Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Margerytka40 14:21, 04 kwi 2018

Asiu ja bym Ci chętnie pomogła ale w temacie azalii nie mam doświadczenia żadnego,może zapytaj Bogdzię albo Toszkę.
anka_ 15:30, 04 kwi 2018

Asiu Canzonettę ma Marzenka https://www.ogrodowisko.pl/watek/854-o?page=515#post_4
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasia_CS 21:15, 04 kwi 2018

Melina ładnaaa.. mnie tam się podoba - przynajmniej będzie ją widać może się przełamiesz ? Bardziej od Canzonetty mi się widzi
anka_ 21:45, 04 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Melina ładnaaa..
Bardzo ładna. I super kolorek ma zimą.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Zana 21:53, 04 kwi 2018

A nie chcesz na tą kwaśną rabatę kiścieni? Ładne, zimozielone, odmiana Makijaż jest z takich mniejszych i taka fajna kolorowa (przynajmniej mnie się podoba). Wiem, że może od czapy ta propozycja, ale skoro masz już tam inne azalie, to może coś dla odmiany. Nie powstanie takie azaliowe poletko?
makadamia 07:49, 05 kwi 2018

Kasiu, Aniu - no właśnie wyguglowałam wczoraj dokładniej te azalie i stwierdziłam, że nie różnią się intensywnością koloru, tylko odcieniem - melina jest typowo różowa, a canzonetta bardziej malinowa. A ponieważ canzonetta jest niepewna, a melinę Bogdzia chwali, że ładnie się przebarwia jesienią, to wezmę ze trzy meliny i do tego jeszcze dwie kermesiny rose mi się zmieszczą

Aniu - właśnie na jesieni zabierałam kiścienia makijaż z tej rabaty, bo mi nie pasował
czerwiec:

maj:

on jest bardzo ładny ale ma żółtawy odcień tych obwódek, a nowe przyrosty są brązowo-czerwone i razem nijak mi to nie pasowało do różowych azalii.

Posadziłam go razem z pierisem i klonem palmowym przed kominkiem, gdzie mam trochę żółtych roślin i wydaje mi się, że lepiej tam wygląda
makadamia 07:55, 05 kwi 2018

Tak wyglądała równo rok temu

ładny jest
DorKa 07:56, 05 kwi 2018

ja na azaliach się zupełnie nie znam ale na zdjęciach bardzo podoba mi się twoja kora , taka drobniutka ślicznie wygląda z roślinami
Johanka77 08:00, 05 kwi 2018

Nie znam się na kwaśnych, ale się poprzyglądam
Trzy meliny powiadasz... A to legalne???
Zana 08:00, 05 kwi 2018

No to strzeliłam jak kulą w płot. Sorry!