Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Brzozowadzie... 12:10, 16 mar 2018

Cześć Asia, ale fajne zmiany planujesz Trzymam kciuki, żeby w realu wyszło tak, jak sobie wymarzysz Ja szyby u Ciebie nie robiłabym - chyba ciut za nowoczesna, a te czarne poręcze na inspiracjach super. Szybę ma moja siostra, non stop na ścierce jeździ Współczuję remontu, bo sama w nim właśnie siedzę, ale czasem warto się pomęczyć. Ściskam
makadamia 12:38, 16 mar 2018

Dzięki.
Dostałam wycenę na schody i będą pręty. Szczegóły do ustalenia

Naciskam mamę, żebyśmy mogli się do nich przeprowadzić na czas remontu. Nie wiedzieć czemu - nie skacze z radości
Monia81 12:46, 16 mar 2018

makadamia napisał(a)

Naciskam mamę, żebyśmy mogli się do nich przeprowadzić na czas remontu. Nie wiedzieć czemu - nie skacze z radości

A ja chyba wiem, czemu nie skaczesz z radości ale fakt to dobry pomysł, żeby pomieszkać gdzie indziej, niż w domu w którym ekipa wchodzi i robi rozpiernicz na maxa...
makadamia 12:54, 16 mar 2018

Nienienie - to moja mama nie skacze z radości, że obydwóch wnuków będzie miała na stałe u siebie

Ja to w zasadzie nie mogę się doczekać tego remontu
Monia81 12:58, 16 mar 2018

makadamia napisał(a)
Nienienie - to moja mama nie skacze z radości, że obydwóch wnuków będzie miała na stałe u siebie

Ja to w zasadzie nie mogę się doczekać tego remontu

Wani 18:38, 16 mar 2018

Makadamia cofnęłam się trochę i obejrzałam zdjęcia Podjęłaś już decyzję co z boazerią? Bo nie wiem czy zabierać jeszcze głos
anpi 15:04, 17 mar 2018

Pewnie głowę masz zajetą myślami o remocie, ale może miałabyś chwilkę aby skoczyć do mnie?Śledzę poczynania w Zakręconym Ogrodzie,może i mi mogłabyś coś podpowiedzieć-tak nieśmiało pytam?Wprawdzie mój ogród to trochę z innej bajki...(takiej"pogmatfanej"i bez zakończenia...)ale...zapraszam, drzwi do ogrodu otwarte
Gruszka_na_w... 19:56, 17 mar 2018

Mamę z tatą wyślij do domku nad jeziorem. Będą tam mieli święty spokój. Ty z rodziną do ich domu, a ekipa remontowa do Ciebie. I wszyscy będą zadowoleni.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
makadamia 14:01, 22 mar 2018

No, mrozy się kończą, czas do ogrodu się przymierzyć
Dla pamięci wklejam sobie stronę z projektem na rabatę lipową, bo już zapomniałam, co gdzie miało rosnąć. Większość roślin już tam rośne, w tym roku planuję je tylko porozmnażać. Serduszki, narecznice, wietlice, tiarelle, bodziszki, brunnery, carexy, tawułki - wszystko to młode jeszcze, ale chyba im nie zaszkodzę, co?

Złamałam się i zrobiłam pierwsze zamówienie ogrodnicze, jak szukałam tego projektu, to trafiłam na ubiegłoroczną rozmowę o obsadzeniu jakimś pnączem pnia lipy. W zeszłym roku cisy mnie finansowo wykończyły, więc nic nie kupiłam, ale teraz się trochę odkułam i kupiłam tego powojnika, którego podobno ciąć nie trzeba i cień wytrzyma.
A przy okazji parę zawilców i poziomek jeszcze wpadło do koszyczka

Muszę jeszcze ofertę Ciepłuchy przejrzeć, bo potrzebuję dokupić jakiegoś niskiego, wręcz płożącego różanecznika lub azalię, na brzeg rabaty kwaśnej.

Aniu - dużo się wydarzyło od Twojego posta tutaj, prawda?
Haniu - taki mam szczwany plan; o tyle będzie łatwiej, że termin remontu przesunął się na połowę lata; wszyscy wykonawcy są tak obłożeni robotą, że drzwi i schody będę miała dopiero na początku września; nie było sensu, żeby przez dwa miesiące męczyć się bez drzwi i barierki na schodach, więc poprosiłam ekipę o przesunięcie terminu.
Kasia_CS 16:25, 22 mar 2018

Piękny ten powojnik-coraz bardziej mi się takie o zwislych kwiatkach podobają

A propo Ciepluchy to czekam na info od nich w sprawie magnolii, ale mają je jeszcze spakowane w kupie ze względu na przedłużające się mrozy. Pan od nich powiedział mi ostatnio jak dzwoniłam, ze już sobie mnie nawet zapisał w tel nazwą tej mojej magnolii i że się śmieje do kolegów, ze dzwoni pani Lennei Alba

Remont przesunięty-będzie na rośliny