyc sie tych 'klepeczek'. Ani to modne, ani estetyczne, a w wiekszosci przypadkow byly zakladane aby nie wykanczac scian tynkiem...
Pewnie da. Ale to też będzie różnica w wyglądzie i dziwnie wyglądało (bo rynna będzie musiała być na zewnątrz).
Niektóre firmy mają tzw "zawiasy rewersyjne", czyli wyglądają jak otwierane do zewnątrz, a otwierają się do wewnątrz. To by było idealne rozwiązanie, ale zdecydowanie nie oszczędnościowe...
Nie traktuj tej inspirki tak dosłownie. Popatrz na pintereście, pod tą inspirką ile masz sufitów w drewnie. Zwróć uwagę, że przy niskich drewnianych sufitach zazwyczaj podłoga jest ułożona w tym samym kierunku.
Mnie bardziej od sufitu irytuje pstrokata podłoga...to klepka?