Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Wani 08:44, 25 mar 2018

makadamia napisał(a)
Powiedzmy że termin egzekucji został odroczony

A na razie - pierwsza żałoba za paznokciami w tym roku. Znaczy: sezon ogrodowy rozpoczęty

Haha, czyżbym nie tylko ja zaczynała pracę w rękawiczkach a kończyła zawsze bez? No nie umiem...
Margerytka40 08:57, 04 kwi 2018

Asiu jak tam,wiosnę już masz?
DorKa 09:04, 04 kwi 2018

Wani napisał(a)

Haha, czyżbym nie tylko ja zaczynała pracę w rękawiczkach a kończyła zawsze bez? No nie umiem...

Wierz mi, jest nas znacznie więcej
makadamia 09:08, 04 kwi 2018

Mam!
Krokusy kwitną na całego, a jak wczoraj liście porozgarniałam, to wszędzie już świeże kiełki widać

Aniu - , staram się robić w rękawiczkach, ale lateksowe szybko pękają, a te materiałowe, z gumą na palcach przepuszczają ziemię. Ale już się pogodziłam z faktem, że nigdy nie będę Marthą Stewart, która obsadza donice w wyprasowanej koszuli i dobranych kolorystycznie rękawiczkach
anbu 09:12, 04 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Ale już się pogodziłam z faktem, że nigdy nie będę Marthą Stewart, która obsadza donice w wyprasowanej koszuli i dobranych kolorystycznie rękawiczkach

Aśka jesteś niemożliwa ha ha
Monia81 09:22, 04 kwi 2018

anbu napisał(a)

Aśka jesteś niemożliwa ha ha

To samo miałam napisać się uhahałam
Pszczelarnia 09:54, 04 kwi 2018

makadamia napisał(a)
Mam!
(...) Ale już się pogodziłam z faktem, że nigdy nie będę Marthą Stewart, która obsadza donice w wyprasowanej koszuli i dobranych kolorystycznie rękawiczkach

Trzeba tylko wyprasować koszulę i kupić rękawice pod kolor.

makadamia 11:07, 04 kwi 2018

Aniu, Moni - cóż mogę powiedzieć; trzeba znać swoje ograniczenia

Ewciu - koszulę zaraz sobie ziemią ubrudzę a rękawiczki odłożę, żeby je łatwo znaleźć i nie znajdę do kolejnego sezonu. Przetestowane

Dziewczyny, robię właśnie zakupy na kwaśną i chyba potrzebuję rady.

Dla przypomnienia:

zdjęcie jeszcze z końca stycznia, więc bałagan i wszystko pookrywane.

Rośnie tam różanecznik nn, którego nieustająco ratuję, mimo że ma paskudny liliowy kolor - ale póki inne rośliny choć trochę nie podrosną - niech sobie będzie;
są tam dalej trzy azalie (petticoat, george arends, silver sword), wszystkie trzy kwitną na oczo... różowy kolor i mają mieć ok. 60 cm wysokości

planuję wyrzucić te kulki (świerki alberta globe) przy chodniku a dokupić jakichś niskich azalii i nie mogę dobrać takiej odmiany, żeby była niziutka (do 40 cm wysokości) i jasnoróżowa.

kolorem pasowałaby mi kermesina rose ale rośnie do 60 cm i robi mi się za płasko

wzrostem pasowałaby np.: polecana melina, ale ona też chyba ma dość intensywny kolor

jest jeszcze canzonetta - wzrostem pasuje, kolor różowy ale jakby delikatniejszy, tylko na forum zupełnie nieznana

ktoś coś doradzi?
Kawa 11:25, 04 kwi 2018

pfffff
ja nie doradze bo nie mam pojęcia o czym mówisz
makadamia 14:09, 04 kwi 2018

Kamila - widzę że nie Ty jedna, bo nagle w wątku cicho się zrobiło...

Chyba nie mam wyjścia i przetestuję tą Canzonettę na własnym grzbiecie