Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 15:08, 19 lip 2017

Marzec 2015

Maj 2016

Lipiec 2017 (nawet Mercedes parkuje )
Makao_J 15:47, 19 lip 2017

Widoczne zmiany. Hakuro u Ciebie taka wielka a ja swoją wczoraj wywaliłam bo mi zmoziło ją wiosną i formę straciła.

Phantoma mam i liczę że będzie duży. A Ty to potwierdzasz. Super.
mrokasia 17:16, 19 lip 2017

Kacha, ale zmiana, gratulacje!!!
Bardzo lubię takie zestawienia - widać jak na dłoni co przybyło, co się zmieniło, co rozrosło i jak wypiękniało .
Hakuro ogromna! Moje tak jak u Ani liznęło mrozem wiosną, odbiły ale gdzie im do Twojej.
Kasia_CS 14:10, 20 lip 2017

Ania, to może ciachnę tą moją hakuro jeszcze raz w tym sezonie.. wije jak jest jasna

Kasiu, jak zobaczyłam sobie na fotkach, ze praktycznie wszystkie nasadzenia poza tujami mam z zeszlej wiosny, to jestem mile zaskoczona jak to w tym roku rozroslo
Makao_J 15:26, 20 lip 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ania, to może ciachnę tą moją hakuro jeszcze raz w tym sezonie.. wije jak jest jasna

Kasiu, jak zobaczyłam sobie na fotkach, ze praktycznie wszystkie nasadzenia poza tujami mam z zeszlej wiosny, to jestem mile zaskoczona jak to w tym roku rozroslo

Hakuro można ciąć do połowy sierpnia. Później ponoć lepiej jeśli gałęzie zdążą zdrewnieć przed zimą ale sąsiedzi widziałam jak cięli jeszcze jesienią i potem wiosną już nie cięli.
Ja zawsze kończyłam cięcia w sierpniu.
Makusia 11:41, 21 lip 2017

Super metamorfozy- takie postępy w pracach, aranżacji i wzroście roślin cieszą najbardziej!

PS. Znalazłam zdjęcie oskrzydlonej jesienią- wprawdzie większość liści już leży na ziemi, ale kolor widać wyraźnie- wstawiłam u siebie.
Zana 07:31, 01 sie 2017

Kasia, ależ super zmiany. Pięknie Ci się ogródek rozrasta. Warto robić zdjęcia z tych początków. Takie porównanie to radocha z włożonej pracy. Ja zawsze mam ubaw z siebie jak patrzę na takie stare fotki i jak modziłam pierwsze rabatki. To była często porażka, a jaka byłam z siebie dumna wtedy!

Cudna ta różowa napakowana kwiatami hortka.
kasja83 08:35, 01 sie 2017

Różnica olbrzymia....uwielbiam porównania. Brawo!
Toszka 10:07, 01 sie 2017

Rodka ewidentnie ślimaki żrą.

Retrospekcja robi wrażenie. Punkt kulminacyjny to 5 rok ogrodu. Następny etap to maczeta
amelia_b 10:11, 01 sie 2017

a dlaczego punk kulminacyjny to 5 rok ogrodu? znaczy można się załamać?czy się człowiek cieszy że co najgorsze już przetrwał?