Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

sylwik69 12:05, 05 paź 2016

Asia kupiłam 100 szt bukszpanów i co dalej?zajrzyj do mnie
Biedronka 18:25, 05 paź 2016

Witaj Asiu,
Dziękuję za odwiedziny u mnie zaczęłam czytać Twój wątek, robi się coraz piękniej, mam podobne warunki do Twoich, więc będę zaglądać i uczyc się od Ciebie
Pozdrawiam Ela
makadamia 10:01, 06 paź 2016

Elu, Sylwiu - macham do Was

Aniu - padam przed Tobą na kolana! Nie zauważyłam Twoich postów! Żadne powiadomienia mi nie przyszły przepraszam że Ci nie odpisałam.

Pierwsza inspirka mnie nie rusza, trzecią omówiłyśmy u Ciebie, a druga cudna. Ale zdajesz sobie sprawę, że to jest nasadzenie ładne w drugiej połowie lata? Na blogu Megimoher (http://megimoher.blogspot.com/) pojawił się kiedyś post w tym temacie (nie mogę go teraz znaleźć). Zaprojektowała komuś właśnie taką łąkę i w następnym roku, przez całą wiosnę odbierała telefony, że ta łąka okropnie wygląda. Dopiero w lipcu właściciele przyznali, że jednak jest pięknie

Dziewczyny, nic nie piszę, bo na razie układam sobie w głowie rabaty. Mam problem ze skalą, bo podobają mi się nasadzenia bylinowe w dużych blokach. Ale jeśli zrobię takie u siebie, to na rabatach zmieszczą mi się max. trzy gatunki i wyjdzie styl nowoczesny, którego chcę uniknąć.

Do tego, gdzieś na forum był poruszony temat atrakcyjności rabat w ciągu sezonu. Dziewczyny doszły do wniosku, że nie ma szans, żeby jedna rabata była ładna przez cały sezon. Trzeba zaprojektować kilka - jedną na wiosnę, drugą na lato, trzecią na jesień. Przyznam się, że nie bardzo mi pasuje takie podejście. Do robienia ładnych fotek jest lepsze, ale oka nie da się tak wyćwiczyć, żeby widziało tylko jedno miejsce, aktualnie ładne, a drugiego nie. Więc znowu się męczę, żeby małą rabatkę obsadzić tak, żeby choć dwa razy w roku była ładna
Kawa 10:59, 06 paź 2016

jesssuuu
Asia
jestem i przebrnęłam. ufff

podziwiam to planowanie u Ciebie
a Ty nie masz jakiegoś małego ADHD??? heheh
makadamia 11:20, 06 paź 2016

ADHD zdecydowanie nie - jestem małomówny i wyjątkowo spokojny introwertyk
Ale - nie chwaląc się - mam nieźle rozwiniętą wyobraźnię przestrzenną. Ponieważ jest to jeden z moich nielicznych talentów, bardzo chętnie go wykorzystuję ogrodowiskowo
Nett 11:37, 06 paź 2016

Jeju jak ja bym tak chciała, w sensie miec wyobraźnię przestrzenną. Wy tu mówicie o skali i o ilości gatunków i jak to wpływa na styl ogrodu a ja moge tylko słuchac urzeczona.
anna_t 11:57, 06 paź 2016

Małomówna introwertyczka a to ciekawe..to my się przyciagamy chyba dlatego bo ja odwrotnie
Kawa 12:00, 06 paź 2016

no to tego bym nie podejrzewała
makadamia 12:30, 06 paź 2016

Nett napisał(a)
Jeju jak ja bym tak chciała, w sensie miec wyobraźnię przestrzenną. Wy tu mówicie o skali i o ilości gatunków i jak to wpływa na styl ogrodu a ja moge tylko słuchac urzeczona.

Anetko, a skąd wiesz, że to, co ja piszę, to nie są jakieś bzdury?
Nett 12:32, 06 paź 2016

No, nie chwaląc się, powiedziałas, że masz wyobraźnie przestrzenną. To Ci wierzę.
Zresztą, swoje widziałam i wiem